Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Проблем с монитор Compaq P75 (SONY) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Проблем с монитор Compaq P75 (SONY)
По тоя въпрос бях писал някъде ама не помня къде, а пък вече ме дразни до незнам къде...
Начи имам си тоя монитор (от две години), работи си (вече 8-ма година), и е доста добре. С изключение на малкия проблем. Още откакто го имам картината розовее, особено близо до ниво черно. Отворих го с надежда да врътна RGB врътките, ама нейсе - единствените врътки дето бяха вътре са тези на ТХО. Дори "sreen" врътка няма... Обаче си има сериен порт. Преди време рових и успях да открия че монитора се настройва изцяло софтуерно. Дори намерих програмата, ама се оказа, че е защитена с хардуерен ключ, а пък на серийния кабел има някаква "кутийка". Може да е само нещо от сорта на MAX232, но не се знае...
Някой да има идея как аджеба се настройва това чудо на инженерната мисъл? :evil:

Пон Яну 30, 2006 11:50 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Проблем с монитор Compaq P75 (SONY)
Ако ти се играе може да го настроиш и с едни резистори.Т.е можеш да смениш постоянните резистори с потенциометри и да се бъзикаш.Правил съм го но в момента нямам схема на това чудо ако пратиш такава ще ти кажа кои са по точно.

Пон Яну 30, 2006 12:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Абе аз не знам тъп ли съм или да. Напоследък каквото и да попитам и после намирам решението из нета.
Ей го.

http://www.geocities.com/gregua/windas/

Баси. Толкоз зор за един монитор...

Пон Яну 30, 2006 12:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
аз имам няколко Р1110 и само за тях имам наблюдения
много е досадно, особено в дуал-хед конфигурации.
със софтуера трябва да може да се оправи твоя проблем, но ако яркостта ти е голяма, може да се наложи да се сменят и резистори.

Пон Яну 30, 2006 1:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ти ползвал ли си го тоя софт?
Аз го свалих, изпълних указанията и тръгна, ама на "сухо". Не съм го връзвал към монитора все още. Но в хелпа не видях да има възможност за гласене на цвета, поне не и ръчно. Все още не съм чел сичко, май имаше някви галимации с некви ESC команди, ама ще видим...

Пон Яну 30, 2006 8:17 pm
Профил
Аватар

ex-man написа:
По тоя въпрос бях писал някъде ама не помня къде, а пък вече ме дразни до незнам къде...
Начи имам си тоя монитор (от две години), работи си (вече 8-ма година), и е доста добре. С изключение на малкия проблем. Още откакто го имам картината розовее, особено близо до ниво черно. Отворих го с надежда да врътна RGB врътките, ама нейсе - единствените врътки дето бяха вътре са тези на ТХО. Дори "sreen" врътка няма... Обаче си има сериен порт. Преди време рових и успях да открия че монитора се настройва изцяло софтуерно. Дори намерих програмата, ама се оказа, че е защитена с хардуерен ключ, а пък на серийния кабел има някаква "кутийка". Може да е само нещо от сорта на MAX232, но не се знае...
Някой да има идея как аджеба се настройва това чудо на инженерната мисъл? :evil:

Разходи се из менютата на монитора. Не може да няма за настройка на цветната температура.
От там можеш да го оправиш. :wink:

Вто Яну 31, 2006 9:43 am
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Pogledni i v http://rv6llh.rsuh.ru/shema.htm

Съб Фев 18, 2006 12:55 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]