|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:45 am
| Автор |
Съобщение |
|
HIFI
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 9:59 pm Мнения: 512 Местоположение: София
|
 Re: Хумор
_________________ I'm debugging my software mostly with soldering iron....
|
| Пон Мар 16, 2015 2:13 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
снимка от днес: сайта е www.e-gov.bg, раздел "новини" последната новина е от преди година - 25.02.2014. предишните 2 са от 17.9.2013 и 30.8.2013. за електронното правителство до момента са потрошени над милиард и ето разултата. ПС: при мен сайта се зарежда изключително мудно, ако изобщо се зареди. намирам се на 4 хопа от него. сорса също е интересно безсмислен. сигурно нещо се товари, когато изчислява сесийни хешове от вида: това е реален хеш, всичкото на салам. а пък тъпите американци още си програмират междуконтиненталните ракети с 8" дискети.
|
| Пон Мар 16, 2015 8:38 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
Ping statistics for 213.91.173.168: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 13ms, Maximum = 14ms, Average = 13ms На 7 хопа съм и бачка на 6 сайта, може нещо при теб да е или доставчикът ти.
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Пон Мар 16, 2015 10:29 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
нямах предвид пинга, а съдържанието
|
| Пон Мар 16, 2015 10:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами ... електронно ни е правителството бре, боко 4 години откара в студиата на разни телевизии, телевизиите са електронни медии, от тук следва че отвсякъде си имаме електронно правителство. Ти какво искаш да вършиш с правителството по електронен път че нещо почваш да ме съмняваш, тая работа не е току така 
|
| Пон Мар 16, 2015 11:36 pm |
|
 |
|
timt
|
Ами ... електронно ни е правителството бре, боко 4 години откара в студиата на разни телевизии,
|
| Вто Мар 17, 2015 12:10 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ми... цъкнах на първата е-услуга: реших, че може би ще ми е интересно да получавам бюлетин, примерно във връзка с крипто-вируса. признавам, че не съм чел методическите указания WP2006/5.1(CERT-D1/D2). но може би ще трябва да помисля да създадем едно ЦДКСКС във фирмата. както и да е, цъкнах на линка Заяви услуга и не мога да схвана как, аджеба да я заявя услугата. да не говорим колко е сериозно и красиво, точно агенция за информационна и мрежова сигурност да се крие зад цифрово IP. с тия съкращения - НЦДКСКС при ИА ЕСМИС се върнах в младежките години. поривих се малко т'ва нещо като "пикоборец" ли е?
|
| Вто Мар 17, 2015 12:31 am |
|
 |
|
3aek
|
то уж направиха електронни митниците да махнат бюрата за попълване на декларации като посредници, но така ги направиха че сега тези бюра пак са необходими за да попълват информацията която се иска от електронните митници т.е. ефекта е никакъв
|
| Вто Мар 17, 2015 11:29 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Тъкмо разцъках: при мен всичко се зарежда за около секунда. Значи: или Дедо им теглил майна и са го оправили (вервате ли?), или комповете ви са по-слаби от моята баба Яга, или ченгетата ви обръщат спец-внимание. При мен проблемът е, че като поискам услуга ми се появява прозорец за име и парола, пък никъде не видях "Регистриране".
|
| Сря Мар 18, 2015 1:29 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
e-gov.bg е "портал" към услуги, предоставяни от други. при мен нещо се шматка с хрома. тръгва да зарежда страницата и виси. ако натисна "рефреш" и се появява веднага. сигурно е някаква национална особеност на фреймуърка, с който са реализирали порталя. онова с "услугата" го дадох за пример, щото е на първо място в списъка и цъкнах на него. и аз не видях "регистриране", после се зачетох какво, аджеба, наистина представлява "услугата". дори звъннах на един прятел, работещ баш такова нещо в банка и го питах имат ли ЦДКСКС във фирмата. в началото не схвана какво го питам, после почна да псува. каза ми да се видим като се затопли да пием по бира, а не да му губя времето с глупости. хареса ми и услугата може би щеше да е интересно за някой, който следи пазара. да може да влезе с един логин да види за всички 265 общини цените. но портала предлага връзка само с една община (в случая Струмяни), на която трябва да се регистрираш. Ако спазват същата логика, и всичките 265 общини си направят страници на които трябва да се регистрираш поотделно... просто ми е криво, че се харчат астрономични суми без никакъв ефект.
|
| Сря Мар 18, 2015 2:07 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
И при мен с лисанката така става - в началото виси до майната си, а след F5 се зарежда веднага.
|
| Сря Мар 18, 2015 3:31 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И на хрома го пробвах, и на операта, и на лисицата - пак не му мисли, стига да е http://www.egov.bg/ или просто egov.bg , а не e-gov.bg  Всъщност, линковете на Дедо са правилни въпреки сгрешеното им заглавие. Да ви пусна по едно VPN - току-виж и от вас станало е-поданици  На мен това определение нещо ми намирисва на болки изотзад...
|
| Сря Мар 18, 2015 5:01 pm |
|
 |
|
radolin
|
За митнически декларации не знам, ама докато извадя един прост ЕОРИ номер преди време в чудо се видях. Ако някой иска да се посмее или поплаче: http://kolev.info/blog/2012/09/04/evala ... a_mitnica/Макар и с клизми понякога, все пак има някоя и друга електронна услуга дето работи. Аз поне съм си спестил доста време от висене по опашки в НАП примерно. Вчера пробвах за първи път една нова за мен екстра - електронно свидетелство за съдимост. Дори съвсем прилично изглежда сайта. Единственото като кусур е, че няма онлайн плащане, а правиш банков превод (за 3лв, който ти струва 1.5лв  ), та си го получаваш най-рано на следващия ден. Сега ми е по-интересно като го занеса утре там, където ми го искат как ще реагират.
|
| Чет Мар 19, 2015 2:06 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Хмм нямам ниаккаъв спомен как съм вадил еори, най-вероятно не съм, до един момент минавах без него не знам как, след това явно тези които минават митница са се принудили да го извадят, как от къде не искам и да знам ... много се радвам че това ми се налага да го правя в БГ където може дори да не съм раждан но спокойно мога да получа адресна регистрация, лична карта еори и каквито други номера се сетя без дори да съм помирисвал държавно учереждение, в такова не съм влизал поне едно 10 години, ако изключим КАТ, и се надявам следващите 10 да не вляза ... подарих на дръжавата едни 2500 лв от ДДС защото не пожелах да отида до данъчното да разпиша каквото там се разписва за да ми го възстановят, дори не искам да знам къде е данъчната служба.
|
| Чет Мар 19, 2015 8:27 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз бях от първите, които си извадиха ЕОРИ. имах стока за освобождаване на аерогара софия. и ми викат - трябва ти ЕОРИ. къде се вади? в централна. паля колата и в централна. попълвам формуляр, печати. написват ми номера (които е същия като данъчния с букви отпрез и отзад) и ми дават документа.
айде обратно на аерогарата. правя копие на документа, подавам и копието и оригинала. да, ама не - не било дошло още в системата. и ся ко'праим? ми разбери се с централна.
айде пак в централна. на гишето ми викат - иди се разбери с компютърджийте на третия етаж. качвам се на третия е етаж със зашушен нос (кенефите са в тая част на сградата и не ти трябва указателна табелка къде са). минавам по коридори, затрупани с папки до моя ръст. влизам в стаичка с няколко служители. добър ден. всеки си гледа монитора, като че ли дебне тренда на златото на борсата в Йоханесбург. бихте ли ми помогнали да получат моя ЕОРИ номер на аерогарата. срока е три дена, обявява някой, зарит зад монитори и папки. ама моля ви се, имам спешна стока, почнахме процедурата по освобождаването, цесията за склада ще изтече... най-накрая един мъж (на възраст) с охкане и пухтене се надигна от стола си и дойде на един прашен виндоус, дето седи в средата на стаята. какъв ви е номера? казвам го. пуска един (нелицензиран) тотал командер, търси файл в единия прозорец. по FTP го копира в другия (явно аерогарата). готово!
айде пак на аерогарата. митничаря се подсмихва - явно си упорит. цъка си по менютата, все едно подготвя джъмбо-джет за кацане на летището в Горна оряховица. накрая ми удари печатите и вика: честито, бързо се справихте. подтекста беше: явно не можахме да ви изтормозим както трябва, ще трябва да измислим нещо още по-сложно.
|
| Чет Мар 19, 2015 10:45 am |
|
|