| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 JTAGICE - кое да избера?
Искам да си взема един JTAG програматор/дебъгер на Олимекс. Има 2 варианта - сериен и USB, двоумя се кое е по-добре. Предимството на серийния е, като че ли, факта, че ако седна да пиша аз някъв софтуер за него, ще ми е по-лесно. За друго не се сещам. Освен това, сега гледам, че Atmel са пуснали JTAGICE mkII, който поддържа най-новите им устройства. Дали пък да не го изчакам него?
|
| Сря Яну 25, 2006 8:55 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Най-вероятно разликата в тези на Олимекс е, че този за USB е с някой от чиповете на FTDI дето павят с него виртуален сериен порт. Та от тая гледна точка е все тая кой ще вземеш - даже има вероятност този с USB-то да прави повече магарии. Ако няма да ги ползваш с лаптоп, който няма серийни портове - по-добре е обикновенния да си вземеш. Ако пък ти се деват кинти - много ясно, че фирмения е най-добре.
|
| Чет Яну 26, 2006 12:12 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Е фирмения е 299$ на сайта на DigiKey.  Така, че въпроса отпада от самосебе си.
|
| Чет Яну 26, 2006 12:22 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
JTAGICE mkII e е новия им JTAG поддържа новите им процеосри а тоя е JTAG-ICE и подържа само десеттина вида ATmega.
JTAGICE mkII има 2 броя ATmega128 вътре и е много сеиозно изделие,само дето е на доста сериозна цена.
Може временно да си вземеш серииния вариант работи си добре. Нямам никаква забележка. Аз съм с IAR ne znam kak e s drugite sredi.
Ако ще пишеш за друг процесор които не го поддържа правиш си дебъг на атмега128 да кажем и като си готов преправяш за необходимия ти процесор.
|
| Чет Яну 26, 2006 12:25 am |
|
 |
|
3aek
|
USB варианта е опто изолиран ако ще дебъгваш нещо под 220V по-дборе вземи него
новите notebook нямат RS232
иначе и RS232 с USB би трябвало да работят еднакво
аз лично предпочитам WinAVR + AVRStudio може да ги заредиш свободно от www.avrfreaks.net
WinAVR е голяма резачка! Атмел е платил на някой да интегрира GCC със безплатния им дебъгер (AVRStudio)
не че съм кой знае какъв програмист на асемблер но на времето правих една програма за RFID четец и се мъчих да я пиша на асемблер, после я написах на C ей тъй от любопитство и като я изкомпилирах GCC-то направи по-компактен код 
|
| Чет Яну 26, 2006 1:11 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Да, тъкмо вчера си свалих новото AVR Studio, барабар с първия сървиспак. За съжаление нямах време да го пробвам, но довечера ще седна да го разцъкам.
|
| Чет Яну 26, 2006 10:05 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Значи си го подкарвал?  За какво служат пиновете NSRST, NTSRT и VREF? Къде се връзват?

|
| Чет Яну 26, 2006 11:57 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Вземи схемата на свързване от една развоина платка на олимекс.
|
| Чет Яну 26, 2006 1:23 pm |
|
|