| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
 Re: Честотен преобразувател - молба за съдействие!
За нагреватели не се ползва фазово - ползва се регулиране с превключване в нулата. Мощността се променя като се променя отношението между броя включени и броя изключени полупериоди. В такъв сценарии пак трябва синхронизация с мрежата, но филтри не трябват. Работи понеже нагревателите са инертни и не им пречи ниската честота на превключване. Иначе задачата е технически интересна, но финансово безсмислена.
|
| Пет Апр 17, 2015 9:08 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Тия с вход за топла вода си бачкат екстра, в УС съм с такива, грижи няма, тукашната както казах нямам вода за нея А за регулирането на нагревателя, що си мисля че е според кефа на дизайнера, що да не е фазово ?
|
| Пет Апр 17, 2015 11:06 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Защото като влети счети в стаята на дизайнерите, с пръчка в ръка, и кефът рязко намалява... 
|
| Пет Апр 17, 2015 11:10 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Е, то че може - може, ама дали трябва? По-сложно е с фазово, по-скъпо, а няма предимства. Иначе може и да обърне на DC със синхронно изправяне и да се управлява с мосфети с PWM на 100Кхз, всеки си решава.
|
| Пет Апр 17, 2015 11:43 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
И за къв грездей ще и е на пералня да има супер-дупер прецизно регулиране на водата? Яйца ли ше мъти че да регулира фазово с двоен ПИД ? Като за "счети" най-добрия вариант - реле... RAS-12-15 ако е от Kомет или LEG-12F ако е от ТМЕ.
|
| Пет Апр 17, 2015 11:48 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не само че регулират прецизно водата, но и връзка с интернет имат с 10 инчови тъчдисплеи и можеш да я управляваш от телефона и също така ти пращат съобщения като е свършила програмата  . Не ме питай що, жената вика че имало идея и било много удобно - на мен само ми позволяват да я пълня и съответно премествам дрехите в сушилнята като ги изпере, с програмите и разделянето на дрехите по цветове съм нямал мозък да се оправям 
|
| Пет Апр 17, 2015 2:11 pm |
|
 |
|
jijo
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Юли 07, 2005 7:49 pm Мнения: 38 Местоположение: София
|
Стана ми интересно за модела на тази перална. Ако автора на темата все още следи какво се пише, нека да напише продуктовият номер на уреда (PNC number).
|
| Пет Апр 17, 2015 2:43 pm |
|
 |
|
jjmilev
|
Правилно предполагаш колега, има изводиза топла и за студена вода  Хората отдавна си ги ползват нещата за които ние само предполагаме 
|
| Пет Апр 17, 2015 3:18 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Много убаво че има, само дето ти няма да го ползваш.
|
| Пет Апр 17, 2015 5:52 pm |
|
 |
|
jjmilev
|
Много си остроумен, браво!!! До тук от 3 страници с коментари има само 2 смислени и по същество - варианта за по-евтин регулатор с малка мощност за да тръгне управлението и преработка на захранването... Другото е "няма начин да стане и защо ми е тази пералня"! Пералнята е N: 1 по икономия и качество в САЩ за 2014г. Мой приятел се прибра за постоянно от там и докара контейнер с всичко, което е преценил, че е на ниво да му осигури нормални условия за живот, каквито е имал там. Факт е обаче, че не е очаквал проблем като този и не е проучвал въпроса предварително. Сега просто си взе от тук пералня и тази ми я остави ако успея да намеря решение да си я ползвам аз. Модела е IQ Touch с функция за пара. http://m.youtube.com/watch?v=pqruyxfBXPY Пералнята няма нищо общо с дърветата тук, огромна е и като размери, а консумацията й е минимална- един от колегите хубаво беше описал разликите. Вижте клипчетата и тогава коментирайте защо аджаба ми е притрябвала. Пералнята е чисто нова, проблемът е, че управлението не сработва, заради честотата и дава грешка на дисплея. Техници от няколко сервиза го потвърдиха, всичко й е изправно, но не тръгва, защото софтуерно е заложена защита да не тръгва под 60 херца. Няма аналог в европа и затова няма алтернативен софтуер, който да презапишат, за да тръгне нормално.
|
| Пет Апр 17, 2015 7:12 pm |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
Кажи точния модел на пералнята. Интересно е да се погледне ако се намери схемата. Може пък да се измисли някое елегантно решение...
|
| Пет Апр 17, 2015 7:45 pm |
|
 |
|
jjmilev
|
|
| Пет Апр 17, 2015 7:47 pm |
|
 |
|
jjmilev
|
|
| Пет Апр 17, 2015 10:59 pm |
|
 |
|
jjmilev
|
Схема имаше в самата пералня, под капака, запазил съм я... Мога да я сканирам и да ти я изпратя колега... Или да я постна тук...
|
| Пет Апр 17, 2015 11:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Нищо не каза за идеята да си купиш един ей такъв щатски инвертор и да направиш в БГ само изправителя: http://www.harborfreight.com/2000-watt- ... 69662.html
|
| Пет Апр 17, 2015 11:16 pm |
|
|