|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:05 pm
Лаптопско проблемно видео
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Лаптопско проблемно видео
Ми те децата така си мислят, че става теглят гейм генератори за да си направят GTA 6, дето още не е излязла на пазара. И си мислят, че диктуваш в микрофона: "Искам GTA 6" и играта е готова.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Авг 24, 2014 4:57 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Новини  Комповете ми напоследък взеха да намаляват и за най-лесно се сетих за въпросното лаптопче. Първото пущане стана само на външния монитор, появиха се чертички още под BIOS, но със Slacko Puppy 5.5 Live тръгна нормално поне на него. По някое време рестартирах и ... о чудо: екраните се оправиха и дори Бозата тръгна. Изчистих я от вече ненужното, ъпдейтвах я и тъкмо пущам лисицата да ровична нетя - пълен блокаж, после само чертички. Пупито пак тръгна, гледам: не ползва хардуерно ускорение. Лисицата беше настроена да го ползва. Ама ми затрябва кирилица, флаш и други работи, затова взех да инсталирам Ubuntu, то ми отказа, но за сметка на това и двата екрана тръгнаха безупречно. Бозата обаче дава син екран по време на стартирането. Обаче българското УСУ 9.1 тръгна като песен и сега пиша от него. Откачих, маа му: бозата създава хардуерни проблеми, а линукса ги лекува 
|
| Пон Апр 27, 2015 11:20 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Проблемите обикновено ги създава предмониторното устройство  .
|
| Пон Апр 27, 2015 11:59 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 |  |  |  | bongo_x2 написа: Новини  Комповете ми напоследък взеха да намаляват и за най-лесно се сетих за въпросното лаптопче. Първото пущане стана само на външния монитор, появиха се чертички още под BIOS, но със Slacko Puppy 5.5 Live тръгна нормално поне на него. По някое време рестартирах и ... о чудо: екраните се оправиха и дори Бозата тръгна. Изчистих я от вече ненужното, ъпдейтвах я и тъкмо пущам лисицата да ровична нетя - пълен блокаж, после само чертички. Пупито пак тръгна, гледам: не ползва хардуерно ускорение. Лисицата беше настроена да го ползва. Ама ми затрябва кирилица, флаш и други работи, затова взех да инсталирам Ubuntu, то ми отказа, но за сметка на това и двата екрана тръгнаха безупречно. Бозата обаче дава син екран по време на стартирането. Обаче българското УСУ 9.1 тръгна като песен и сега пиша от него. Откачих, маа му: бозата създава хардуерни проблеми, а линукса ги лекува  |  |  |  |  |
Пробвай как му понася в авиацията бре. Пусни го от някоя висока сграда и си води записки за аеродинамиката му и поведението на видео-картата...
|
| Вто Апр 28, 2015 8:11 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии шасито е магнезиево, за разлика от на новия пукащо-гънещ се лаптоп... Проца е двуядрен, рама е 2 гиги, има си всичко без USB3 (даже и паралелен). И без това отдавна се канех на линукс комп за обща употреба - този е идеален, още повече, че го бях отсвирил. Единствено ютубско видео 1080р му идва в повече, но май и преди не му беше по силите. За пробата на външния монитор пуснах ютубски клипове 720р, а на вътрешния направих едно яко сърфиране с 10-на прозореца - грам проблем, и то от Live CD. Сега инсталирам УСУ-то. Ще ми дойде дюшеш да го мъкна по селата и да оставям домочадието да сърфира на воля и без страх. Мисля и лаптопа на майка да префасонирам така.
|
| Вто Апр 28, 2015 11:51 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Тук послъгах: серийния и паралелния ги има само в BIOS, на живо съм ги видял в лаптопа на майка, че и той ми се мотае из краката. Иначе това УСУ (Kubuntu) било шарения стигаща до непрактичност. Още не мога да открия поне една закономерност два пъти да стигна до един и същ резултат. Ако не беше българският по подразбиране (не, че е безупречен) и фактът, че бачка безпроблемно на иначе "повредения" лаптоп - да го бях отсвирил. Така домочадието определено няма да се оправи и като гледам ще загубя седмица в четене и настройки, пък я нямам на разположение. Linux Mint я рекламират за най-мързеливите и с човешки интерфейс, ама вярно ли е и как е с българския?
|
| Вто Апр 28, 2015 10:39 pm |
|
 |
|
michev
|
Ръгай едно xubuntu и си свиркай.
|
| Вто Апр 28, 2015 10:44 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе xubunto то не е върха. Малко по-бързо е от Ubuntu, заради графиката, но като цяло и то не е супер пъргаво. Аз въобще графичен линукс дето да върви бързо като Вин 7 на една и съща машина не съм видял... Например IDE то на Еклипс на бозата е много по-пъргаво. На лайнукса просто се влачи. Виж като се опре до чиста компилация на много файлове в конзолата линукс бие и то в пъти.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 29, 2015 10:44 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Те микромеките затова в най новата боза коре махнаха гуи-то 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Апр 29, 2015 12:03 pm |
|
 |
|
michev
|
Напротив - доста по - бързо е от нормалното убунту, щото много неща не са инсталирани по подразбиране  . На по - дъртичък компютър се усеща осезаемо. Но.. не това имах предвид като му го предложих, а факта че е с Xfce, което ми изглежда най - читаво за работа сравнено с Gnome 3, KDE и Unity.
|
| Сря Апр 29, 2015 12:24 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Познат в Сф си отвори сервиз и добре ги презапоява- на моя сега си гледам неограничено видео ии държи: http://servizbg.net/Иначе и при мен се бавят линуксите и все проблемчета изкачат. Повечето ми се решиха с Минт, но няма нещо да е върха. Познати са доволни от PC Linux-а. Сега се бъзикам с разбери Пи2- в скоро време натам ще се ориентираме.
|
| Сря Апр 29, 2015 4:14 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
До колкото знам, презапояването е скъпо удоволствие, а лаптопа го взех за 300лв. Обаче на страницата ми дадоха идея, че най-вероятно радиаторът се е спукал (нямаше да се сетя), защото първо започна да грее, пък като го отворих беше почти чист... Ще проверя в бакалийката за евтин радиатор, ако не - ще го правим стационарен, че и такъв ми трябва  Снощи го иззорих със шарениите и запецна, чак днес даде признаци на живот - определено няма да е с УСУ/KDE. Ментата решително я сочат за най-лесна, все пак домочадието ще си играе. Cinnamon-ът обаче имал претенции към видеото  За щастие ги има и другите разновидности. Последно: гном или Xfce?
|
| Чет Апр 30, 2015 10:05 am |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Тества ли с МИНТ-а .. при мен само cinnamon най ми пасна . Иначе дали гном или мишока ... еми мишока е по-леката алтрнатива .. но я за да те разтроя повече .. що не тестваш Lubuntu с Lxde  или ако можеш да изкопаеш някое стандартно Ubuntu 9 отпреди ерата на метро екраните ...
|
| Чет Апр 30, 2015 11:01 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Sega sam Mint Xfce-Live. Niamam vreme za mnogo testove -> na selo. Ne tarsia nai-lekata a nai-lesnata
|
| Чет Апр 30, 2015 1:08 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Вервайте ми (за моя случай, де). След толкова рестартирания забелязах: прегряването сбръчква яко видеото, после трябва да изстине добре, но за да се възстанови на 100% трябва да се подгрява умерено. Обаче Mint Xfce (инсталиран, не Live) започва да ми показва странни и невиждани досега картинки още докато пусна Firefox-а. Добре, че запазих УСУ-то и сега пиша от него. Мдааа, този скапан комп ще счупи доста представи за "леко" и "съвместимо"  Утре сабахлъм отивам да копам на село: 1-ви май - ден на труда! Ще взема и компчето де, поне да си чета Читанката вечер, че там една телевизия и интернет има...
|
| Пет Май 01, 2015 1:06 am |
|
|