|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:33 pm
| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
Има и друг момент. Админа може да каже, който не ми минава през проксито, нет няма да види. Но и тук си опира да случая... нищо не пречи да пробваш обаче. Освен ако не очакваш проблеми от шефа ако те сгащят 
|
| Чет Яну 26, 2006 11:07 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Има и едно много просто заобикаляне на ограничението. Отваряш през браузера www.jobs.bg, пращаш CV, след месец нямаш ограничение.
|
| Чет Яну 26, 2006 11:21 am |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Значи колегата горе не минава през никакво прокси и аз нямам никакви проблеми с него  сега бих пробвал да направим нещо с него (без знанието на админа) но не е ли проблем това, че двамата сме закачени към една мрежа т.е двамата получаваме интернет от една мрежа ?!?! Ако той имаше две лан-карти щях да се оправя, даже и това , че сега няма(две) не е проблем аз имам една излишна,която мога да му я сложа на компа  , но проблем е кабела който трябва да се пусне допълнително. няма физическа възможност (трябва да къртим дупки), та не става ли по друг начин?
@Бате пробвах го твоя начин с кода в HEX система ама не става 
|
| Чет Яну 26, 2006 12:25 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Добре де, то решения разни ама как така става , че типа файл (примерно zip ),който е качен тук в този форум или друг форум и има бутон "Download" или "download here "след натискане на бутона се сваля безпроблемно а ако река да сваля директно някакъв zip не става?!?! явно трика се крие някъде в този даунлоад бутон. Друго,което забелязвам е, че когато мозилата иска да се ъпдейтне и й дам "update " без никакъв проблем си сваля новата версия сама (на десктопа ми се пявява файл: Firefox Setup 1.0.7.exe ), но ако пробвам от сайта да си я сваля - не става 
|
| Чет Яну 26, 2006 12:39 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Явно проксито прихваща заявката, и ако тя е www.p*chka.mu/php? и нещо си, я пуска. Този сайт иска такива заявки. Ако е www.p*tka.mu/dzwuk.mp3, не я пуска.
|
| Чет Яну 26, 2006 12:51 pm |
|
 |
|
chwor
Ранг: Минаващ
|
Хората са автоматизирали процеса на заобикаляне на проксито. Давам програмата и описанието.
Забележка. За да работи с БГ фрее сървъри трябва да си намериш българско прокси. Те не се виждат отвън. Програмата е пробвана и в моя случай работеше. Не се сещам коя версия пробвах, така че трябва да се пробва.
|
| Пет Яну 27, 2006 1:14 am |
|
 |
|
HCL
|
@chwor няма такова нещо като автоматизация на процес по заобикаляне на проксито.
Ако е добре конфигурирано не можеш го заобиколи, а и обикновенно, ако е изпипана работата ще има и Firewall и други такива благини.
Аз лично не бих сьветвал никой да пуска подобно exe на работното си място. Просто ако сьм му шеф, няма да се размине току така
В случая наистина намирисва админа да е попропуснал туй онуй, но си заслужава да се помисли преди да се правят подобни опити.
|
| Пет Яну 27, 2006 2:33 pm |
|
 |
|
chwor
Ранг: Минаващ
|
Не съм казал, е задължително работи(зависи от способностите на админа).
А че админа беше кретен спор няма, за това и "беше". Пробвал съм го само от спортна злоба, за да видя работи ли.
|
| Съб Яну 28, 2006 6:49 pm |
|
 |
|
zaphod
|
и аз мисля че им е много! стягайте се ей, стига сте подарявали данъци на хазната!
а за интернета на работа - добре е направил админа, така трябва. освен свалянето на файлове, icqто също трябва да се забрани.
|
| Съб Яну 28, 2006 7:02 pm |
|
 |
|
HCL
|
В частни фирми може, в дьржавни институции задьлжително, но не и в университетите. Че ти на един доцент ако му спреш icq-то, все едно му режеш главата  в рамките на шегата разбира се, но я си предтсави, че преподава комп. архитектури и мрежи или програмиране някакво... не вьрви много да му резнеш нета на такьв човек. А за ицq-то, тьрсил сьм помош по icq от познат преподавател и не само, че ме светна как стоят нещата относно проблема, но и ме свьрза с подходящи хора, пак по icq.
В крайна сметка това си опира до културата и дисциплината на човека... и до ситуацията разбира се.
|
| Съб Яну 28, 2006 7:14 pm |
|
 |
|
zaphod
|
да, и аз съм го пускал да питам тоя оня за разни неща.
ако трябва да съм сериозен - като цяло от забраните няма смисъл, даже вредят. ако аз имах фирма, нямаше да забранявам нищо, но щях да следя кой какъв трафик и от къде го прави. може да се окаже че от някои хора няма нужда и са само излишен разход....
|
| Съб Яну 28, 2006 7:18 pm |
|
|