|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 9:50 am
| Автор |
Съобщение |
|
Ицо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
 Re: Работа в Apple?!
Аз пък да попитам: Носите ли изобщо часовници? Аз моя го зарязах веднага след като на телефона ми се появи.
|
| Пет Мар 13, 2015 11:32 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе айде да оставим това с поколенията и ала бала, какво очакваш от един часовник ... сигурно и аз одъртявам, ама гтогава Дедо трябва да се прекръсти на пра-Дедо ... часовника покзва час, дори и дата не ми трябва. Същот е и с телефона, по телефона се говори, ОК носи си играчката, ама като почнеш и да говориш по нея вече става .. .знам ли, на мен ми идва в повече, затова и си нося тилифон от 30 лв, и нямам никакви проблеми .. е с последния имам, влязох в грешния магазин и ми продадхоа грешния телефон ... няма вече нокии с фенерчета. Не искам да зареждам батерия всеки ден, не искам и през ден. Едно пътуване от тук до Перу си отива еидн ден, не ми е фикс идея да обикалям летищата да търся ток, добре че мога да влизам в клубовете на делта, то това остана еиднственото хубаво нещо в тях, да си зареждам лапатопа, ама поне телефона кара. За мен всичко това си е загуба на време, а представям си ако трябв аи часовника да зареждам, точно на третия път на който го погледна и няма ток и ще го размажа в някоя стена, пък ако ще и 100 к да струва, аз затов аиникога няма да си купя нещо такова, малко са ми другите неща а и за часовника да мисля, то ставаш роб на вещите си, зареди телефона, зареди компютъра, зареди часовника .... млдото поколение явно има много свободно време и си живее безгрижно и се чуди с какво да се обремени за да си разнообрази живота.
п.с. аз нося, поради няколко факта, първо талафона в момента показва 00:01, така е щото му е свършвал тока, ако съм се смелил да го заредя защото е трябвлао да говоря определено не сум имал време за губене да го сверявам. Освен това обикновенно като ми трябва да погледна часа телефона я заврян на най-неподходящото място, така е и със тамагочито, а и тио иска ток а аз него редовно го оставм да гладува. Та часовника е хубаво нещо. Нося като се сетя обаче, ако сутрин не ми е пред очите не го слагам, и аз често обичам да се ровичкам в разни железарии, мойте за разлика от тоя на дедо макар да оцеляват при малтретиране не е желателно да ги подлагам на такова. Иначе имам една Certina титанова, много здрава, няма драскане, ама няма кой да и смени батерията.
|
| Пет Мар 13, 2015 11:33 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
сутринта се събуждам и гледам 3 пропуснати съобщения. простата ме алармирала ицо, аз по-скоро ходя без телефон, часовника ми е "завинтен" за ръката и няма как да го забравя. виж, телефона го посявам редовно някъде - в къщи, при клиенти, в колата, я няма батерия. редовно си звъня на номера да питам къде ми е телефона в момента. какво, като някой те търси и не му вдигнеш на петата секунда. и да го загубя, не ми пука - имам си копие на тефтера, имам и едно чекмедже други ефтинджьос телефони под ръка. като ходя по планините или пътувам на дълъг път, задължително си нося още една нокия с фенерче, отделно туристически GPS с нормални химически АА батерии. понякога даже мъкна и хартиена карта, защото не могат да и паднат батериите, а и като минеш с колата върху нея, нищо не и става. на минусови температури всички смартфони увяхват за броени минути. и изведнъж оставаш без часовник, GPS, карта, компас, фотоапарат и връзка със света.
|
| Пет Мар 13, 2015 11:44 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Нямах предвид ходене в планината, пътуване и т.н. В такива случаи и аз бих се подсигурил. Говорех за обикновеното ежедневие, прекарвано вкъщи-в офиса. Е, ежедневието на Тони определено не е такова 
|
| Пет Мар 13, 2015 11:55 am |
|
 |
|
xyz
Ранг: Новодошъл
|
Може би причината за негативните анализи просто е в това, че в случая Apple просто изплагиатстваха успеха на Pebble Time - проект получил 18 милиона в kickstarter. Така в случая Apple не дават нова тенденция, а следват съществуваща. То и Samsung твърдяха, че имат имат по-добър от iPhone, но iPhone си остана лидер.
|
| Пет Мар 13, 2015 12:43 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
Важното е ябълка-феновете да имат повод за радост. Дали ще е часовник или фенерче, не е важно. Ние, потребителите на нормална техника, също им се радваме (на феновете). Трудно може да се намери аналог на подобна идиотия - да си зареждаш часовника през няколко дена. Ако не се лъжа, от обсъжданите ябълкови люде тръгна и модата телефоните да се зареждат всеки ден или по няколко пъти на ден. Мда, и те са дали нещо на света... 
|
| Пет Мар 13, 2015 1:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Всички говорите така, все едно са ви опряли нож на гърлото и ви карат да ползвате продукти на Епъл. Споко, не е задължително - и без това имат достатъчно клиенти (фенове или пък както им викате - сектанти) и маркет капитализацията и кеша им го доказват достатъчно добре  . Та не мога да разбере какво толкова се бонтувате, че някой си нямал против да си зарежда и часовника всеки ден  . А най-странното е, че такава врява не се сещам да съм виждал да се вдига другаде, освен в БГ форумите и то толкова ожесточено, че на някои хора чак пяна им излиза от устата, като говорят за Епъл. Едно време така говореха за М$, а Епъл бяха супер добрите. Да не би да е свързано с някакъв факт, че някои нашенци непременно трябва чак да мразят успелите (без значение хора ли са, компании ли са)  .
|
| Пет Мар 13, 2015 2:06 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Има идеи които са тъпи по подразбиране. Тая с ежедневното зареждане на часовника е една от тях. Което ни развеселява, мислейки за изтерзаните им бъдещи собственици. Всъщност, може и да им се подиграваме. Знам ли... 
|
| Пет Мар 13, 2015 2:15 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ако това те удовлетворява по някакъв начин - подигравай им се, ама все си мисля, че едва ли човек иска да изпитва някакво удовлетворение точно от подигравки към някой, заради часовника или телефона му , щото тогава се сещам за "по-добре Вуте да езле, от колкото аз да съм добре". Това че, часовника ти няма нужда от заряд, не значи че си добре  .
|
| Пет Мар 13, 2015 2:19 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Че кога е имало значение дали идеята е тъпа или умна. Извоювали са си позицията да могат да диктуват пазара, ще приберат едни пари, а въпросния продукт и да не се приеме в последствие, не е голяма беда, стига вече да можеш да извадиш от торбата следващия. Изкуството да убедиш някой че му трябва нещо, което до вчера го е нямало, не го владее всеки. И то не е нужно да го убедиш във функционалността му, а просто че му трябва, по някакви си причини. Както казваше Ал Пачино в края на един филм: "Суетата е любимият ми грях!". За протокола - не съм им никакъв фен, но това не променя фактите. Ако съм в състояние с години да налагам продукти, за които се бият по опашките пред магазините, никак не би ми пукало кой и как се подиграва на мен, или клиентите ми.
|
| Пет Мар 13, 2015 2:24 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами нали те затова викат Груби да им помогне да може следващия модел да изкарва два дни с едно зареждане 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Мар 13, 2015 2:36 pm |
|
 |
|
itso.t
|
2016, някъде в модерният свят... - Да знаете колко е часа? - Момент. Хм, на часовника са му паднали батериите... - .....? - Ще погледна в телефона... Ами и на него... - $^&*((*&*, благодаря. Това за подигравката беше някакъв вид майтап, но е въпрос на време да стане реалност. Не беше далеч времето когато потребителите на обикновени мобилни телефони се упражняваха целодневно по адрес на използващите първите смарт-тъч такива.  Че нещата се забравят, но преди тях имаше едно друго поколение смарт телефони които изкарваха някакво нормално време с едно зареждане... Ама както и да е. Модни течения и т.н. Замислих се, какви ли знания и умения трябва да притежава един часовникар след няколко години? Освен голямо кошче за отпадъци с надпис че всичко в него надлежно ще се рециклира... 
|
| Пет Мар 13, 2015 3:28 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Митко, абе аз като цяло харесвам на Епъл нещата, даже и ползвам такива, които ми изглждат смислени, но и на мен ми излиза пяна от устата само като помисля за ежедневно зареждане, и не се пеня на Епъл, тях ги разбирам, чудя се на тия които са склонни да си пилеят така времето и нереите, те това ме пени. Точно преди 30 мин бях на път да счупя телефона, размина му се защото бях в средна лента и светна зелено ... аз натискам Б то пише Н .... сигурно 10 пъти, къде ли не ръчках да изключа този prediction и все не ми се получава, преди това въртях 10 минути защото гугъл мапса хич го няма за София и ме прати на съвсем друго място, за 20 минути се изнервих все едно съм изкарал цял ден на обект с олигофрени.
|
| Пет Мар 13, 2015 6:18 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ицо, помниш ли първите мобилни телефони и по колко време им караха батериите. За някои освен че трябваше да се грижиш да се зареждат, трябваше да се грижиш и да се разреждат ако после искаш да ги заредиш като хората. Помниш ли също колко големи бяха? Тогава пак ли се смееше на хората, които ги ползваха като им обясняваш, че на теб мобилни телефони не ти трябват и си ок и с уличните такива  . Предполагам, че много хора така са говорили и за първите персонални компютри нищо че сега имаме по няколко във всяка къща. Същото е с почти всяка една нова технология и винаги първите продукти не са перфектни и затова компаниите разчитат на тъй наречениете first adopters, които да почнат да ползват технологията и да помогнат за развитието и. След 10 г. ти лично ще си един от многото ползващи смарт часовници, само дето тогава батериите ще им карат по няколко седмици и кой знае какви още неща ще правят. Дано тогава да си спомниш с усмивка как си се подигравал на тези, които са решили първи да почнат да ги позлват  . Тони, що трябва да ти излиза пяна, заради това че някой е решил да си губи времето, зареждайки си батериите - защо въобще ти пука как другите си губят времето. Това е страшно много енергия и нерви, хвърлени на вятъра  .
|
| Пет Мар 13, 2015 7:08 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Да, помня и първите мобилни телефони. И съм имал. Помня и как като си закачиш мобифона на късите панталони, и аха да тръгнеш по без тях... Тогава условията и технологията са били такава. Впоследствие са се развили до някакви приемливи граници. Може и аз нещо криво да разсъждавам, но погледнато чисто технически, пак са потеглили към неприемливи. И не стига това, че батерията на съвременните умни талафони не издържа достатъчно, ами дори не могат да бъдат заредени с какъв да е кабел за юсб. Което е и съвсем логично де. Като нямаш батерия, за чий ти е да си зареждаш телефона... А това за часовника е уникално само по себе си. И е валидно не само за епълското творение, а и за останалите от тоя десен. Дори най-простият аналог на тия модерни @уйни, изкарва няколко години без никаква поддръжка. Механичните им събратя не могат по толкова, но при нужда могат да бъдат "заредени" за няколко минути с подръчни средства. При модерните, няма правилен ход... Както и да е. Това са си някакви мои разсъждения, базирани на някакви мои предпочитания. Пазарът ще разкаже дали би имало полза от подобно нещо. Че се сещам как едни епълски нютъни безславно посетиха надин. Не че епъл са единствените де... 
|
| Пет Мар 13, 2015 8:11 pm |
|
|