|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 9:03 pm
| Автор |
Съобщение |
|
timt
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
Много ни се иска да има някаква интрига, схема, заговор, конспирация ... В БГ освен това друго не може да се очаква, общо взето стане ли въпрос за пари трябва да се съмняваме във всичко. Седял си склада и ей така както си седи решила бомба да гръмне механично или от забравен дезодорант на девойка (много реалистично) Да ме извиняваш ама аз камера имам и на стълбището едва ли при една камара бомби нямат средства да си купят такова чудо на техниката.
|
| Вто Мар 24, 2015 1:35 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30858 Местоположение: София
|
Ами виж сега, то ако не си го срещал няма как да го разбереш, човешкото безхаберие и непукизъм е по-страшно от всичко друго, и от липсата на пари, и от финансовите интереси и каквото още се сетиш. Не е нещо което се е случило веднъж или два пъти, аз лично се сблъсквам с подобни случаи постоянно, примери имам толкова много .... това което веднага ми хрумна, само преди 2 месеца от безхаберие в един завод изгоря филтър за един куп пари, като казвам филтър разбирай механичен сепаратор, скъпа и отговорна машина. Защо изгоря, защото някой е решил че тлеещата купчинка прах може да я изсмуче в прахоотчиската и тя ще си изгасне, защото някой друг е рещил че ще му даде възможност да вкарва каквото и да било в прахоотчиската като му е монтирал ... прахосмукачка към нея, защото трети е решил че не му трябва искродетекция за която пне два пъти сме говорили, защото съвсем друг пък видял че машината пуши ама решил че тя сама ще си изгасне, друг някой пък идиот решил да гаси машина 2х4 м с 6 кг пожарогасител, няма да уточнвам какъв е дебита на въздуха който минава през нея .... и кое е най-лошото ... машината изгоря, застрахователя плати, идиотите са си същите, прахосмукачката е още свързана, детекция и гасене на искри не е направена .... колко струва .. около 25 к евра на камера, колко струва една таква отчиска . .повече, колко се губи като спре .. с тя почти нищо, с другите 4 фабриката спира за неопределено време ... също е ужасен късмет че са се разминали с пожар, статистиката сочи че в подобни случаи обикновенно се стига до взрив, а като знам че целта им вентилация е по 1 пръст силно запалим прах първичният взрив предизвиква вторичен, ако се случи тая фабрика няма да работи следващите поне 6 месеца. Дали имат пари, имат, 100 к за всичките 5 филтъра бълха ги ухапала, но няма да ги обезопасят. Я сега ми кажи и тук ли има заговор и конспирация .. не пълно безхаберие, тов ана нас няма да ни се случи .. те това е.
|
| Вто Мар 24, 2015 1:54 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Чиста проба българска мърлявщина. Никаква конспирация няма. Просто мърлявщина.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 24, 2015 9:04 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Ще цитирам един приятел, който доста години работи в Нефтохим: "Имам доста работа, но няма никакъв начин да я върша както трябва. Повечето от времето ми е заето с това да следя 100-те ми подчинени да не ме взривят"
|
| Вто Мар 24, 2015 11:46 am |
|
 |
|
ToHu
|
Да така е, като имаш в предвид че Лукойл са едни от малкото които не пестят пари за тия неща, това са да не кажа почти единствения български клиент който купува това което трябва да купи без да се цигани че струвало много, то това е и единственият ни БГ клиент който купува тези камери и още един куп специализирано оборудване.
|
| Вто Мар 24, 2015 2:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Сега докато четях на колегата за окабеляването в апартамента се сетих ... как мисли проектант, една сграда на еидн от гоелмите кожодери в бранша, местят си централата. В мазето един голям архив, така беше по оригинални чертежи, горим ние тук архив гасене едно друго ... минава време, почва мрънкане то пари ... не знам какво ... появяват се нови чертежи, даписи склад ... но сейфовете за документи пак там ... гледм аз и се чудя ... и ги питам дали като са сменили името на помещението се предполага че там започва да важи друга физика и химия и харията става негорима, или просто залъгват пожарникаря ... ами то ... ама инвеститора .... и това им казах,като има идиоти като вас които си мислят че като сменят името на помешението и решават проблема ще има и инвеститори които ще се опитват да спестяват от всичко, как изобщо инвеститора е решил да се мести в сграда .. да беше излязъл на полето щеше да му е най-евтино.
|
| Чет Мар 26, 2015 7:58 pm |
|
 |
|
timt
|
Бе то хубаво да не бях прав но уви. "Кой запали склада" -> по новините на Нова ТВ 21 млн. щета и тем подобни глупости. Каквото и да стане в БГ винаги става въпрос за измама!
|
| Вто Мар 31, 2015 7:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това пък е другата тотална простотия, ако приемем че е палеж и някой е влязъл и го е запалил .... говори за нивото на сигурност, което е ясно че клони към 0. СОТ-а не се е задействал, ами тов ане е работа за сотаджийчета като анди, сектрон и вип ... ама пак отиваме до онзи момент в който ако нещо трбява да се направи като хората то изведнъж става безполезно и евентуално се прави нещо колкот да се замажат нечии очи. Но това че в склада няма електричество, и че взривателите били отделно нищо не значи, нашите разследващи са като щрауси с глави в задниците, има стотици и хиляди статии по въпрос, по големите застраховатлеи имат купища репорти и изследвания публикувнаи по въпроса .. за нашия пожарникар ако няма ток, значи е палеж това е ... има толквоа много причини за самозапалване че няма на къде, особенно в такива складове, просто ние сме идиоти и това е. Такава необразавана и малоумна нация друга няма, всичко се прави проформа ... да им го начукам и на разследващите и на новинарите, как пък не проучиха има ли подобни инциденти, каква е била причината .. по белия свят говоря ...
|
| Вто Мар 31, 2015 7:50 pm |
|
 |
|
bobihot
|
България най-накрая се присъединява към Европейската космическа агенция България става член на Европейската космическа агенция. Министърът на икономиката подписа споразумението, с което учените и бизнеса получават нови възможности за развитие и постижения. 25 години България беше сред малкото европейски държави, които не членуват в ЕКА. Членският ни внос ще бъде 1.2 млн. евро годишно. Срещу това студенти и учени ще работят по най-интересните и значими програми, а българските фирми за първи път ще имат правото да участват в проекти на стойност над 3 милиарда евро.http://btvnovinite.bg/article/lifestyle/technology/balgarija-naj-nakraja-se-prisaedinjava-kam-evropejskata-kosmicheska-agencija.html?hc_location=ufi
|
| Чет Апр 09, 2015 7:41 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
НА коя фирма дето прави чипове е управител тая Ирена Христова?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Апр 09, 2015 8:11 pm |
|
 |
|
michev
|
Сякаш е тази. Ама по - скоро е за проектиране и тестване.
|
| Чет Апр 09, 2015 8:18 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
Ако са наследници на ХИС или Ботевград, или просто са нещо ново и сериозно ще разрешат проблемите на всички с бондирането. Виждам и бондери, и тестови фикстури май  Ухааа - фън и половина.
|
| Чет Апр 09, 2015 9:12 pm |
|
 |
|
timt
|
При толкова много техника гледам на втората снимка че обучението продължава. Един колега показва на другият как работи скопа. http://www.fabless-cet.com/services/test-engineering/
|
| Чет Апр 09, 2015 10:10 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Ве остави ти втората снимка - ама я виж на първата монитора и клавиатурата - да са ти познати случайно ? Едно време Правец 16 бяха с такива клавиатури. Монитора изглежда като 14"-ка VGA. А че скопа е дърт аналогов може и да не е чак толкова зле - изглежда като да е някакъв именит.
|
| Чет Апр 09, 2015 11:12 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Ако са терминали на разни техники, дето не се сменят често - май общо взето нормална история. И по други снимки има CRT-та гледам. 
|
| Пет Апр 10, 2015 12:35 am |
|
|