|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:05 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
MPLAB X IDE build configurations
| Автор |
Съобщение |
|
marcuka68
Ранг: Ориентиран
|
 MPLAB X IDE build configurations
Здравейте!
Искам да си направя 2 конфигурации - за 2 различни микроконтролера - подобно на организацията на MLA. За двата микроконтролера си има индивидуални файлове за конфигурационните битове и инициализация на микроконтролера:
fixed_address_memory.h system.h
system.c app_device_cdc_basic usb_descriptors.c
В настроиките на проекта задавам индивидуални пътища към хедър фаиловете за всяка от двете конфигурации. Независимо от това, при компилиране с настроиките за MCU1 ми се компилира system.c файла на MCU2. Както и обратното, при компилиране с настроиките за MCU2, ми се компкилира файлът за MCU1.
При използване на няколко настроики за билдване, необходимо ли е да сменя още нещо, освен пътищата към хедърите и използваният микроконтролер? Имате ли някакви идеи какво може да е причината?
И картинките:
|
| Сря Мар 11, 2015 3:20 pm |
|
 |
|
marcuka68
|
 Re: MPLAB X IDE build configurations
Като настроих за билдване на ПИК18Ф45К50 и премахнах файла system.c от папка 16F1459, няма проблем. Не знам защо се получава така.
|
| Сря Мар 11, 2015 4:42 pm |
|
 |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
До колкото си спомням USB библиотеката на мЧип е една за всички видове пикове а разликите "не са много" пробвай: #ifdef еди_кой_си_пик
(повече работя с 24-ки и съм отделил каквото ми трябва в една папка USB и когато ми потрябва само цопи/пасте папката)
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Мар 11, 2015 7:46 pm |
|
 |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Върху конкретен файл или фолдър от проекта - десен клавиш->properties, после за конфигурациите, за които искаш да не се билдва цъкваш чавката "exclude from build". Аз така си правя конфигурациите. Не е имало грижи до сега.
|
| Чет Мар 12, 2015 2:33 am |
|
 |
|
marcuka68
|
Да, така стана! Погледнах и в примера от MLA и там изключват съответните фаилове по този начин. Благодаря на отзовалите се 
|
| Чет Мар 12, 2015 10:16 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|