|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 9:50 am
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Работа в Apple?!
Фъна свърши, внедряването се отлага 
|
| Нед Мар 15, 2015 6:13 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Груби, ако ти е останало време отиди с колата да покараш покрай окена по път US-1 - много е яко  . Какво стана, та се отлага - разкажи с малко повече подробности де. Тука всички тръпнахме като на сапунка по те;евизията, не ни оставяй така на сухо  .
Последна промяна Dimitar на Нед Мар 15, 2015 6:54 pm, променена общо 3 пъти
|
| Нед Мар 15, 2015 6:53 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Не се впрягай, може и да ти е за добро 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Мар 15, 2015 6:53 pm |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
Върви да видиш козичките на Гугъл, как са. И им занеси една торбичка ябълки да ги наръпат, да си имаш апле сувенири. 
|
| Нед Мар 15, 2015 7:12 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
ами, много е красиво наистина. След малко мисля да отида до Пало Алто и Станфорд. Не ползвах кола изобщо - автобус, трамвай, такси, влак и краката си - голямо ходене наистина.
Ще разкажа после като се върна и си събера малко мислите.
|
| Нед Мар 15, 2015 7:13 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе ти си мазохист ....
|
| Нед Мар 15, 2015 11:44 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
И аз това щях да кажа - в щатите да ходиш пеша, с влак и такси трябва да си голям интусиаст  .
|
| Пон Мар 16, 2015 12:19 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе чувам по вашия край имало такива които нямали коли, не знам някъде в центрланите части ли живеят ... аз не си го представям, не че не съм виждал да чакат автобус в Инди или във Вгас ама ...
|
| Пон Мар 16, 2015 4:55 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Не знам такива, дето да нямат кола тук. Виж в Ню Йорк и в Бостън знам доста хора, дето нямат коли, ама то май това са двата града в щатите, където може без кола и то повече НЙ, щото за някои квартали в Бостън си трябва. Тук в Чикаго може да се мине без кола единствено ако живееш в даунтауна, работиш там и не плануваш да ходиш никъде другаде  . Най-големия проблем на нямането на кола е времето, което губиш в чакане на автобуси или там какъвто друг начин намериш за придвижване.
|
| Пон Мар 16, 2015 6:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ми не знам, сина разправя че имал познати без коли, мен ако питаш никъде не става ама ...
|
| Пон Мар 16, 2015 11:41 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Така, вкъщи съм си вече  British Airways, Heathrow Терминал 5 и San Francisco International, Терминал 1 - всичко мина по-вода с много малко зебележки. Платих по-малко отколкото да си дойда до София. Времето беше супер, нито много горещо, нито много студено, валя един път. Успях да изгоря малко, но не и болезнено. Научил съм нещо от Сан Диего, 2006 - тогава бях на умирачка след няколко часа на плажа. Обществен транспорт - влакове и автобуси през 40мин-1час, автобусите са доста намалени или ги няма през събота и неделя. Пример - карта за целия обществен транспорт в Сънивали за 1 ден - 6 долара. Карта за Caltrain (Калифорния трейн) - 15 долара. Добре е човек да има точната сума, особено ако си купува картата в автобуса - автоматът там не връща ресто. Исках да разгледам цялата ситуация отблизо и така и стана - редуват се скъпи и евтини квартали, на няколко пресечки от големите компании не е проблем да минеш и през нещо като гета. В Ябълката се оказва че има поне 10 човека или повече българи, но се видях с 2ма. Единия се оказа съсед от Скандинавия. Голям офис е основния, и около него почти всички офиси вече са наети от ябълките, в радиус от може би 1-3 мили. Интервюто - 4 човека от екипа, този който ме е харесал (рекрутъра), плюс мениджърка на екипа, който по скоро свързва екипите. Шефа който ми води интервюто в Цюрих, не се появи. Говорихме си за бондиране, как се пакетират чипове, проектиране на платки, операционни усилватели и механичен дизайн. Отне около 4 часа, доста сгъстено, даже се застъпваха по-едно време. Затворен в стая със матови стъкла, и си говориш с тях един по един - почивката беше 10мин с един от интервюиращите с поръчан обяд. Пак сгафих с основите в аналоговата схемотехника, и вероятно това беше достатъчно да ме отпишат. Така и не разбрах, както ще правят. Но това което разбрах е, че най-вероятно се харесват определени компоненти и/или технологии, докарват се до границите им или се изменят според изискванията на Ябълките и всичко опира до един сериозен процес на характеризиране, проба, грешка, модифициране. Беше странно че не дойде нито един софтуерист/фърмуерист - само хардуер. Организацията им малко куцаше, най-накрая ме забравиха и аз сам си тръгнах (може и да не съм разбрал нещо). Сменяха няколко пъти часа на срещата, дори в самия ден. Ходих на обяд в основния офис, и разгледах наоколо - хареса ми, че имаха баскетболни кошове, Лаборатории и т.н. не видях. Всички са нарамили по един Iphone 6plus, според мен си трябват сериозни джобове. И онзи ден ме уведомиха, че не пасвам на екипа и дали може да ми запазят резюмето за бъдещи позиции, т.е. за следващия живот. Надявам се да не съм ви оставил на "сухо". Ако нещо друго ви интересува, питайте. Отивам да спя 
|
| Сря Мар 18, 2015 12:43 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Жалко за пропадналата възможност, но поне се разкара насам-натам за чужда сметка  . Сега като си починеш да си преговориш аналоговщините, за да няма пет шест следващия път  . Организацията едва ли им е куцала, просто са знаели, че ти си там специално за интервюто и нямаш никаква друга работа и просто са се съобразявали с графика на интервюиращите, който е напълно нормално да се променя в движение. За каква позиция си кандидатствал, че са ти задавали въпроси от тия области?
|
| Сря Мар 18, 2015 2:09 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
Желая ти успех на втория опит (в този живот). 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Сря Мар 18, 2015 2:46 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Мерси за инфото! То аз не знам дали някой не е сгафвал поне по веднъж на аналоговщините, на мен лично ми се е случвало поне три пъти  Я кажи нещо, което на мен ми е любопитно - какво им е работното време там, правят ли овъртайм редовно, имат ли дрескод?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Мар 18, 2015 10:30 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
грешки винаги могат да се направят, дизайнерския процес е бавен, с много итерации. да се разчита, че на интервю човека ще е "6.00" и след това ще бичи с години в същия режим е илюзия. ама ябълковата компания явно иска по-по-най. и може би е нормално, впред вратите на рая сигорно има тълпи поклонници.
груби, да не ти пука. аз по-скоро не разбрах какво е ограничението с 1-ви април?
|
| Сря Мар 18, 2015 12:01 pm |
|
|