|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 7:31 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Мар 04, 2015 1:55 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Все едно да сложиш едно дете в голям хипермаркет и да очакваш да изтича към марулите вместо към щанда с шоколадите.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Мар 04, 2015 2:09 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
+1 и от мен. Спомням си на времето как всеки вторник ли беше понеделник ли бях на опашка пред техническата книжарница в Пловдив, защото тогава доставяха новите книги и първо купувах каквото ново е излезнало и после гледах на каква точно тематика е и четях. После можеше да отскоча и до руската книжарница да видя и там какво е излезнало.Това в техникума като съм бил. Сега в къщи имам около 15 хиляди технически книги, които са систематизирани и организирани по тематики и синковеца, дето догодина ще е първа година в университета да учи уж за инженер не иска една да отвори да види какво пише вътре щото в играта на контра страйк имало повече фън. Викам ти сигурен ли си, че искаш да ставаш инженер щото нещо не ми се вярва и той вика - да, искам ама не са ми интересни книгите ти  . Ходи разбери ако можеш  .
|
| Сря Мар 04, 2015 3:16 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Не и аз. Носталгия по младост е тъпо...
|
| Сря Мар 04, 2015 3:36 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе незнам дали е тъпо, ама е човешко и нормално 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Мар 04, 2015 3:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30854 Местоположение: София
|
Това с младоста е друго, а и аз не съм толкова дърт, мойта истинска младост беше 90-те, т.е. след соца, пък и чак таква носталгия, то за да има носталгия трябва да има по какво, аз имам едни 6-7 години от живота които са ми сляти в един момент, сигурно мога да изкарам някой откъслечен спомен но ... та не е носталгия, просто нивото на хората е такова.
|
| Сря Мар 04, 2015 4:46 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Къде и кога си учил в Пловдив? Току виж се окаже, че сме се забравили ... 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Мар 04, 2015 6:44 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами техникума го завърших 91-а, а ТУ-то 96-та.
|
| Сря Мар 04, 2015 7:36 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Техникум - ТЕТ Ленин? Аз го завърших '92 ...
|
| Чет Мар 05, 2015 1:15 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Да, ТЕТ-а - оказва се, че и други тетаджий има тук във форума от ония години  .
|
| Чет Мар 05, 2015 1:53 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И при Ленин те изучиха да правиш оръжия за мръсните капиталисти?!
|
| Чет Мар 05, 2015 2:15 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Бонго, аз правя алтернатори - това че някой ги слага в танкове не е по мое желание. Същото като хората дето правят кухненски ножове - не са те виновни, че хората се колят с тях. А и не са ме учили при Ленин  .
|
| Чет Мар 05, 2015 3:11 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Не знам дали е така, но предполагам, че "нямането" и "глада" е стимула за човек да се развива (под глад разбирам "глад" за информация и знания, а не физическия) Презадоволеността, комп. игри, телевизията (с тъпите филми и предавания) и др. медии за "масова манипулация" според мен водят до мързел, незаинтересованост и апатия. (Това предстои да ми дойде и на мен до главата в близките години и не знам как трябва да постъпя като родител. Вероятнто личния пример който даваме е най-важен.) Имах един даскал, който казваше " не чакай добре свършена работа от сит, а от гладен човек" ...
ТЕТ-а на времето имаше ниво, благодарение на няколко (на пръстите на едната ръка се броят) наистина отдадени на работата си преподаватели. За моята специалност на първо място слагам Пенчева ...
|
| Чет Мар 05, 2015 10:26 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Бонго, я да не се правиш (на миролюбец), че ако у ваше село спретнат едно цехче за "утилизация" на мръсни капиталистически боеприпаси, тутакси ще доприпкаш за работа. 
|
| Чет Мар 05, 2015 10:38 am |
|
 |
|
palavrov
|
Мдаа ... ако си и киснел редовно след часовете в компютърните зали - имаше една в която не се водеха занятия ами по надарени ученици имахме лично зачислени 16-ки да се развиваме  ... няма майтап, развихме се - шапка свалям на Гаджова и Деспотова, че ни осигуриха тази възможност да станем хора ... За Пенчева нямам думи - с дъщеря и бяхме в един клас - много си беше в час жената, ама така и почти нищо не научих от нея ...
|
| Чет Мар 05, 2015 10:53 am |
|
|