Отговори на тема  [ 16187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Във въпросните комп. зали подкарахме OrCad-а на 16-ка с 2 флопита ... Само една от машините имаше хард диск ... Имахме и ключ за въпросната зала :-)

От Пенчева научих много, основно с въпросите, с които я преследвах преди и след часовете ни. Учебниците ги прочитах първите 1-2 дена след като ни ги раздаваха. Това, което тя преподаваше в час аз вече го знаех и "досаждах" с въпроси не само по материала от учебника, на които тя беше в състояние да ми отговори (за разлика от многото други преподаватели)

Готиното беше и в часовете по практика. Даваха ни каквито части имат да си правим лични проектчета и схеми и не ни "занимаваха" с това, което останалите трябваше да правят "по програма"...

Чет Мар 05, 2015 11:35 am
Профил

Ами то една от основните задачи на учителя е да събуди интерес, и чак след това ако ученика има въпроси да му отговори, а ако не може да го насочи къде да търси отговори. Иначе за презадоволеността, не знам, какво занчи да си презадоволен, с какво ? Значи информация винаги е имало под някаква форма, просот на времето беше по трудно достъпна, част от нея липсваше или се намираше трудно особенно по малките градчета. Библиотеки винаги е имало, както сега им аинтеренет, сега е по лесно от гледна точка на това че с два клика намираш каквото ти трябва, едно време трябва да отидеш до библиотеката, да потърсиш нужната ти книга, ако пък някой я е взел да почнеш да я дебнеш ... ама там пък за да отидеш трябва да върнеш ти каквото си взел, да но пък това често са книги които искаш да държиш под ръка а няма от къде да ги купиш ... в Шумен примерно до почти никаква техническа литература не можеше да се докопаш, ако нещо се появяваше то свършваше преди да се е усетил човек, а и на12 години не ми е била фикс идеята да вися пред книжарницата, та библиотеката си беше добър източник.
Просто някак в хората го няма интереса, интереса се свежда до някакви супер елементарни неща, а фън за младежите е .... и аз не знам какво е, те дори не го правят да е фън, тъпотия голяма. играят игри, да това добре, аз никога не съм бил но брата навремето само това правеше, да де, ама там все пак имаше фън, в компютърната зала обстановката си беше по своему фън, а и естествено това беше съпроводено и с истински фън а не само чеврене на компа. Сега като ги гледам тия лапетии, целта е да се напиеш или надрусаш, и ние сме пили, но целта никога не е била да се напиеш, това просто идваше покрай другото, а точно в другото е веселото .. абе не знам, ама някак целия свят изведнъж много изпростя. То простотията е заразна а явно интернет предостави една идеална среда за разпространение.

Чет Мар 05, 2015 12:14 pm
Профил

ToHu имам лоши новини за теб. Остаряваш.

Чет Мар 05, 2015 2:10 pm
Профил
Аватар

По цели нощи сме киснали там, въпреки че даже ми бяха дали една 16-ка (от ония тежките изот-и) с принтер в къщи :D . Наистина двете даскалици направиха много едно време една камара народ да откачи по компютрите :) .

Чет Мар 05, 2015 3:04 pm
Профил

Фамилията ти да не е *левски?

Чет Мар 05, 2015 4:30 pm
Профил

Митьо, Митьооо ... след 20 и кусур години да не можем да се познаем по форумите ...

Чет Мар 05, 2015 5:08 pm
Профил
Аватар

К'во да правиш - такъв е живота :D .

Чет Мар 05, 2015 5:25 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
+1 и от мен. Спомням си на времето как всеки вторник ли беше понеделник ли бях на опашка пред техническата книжарница в Пловдив, защото тогава доставяха новите книги и първо купувах каквото ново е излезнало и после гледах на каква точно тематика е и четях. После можеше да отскоча и до руската книжарница да видя и там какво е излезнало.Това в техникума като съм бил. Сега в къщи имам около 15 хиляди технически книги, които са систематизирани и организирани по тематики и синковеца, дето догодина ще е първа година в университета да учи уж за инженер не иска една да отвори да види какво пише вътре щото в играта на контра страйк имало повече фън. Викам ти сигурен ли си, че искаш да ставаш инженер щото нещо не ми се вярва и той вика - да, искам ама не са ми интересни книгите ти :D . Ходи разбери ако можеш :) .

Ако знаеш колко ми е познато това :D
Бе не знам тия сегашното поколение как ще научат нещо като само игри са им в главите?? Аз едно време докато другите блъскаха каратека, аз си пишех тестови програмки в монитор на правчето ама де тоя интерес сега у децата...

Чет Мар 05, 2015 5:31 pm
Профил

Абе мисля, че малко са ни завишени очакванията. Края на 80-те и началото на 90-те всеки тинейджър който имаше достъп до компютър чоплеше по него, искаше да става програмист и т.н. Сега компютрите се продават като краставици по бакалиите, всеки има по няколко къде на бюрото, къде в джобите - нормално е 99% от хората да не ги влече, то и по наше време не ги е влечало. Има си момчета които разбират и в поколенията след нас - елате една година на FOSDEM да видите за какво става въпрос - 4-5 хиляди човека от кол и въже, млади и стари, лаици и разбирачи. Да не говорим, че за нас динозаврите е по добре да няма кой знае колко конкуренция от младежта - вдига ни се рейта, така, че няма какво да мрънкаме :D

Чет Мар 05, 2015 6:18 pm
Профил

ike написа:
ToHu имам лоши новини за теб. Остаряваш.

Първо в това че остарявам лошо няма, тъкмо няма да се мъча още дълго. Обаче .. не е от остаряване да ти кажа, или съм остарял преждевременно, това същото нещо го разправях и преди 10 години и преди 15, още тогава ми правеше впечатления тия тгава по малките, че хич ги няма. Аз се занимавам с хора горе олу от както съм се уволнил, в смисъл от това време все ми се налага да търся и селектирам хора за едно и за друго, и факта си е факт, няма общо с възрастта ми. Не казвам че и от моето поколение няма много плява, сравнено с тия които са с 5-6 гофини по големи при нас имаше повече плява, от тях повече станаха хора, но и няма нищо общо с това сега. Най-малкото катобях на 25 не поня някой от бившите ми съученици да не е работел нещо, повечето се изучиха и започнаха да работят, други без да с еизучават, трети като мен учиха ама не се дипломираха ... но всички по това време работехме. Сега ако ги погледнеш .. нищо общо. На 25 вече бях напуснал първия си съдружник и започвах всичко отначало в София, а преди това бяхме развили не лоша дейност в Шумен. Верно че количеството изпита вода беше пренебрежимо малко в сравнение с изпитата водка, верно че пиехме до 5 сутринта, но в 8 бях на работа ... сега като ги гледам нито искат, нито могат да поемат отговорности, да свързаш нещо или .. изобщо пълна мъгла.

Чет Мар 05, 2015 7:18 pm
Профил
Аватар

ми тони, то навсякъде е така. гледай какви ги плещи боцко по пресконференциите и по-добре не гледай надолу по хранителната верига.

съдружника ми се наложи да вади спешно свидетелство за съдимост. понеже е роден в провинцията, ако го вади в София, щяло да стане за 7 дена. тия да бяха копали рудата за оловни букви, после някой кьорав буквослагател с паркинсон да ги реди и да ги печатат на американка с ръчно колело, щеше да стане по-бързо... можело да се извади (само за 3 дни след получаване на плащането), с персонален електронен подпис, да си го разпечаташ в къщи, но после трябвало да утърчиш до съда, да ти ударят мокър печат, защото някъде не приемали електронно подписан документ. мокрия печат отнемал "само" една сутрин, защото все пак трябвало да проверят в системата.

в резултат, 2015 година, за да имаш бързо някаква хартишка, се наложи вчера човека да избръмчи 500км залудо.
съвсем е друг въпроса, че за действието, за което му искат свиделеството няма никаков изискване относно статуса ти. просто някой тюфлек е записал, че трябва и такъв документ, покрай другите 30 и буквоядите се захласват, чак лиги им протичат.

Чет Мар 05, 2015 8:49 pm
Профил

Абе .... аз последно такова нещо съм вадил много отдавна, но не помня да съм хдил два пъти до съда, нито до Шумен ... май ми го извадиха за един ден, сега да не се бъркам, ама .... в съда ходя много рядко та помня.
За боцко ... е каъв да е, да не мислиш че заспива четейки омир или платон ... ама не е само наш проблем нито буквоядството нито тъпите закони нито бюрокрацията, да не се сърдим, човешки ген. Това по го приемам, ама пълното безхаберие, идея да нямаш сърби ли боли ли .... не че ще си срежа вените или напия от мъка, ама жалка картинка като цяло, кофти ама май една голяма война е нужна да ни свали малко на земята.

Чет Мар 05, 2015 11:48 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
кофти ама май една голяма война е нужна да ни свали малко на земята.

за съжаление и аз я поставих тази диагноза, от още преди десетина години.
но не е сигурно, че и това ще реши проблема. лайнарите винаги намират начин да се скатаят. гледай само какви генерали имаме в мирно време, дето не са ходили войници. при един конфликт в днешно време ми се струва малко вероятно щабовете да се напълнят с военни интелекти.

Чет Мар 05, 2015 11:53 pm
Профил

Зависи от продължителността, ако е кратка да, и най-отгоре ще изплуват лайната, ако е обаче достатъчно дълга и мащабна лайната ще се разтворят от самосебе си, естетсвен подбор, рядко в природата оцелява глупака и идиота. Това филмче revolution, тъпичко по принцип но сценария е точно идеален за естественият подбор.

Чет Мар 05, 2015 11:58 pm
Профил
Аватар

http://life.dir.bg/news.php?id=18611313

Пет Мар 06, 2015 12:03 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354 ... 1080  Следваща