| Автор |
Съобщение |
|
mitko_el
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
 Re: Честотен преобразувател - молба за съдействие!
Примерно фазово у-е на мотора , проца ще си търси от '0' до '0' на мрежата съответното време...
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Чет Апр 16, 2015 1:34 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Пералня за $1200 едва ли е със синхронен мотор с последователно възбуждане, че да има фазово управление. Или е с инвертор или е с някакъв още по изчанчен мотор тип BLDC. Та в този ред на мисли следенето на тая честота е по-скоро "да им е гадно на руснаците" отколкото някакво смислено приложение. Евентуално на някой ако му се занимава може да види как и е изпълнено захранването и ще се разбере. После се намира къде точно си мери честотата и се подават там 60 хз с някакъв генератор.
Между другото виждал съм такива конвертори ама бяха някакви мижави мощности - 100-200 вата. Елимекс ги продаваха. Некви китайски ултра дървета са обаче.
|
| Чет Апр 16, 2015 2:39 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
И по-напред в темата бях споменал - не е необходимо инверторът да е с голяма мощност. Или е задължително и нагревателите да минават през него? 
|
| Чет Апр 16, 2015 6:11 pm |
|
 |
|
mitko_el
|
Ми едва ли нагревателите се цъкат от контактор модел "орехотрошачка"  . Може да са ръгнали някой триак , и да го цъкат с фазово регулиране ... Сетих се , преди време колеги щяха да пращат техника за щатите. Та бяха тествали нещата си с така наречения мотор генератор. Ел. двигател и генератор със свързани валове и получават 110в с 60Hz ...
Последна промяна mitko_el на Чет Апр 16, 2015 8:11 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Апр 16, 2015 7:32 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Съмнявам се че могат да си го позволят. Икономически.  Фазовото регулиране иска филтри, тъпотии... И това при условие че има доста по-пестеливи и интелигентни решения за нагреватели... Да не говорим, че ако тоя чарк беше мой и се бях хванал да го преправям, а нагревателите не позволяват последователно свързване, би било много вероятно да се окажат свързани директно към 230 тока през някой по-ячък диод... 
|
| Чет Апр 16, 2015 8:09 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Връзва я към бойера и си решава проблема с нагревателите  .
|
| Чет Апр 16, 2015 10:04 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Не знам как мога да опиша картината която ми изникна в акъла като прочетох горното, ама ше опитам. Предствете си една стена... с бойлер на нея - това всички сме го виждали. Е айде сега си представете как една пералня виси вързана за бойлера .... със сезал примерно...
едит: нещо такова ...
|
| Чет Апр 16, 2015 10:45 pm |
|
 |
|
itso.t
|
А сега си представете пералня с вход за топла и студена вода. ИнтеУигентна - сама си ги смесва. А сега спрете да си я представяте. Отдавна има и такива на пазара. 
|
| Пет Апр 17, 2015 12:12 am |
|
 |
|
timt
|
Класическа схема за свързване на пералня към бойлер, нищо ново под слънцето. Направо шедьовър. П.П. Това с помпичка за 60 Hz е добра идея но много се съмнявам пералнята да си търси херцовите и да се управлява каквото и да е фазово. Смятам че самата пералня има проблем или по скоро собственика на пералнята.
|
| Пет Апр 17, 2015 1:08 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ми да .. те не са ли всички вече така .. само дето в мойто перално няма топла вода 
|
| Пет Апр 17, 2015 1:08 am |
|
 |
|
timt
|
@Cekins, това на картинката е по скоро коледна пРимоциЯ с монтаж а не начин на свързване! 
|
| Пет Апр 17, 2015 1:10 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Cekins, не ми казвай, че не си виждал пералня с входове за студена и топла вода. Тая американската за $1200 със сигурност ги има. Аз даже като се замисля май не съм виждал такава само за студена вода.
|
| Пет Апр 17, 2015 1:14 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами и аз останах с впечатление като купувах че всички имат такъв вход, а това беше 2008 като се ражда най-малкото 
|
| Пет Апр 17, 2015 1:23 am |
|
 |
|
mitko_el
|
Добре де , той боба за гадаене ми свърши... Бе я автора на темата да каже , кво прави /не прави урУда , на дисплей кво показва и тъй де. То ясно , че за какъвто и да е проц 50 или 60 Hz все му е тая , освен дето казва Цекинс , по задание да я направиш да не бачка на 50 херца
|
| Пет Апр 17, 2015 8:04 am |
|
 |
|
Cekins
|
Не искам да си представям пералня с вход за топла вода. Повечето дето идват такива в БГ са втора употреба домъкнати от боклуците на Германия и околностите. И после се почват едни подобни на тази тема - "купих си 'едикваси' пералня с вход за топла вода и фазоинвертния инджектопляктор за перефундация на чимандулейчета не работи"...
|
| Пет Апр 17, 2015 8:33 am |
|
|