Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Бутони високи 8,5мм 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Бутони високи 8,5мм
Някой някъде виждал ли е бутони
http://www.tme.eu/bg/details/dtsm-25n-v ... ptronics/#
Да са високи 8,5мм и диаметър 7мм
На поносима цена, защото първо не намирам и цена от над лев е абсурдна - по добре е направо гъвкава клавиатура

Чет Апр 23, 2015 12:32 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: Бутони високи 8,5мм
Не ми стана ясно какво означава диаметър 7. Аз ползвам TS-06C от комет - но са 8мм - за да ги вдигна до 8.5 им подлагам 0.5 мм лента от смд елементи (тука трябва да се внимава че има най-различни дебелини) и става номера - иначе ако намериш 8.5 свиркай, че ми се разказват игрите като запоявам 2000 - 3000 бутона ......

Чет Апр 23, 2015 1:10 pm
Профил ICQ

Значи търся точно такива като тези от линка. Поляците ще имат някога си. Комет поддържат тази фирма, ама тоя размер не го поддържат.

Темата мисля ще е интересна. Въпросът е следния - имам платка, на нея 7 сегментен индикатор. Той е висок 8мм. Платката е хваната с метални колонки към лицев панел (има всякакви рамери през 1мм).
Отпред има фолио напечатано и се стига до бутоните:
- бутоните трябва да имат голям диаметър (в случая 7мм) там където се натиска- за да не се къса фолиото и да е удобно за натискане- затова бутони от типа TS-0 не са подходящи
- да имат височина около 8 мм за да могат да се комбинират с фолиото и височината на дисплея и колонките
- да са с малък ход за да се натискат през фолиото

Вие как процедирате.
Гледам абсолютно всичката битова и там каквато е техника направена по този начин, а ние се мъчим с гъвкави клавиатури, наставки от платки, подложки и всякакви глупости от сорта, като точно такива бутони не се продават никъде?!

Чет Апр 23, 2015 1:24 pm
Профил WWW
Аватар

Аз полвам TS бутони, а за да не се къса отвътре в мястото на допир залепям едно кръгче 0.25мм фолио (изрязано със замба или перфоратор). Напрактика ползвам остатъчно фолио от кантовете на самия лицев панел или бракувани панели. Трябва обаче височината ти да е сметната за тези допълнителни 0.25мм. При мен бутоните са избомбени на 0.25мм, така, че идва горе долу на 0.

Едит - всъщност не ползвам TS бутоните от Комет, че ми идват малко китайски и ме е страх от тях. Ползвам FSM2JH от Farnell. Там между другото има доста видове тактилни бутони и не са скъпи (много).

Чет Апр 23, 2015 1:52 pm
Профил ICQ

Ползваме не-смд , с краченца , едните са около 8мм, другите 9..10 мм височина.
И сега да почерпиш:

http://mt1components.com
търси филтър бутони 12x12

http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... E%D0%BD+62

Чет Апр 23, 2015 2:48 pm
Профил

Мерси за мострата става :D Тези магазини обикновено не ги преглаждам когато става въпрос за каквато и да е серия обаче ще компенсират времето, докато поляците заредят.
Цецо бутоните от комет ТС са си много читави. Досега съм слагал стотици хиляди къде ли не нито един дефектен. Започвани на рефлоу, на ръка, оловно, безоловно и т.н. Но идеята да лепя нещо отзад не ми допада. То и аз мислех за мострата на 3д принтера да си направя едни шапки, но все пак ще го гледа немец и искам да изглежда както трябва.

Чет Апр 23, 2015 3:09 pm
Профил WWW

Edesign написа:
...Темата мисля ще е интересна...имам платка, на нея...Платката е хваната с метални колонки...
Отпред има фолио...

Баш така си бича и аз. Колонките си ги дялкам на дребно стругче от месинг. Понякога дялкам и 'наставка' на бутоните , в смисъл пластмаса Ф8 да речем (ако карантиите по платката надигат бая) , нахлузвам на бутона и те това ти е... :)

Чет Апр 23, 2015 3:10 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]