Отговори на тема  [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 ... 573  Следваща
Хумор 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Хумор
Не е смешно, но е забавно.
Изображение
Флашка която плаче да бъде открадната.
Повече информация: http://thehackernews.com/2015/03/killer ... puter.html

Чет Мар 19, 2015 11:57 am
Профил

Дедо велик си :prayer: , разсмя ме с тая одисея :).
(тя оправията в държата е за плач май...)

Чет Мар 19, 2015 11:59 am
Профил ICQ

mitko_el написа:
Дедо велик си :prayer: , разсмя ме с тая одисея :).
(тя оправията в държата е за плач май...)

Абе в един момент всички ще дойдете на мойта, ама що трябва да си пропилеете живота и този на децата ви преди обществото да стигне до този извод .. и решението не се свежда само на национално ниво, това е решение на глобално ниво ...

Чет Мар 19, 2015 12:15 pm
Профил

ДедоБоре написа:
........ .........

отдавна си го мисля.... докато не обявят награда за всеки убит чиновник да ги изтрепят до крак тая зараза ще продължава да се предава от поколение на поколение....

една позната - младо, зелено и енергично момиче, започва работа в община, отдел туризъм, любима тема, мерак голям, започва работа, пита шефа си за работа, той дава някаква задача и тя запрята ръкави, за няколко дена всичко проучено, уговорено, организирано, дизайн на брошури, намерена печатница в пъти по евтина от обичайно ползваната, отива при шефа да каже какво е свършила, при което провеждат следния разговор:
- ние работим с друга печатница, ама сега няма пари
- какво правим тогава
- нищо
- добре, а аз какво да правя тогава
- абе намери си някаква работа бе....

до ден днешен това нищо продължава с изключение на веднъж годишно за празника на града, тогава има малко офанзива защото тогава идват разни журналя с камери да снимат празника и няма как ....

Чет Мар 19, 2015 1:19 pm
Профил

ДедоБоре написа:
най-накрая един мъж (на възраст) с охкане и пухтене се надигна от стола си и дойде на един прашен виндоус, дето седи в средата на стаята. какъв ви е номера? казвам го. пуска един (нелицензиран) тотал командер, търси файл в единия прозорец. по FTP го копира в другия (явно аерогарата). готово!

Сега разбирам причината за моя неуспех за ползотворна комуникация с тях. Все пак бих могъл да се похваля, че имам някаква заслуга за подмяната на изтеклия SSL сертификат на сървъра им и сверяването на часовника :).

Чет Мар 19, 2015 8:01 pm
Профил
Аватар

нямаш представа колко народ не ебават да си следят часовника...
една от банките ми пращаше някакви уведомления с дата 1970! а е въпрос на един ред в конфига да си пуснеш демон NTP.
а в новите PHP-та дори направиха революция и обявиха, че времето на системата било unsafe и добавиха нови функции и конфиг редове. сигурно ще стане още по-голяма каша следващите години.

а смяна на сертификат в апаха е една минута, с много внимаване и четене в гугъля, дори ако не знаеш какво правиш.

ike,
мернах новината за тази флашка по вестниците. интерсно беше представена: руски хакер направил флашка-трепач изцяло с китайски части. а коментарите във форумите бяха от "путлер е виновен" до "блядовете нищо свясно не могат да измислят". добре че Псаки излезе по майчинство, та може и да не наложат още санкции на Русия.

Последна промяна ДедоБоре на Чет Мар 19, 2015 8:32 pm, променена общо 1 път

Чет Мар 19, 2015 8:29 pm
Профил
Аватар

Прикачени файлове:
batkata.jpg
batkata.jpg [ 23.09 KiB | Прегледано 2059 пъти ]

Чет Мар 19, 2015 8:31 pm
Профил
Аватар

Жена ми садеше точно същите в градината и всеки път като го видех ми навяваха мисли за мустакат мъж. Явно не само на мен :lol:

Чет Мар 19, 2015 8:52 pm
Профил

ДедоБоре написа:
ike,
мернах новината за тази флашка по вестниците. интерсно беше представена: руски хакер направил флашка-трепач изцяло с китайски части. а коментарите във форумите бяха от "путлер е виновен" до "блядовете нищо свясно не могат да измислят". добре че Псаки излезе по майчинство, та може и да не наложат още санкции на Русия.

Има си хора дето това им е работата. Когато стане някъде нещо, веднага почват: Костов е виновен, Путин е виновен, Обама е виновен ... а кой е виновен зависи от този който им плаща.

Чет Мар 19, 2015 9:32 pm
Профил

ДедоБоре написа:
нямаш представа колко народ не ебават да си следят часовника...
една от банките ми пращаше някакви уведомления с дата 1970! а е въпрос на един ред в конфига да си пуснеш демон NTP.

Аз ги посъветвах да си пуснат NTP, дали са ме послушали или са си сверили ръчно часовника, не знам.

ДедоБоре написа:
а в новите PHP-та дори направиха революция и обявиха, че времето на системата било unsafe и добавиха нови функции и конфиг редове. сигурно ще стане още по-голяма каша следващите години.

Ха, това не го знаех, ама аз съм и малко далече от РНР напоследък.

ДедоБоре написа:
а смяна на сертификат в апаха е една минута, с много внимаване и четене в гугъля, дори ако не знаеш какво правиш.

Е, така де. То ние знаем и, че издаването на ЕОРИ отнема 0.5 секунди, ама срока е 5 работни дни. И съм почти сигурен, че ако не давах зор на последния ден и тоя срок щяха да надвишат. То всъщност на 5-тия ден, след стотния мой мейл, някой си от там ми отговори "ей тва ти е номера" да мога да си го попълня в документите, пък малко по-късно "излезна" официално.

А иначе сертификата им беше изтекъл на 18.07.2012. Новият беше издаден на 10 август 2012. Инсталирането му на сървъра стана някъде към средата на септември, а съм почти сигурен, че инсталирането можеше въобще и да не се случи. Аз тогава много се бях ядосал от тая простотия и им звънях не знам колко пъти и им писах не знам колко мейла и като кажех за сертификата ми отговаряха -- ааа, ми ний туй си го знайм, че е изтекъл, работим по върпоса. И след като 2 месеца работиха, без нищо да се случи, писах писма директно до Ваньо Танов и не знам вече още къде и ги наплюх много яко и след няколко дни новия сертификат цъфна на сървъра.

Сега сертификата е валиден, ама няма голяма полза от това за редовия потребител, следващ инструкциите. Вижте с очите си "трета стъпка" в този документ - http://www.customs.bg/document/3823 и си прережете вените от мъка. Там директно е указано на потребителя да игнорира всякакви предупреждения на браузъра за невалиден сертификат, вместо да си инсталира сертификатите на ИО в браузъра.

А точно така реализирани подписвания с Жава аплет са изключително опасни в две направления. Първо, даваш на аплета достъп до всички файлове на твоя твърд диск! Второ, няма как да си сигурен какво точно подписва аплета - може и да е искане за ЕОРИ, ама може и да е договор, че си продаваш бъбрека.

Чет Мар 19, 2015 9:46 pm
Профил
Аватар

Китайците не се отказват :D :

That's how the Chinese copied Nissan's GT-R with their Nats GT-K.

Прикачени файлове:
a7y1zp2_700b.jpg
a7y1zp2_700b.jpg [ 137.94 KiB | Прегледано 1964 пъти ]

Пет Мар 20, 2015 12:38 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Абе тия е-митници работят ли изобщо? При опит за "вход" от https://ecustoms.bg/eportal/ дава винаги грешка. А регистрацията уж протича, ама нито връщат мейл, нито дават някакъв входящ номер.

Пет Мар 20, 2015 6:39 pm
Профил

logi май ти трябва цифров подпис или браузер дето да изпраща цифров подпис или нещо такова.

Пет Мар 20, 2015 7:05 pm
Профил

Вчера в предаването "Педя човек-лакът брада" кукловодът случайно си удари главата в бюрото....
...........Такива пожелания за лека нощ, децата още не бяха чували
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Студентско общежитие. В стаята тича студентка и крещи:
- Момичета, сваляйте бързо гащите, идват ни колеги на гости!
След секунда:
- Кви ги правите, бе? Махнете гащите от простора, а не се събличайте.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Един се обажда по телефона до радиото:
-Ало,предаването "С гъзът към село ли е?"
-Не! Тук е предаването "С лице към града!"
-Ами гъзът ти накъде гледа тогава?
---------------------------------------------------------
Студент влиза в стола, а там всички столове заети. Сяда на една маса, на която седи един професор. Професорът намръщено му казва :
- Свиня и птица не могат да седят на една маса. !
– Ами аз тогава отлитам....

Професорът много се ядосал и решил да скъса студента на изпита. По време на изпита обаче студентът отговорил перфектно на всички въпроси.
- Добре, ще ти задам последен въпрос Представи си, че вървиш по улицата и намираш 2 торби - едната с пари, а другата с акъл. Коя от двете ще избереш ?

- Тая с парите !!!
– А аз щях да избера тази с акъла...
- Нормално ! Кой, каквото няма, това избира...
Професорът се ядосал още повече, взел книжката на студента и написал вътре :
( ГОВЕДО )

Студентът без да погледне я взима и напуска стаята. След една минута надниква отново през вратата и казва :

- Господин професор.... гледам тука, че сте се подписали , а оценка не сте ми сложили....
--------------------------------------------------
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... start=2620

Съб Мар 21, 2015 12:15 am
Профил ICQ
Аватар

Прикачени файлове:
ie.JPG
ie.JPG [ 191.45 KiB | Прегледано 1787 пъти ]

Съб Мар 21, 2015 2:27 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 ... 573  Следваща