|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 7:32 pm
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 ...
Мии нали трябва да ни наблъскат със заместители: едни радиоактивни, други отровни, трети просто гадни на вкус. Докато висях на опашка пред доктора четох брошурки, де.
Едит: всъщност, прави са готвачите за горчицата и кетчупа - то да не е кренвирш?! Червеният пипер не знам за какво е - ако не го е сложил готвачът, значи или не знае да готви или просто не трябва. Лютото (чушката) е друга българска особеност, в общи линии е неутрално, но според мен убива останалия вкус. Обаче от край време ръгам на супите, ориза и др. чер пипер, по възможност с къри или просто куркума. Според прочетеното тези дни - организмът ми си знаел и имал право. Оцетът е друга БГ особеност, не го употребявам, просто защото според вкуса ми превръща хубавата манджа във вкиснала. Но много хора не сядат да ядат без него. Олиото - а де?! Щото по стара ресторантска традиция салатите се сервират неовкусени? Виж, солта е единственото което не пречи на подправките и има голяма индивидуалност в предпочитането и - организмът най-добре си знае...
Последна промяна bongo_x2 на Пон Фев 23, 2015 7:20 pm, променена общо 2 пъти
|
| Пон Фев 23, 2015 12:22 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: Идиоти....
Ми то да ти кажа, като видиш небрежно(2-5 деня )брадясал тип, оригащ и блъскащ солницата в ръба на масата(щото не пускала много сол), говорим независимо от класата на заведението - ти става милно и драго за чалгамутренското съсловие от ранните 90-те на татковината. Нямам нищо напротив да ги забранят солниците и мазните оливарници, и оцетарници(дето плуват някакви неопределени парцали вътре). Насам натам по света изрично трябва да си поискаш за да ти датат оцетарници и т.н. и те гледат малко на кръв и смалко съжалително - като селски идиот защото си е като лоша оценка на готвача 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Фев 23, 2015 3:54 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Няма нищо против заведенията, които смятат че храната им е перфектна, да махнат солниците и другите там аксесоари. Макар че и това не е най-доброто решение според мен, защото тук в заведенията салатите обикновено се сервират без нищо добавено в тях. Някои ги харесват без без сол, други без оцет и т.н. Въпросът е : каква им е работата на бюрократите, да се бъркат в това? И всичко друго по отношение на храните ли оправиха, та опряха до солниците на масите. Абе там наистина ли са такива отчайващи дебили , или само така изглежда?
|
| Пон Фев 23, 2015 5:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
наистина са такива. наште дУпетати не правят изключения. веднъж говорих с един, тогава действащ, дупетат. по повод винетките. обясняваше ми как нямало начин, как винетките били справедливи, как водата е мокра. питам го: абе пич, ти като идваш с кола от България до Брюксел, колко пъти си купи винетка за национален път, не за магистрала? отговори ми: амиии... аз все със самолет съм пътувал. а беше 2-3 месеца преди края на мандата. те просто си живеят в някакъв изолиран свят, гледат кривите краставици от самолет. да сравняваш шопска салата без подправки и префърцунена салата от 5 листа рокола, глухарче и червено цвекло с дресинг е като да сравняваш гурме с тройка кебапчета и гарнитура лютеница с праз. едното пълни стомаха (основната цел на упражнението "плюскане"), другото пълнело окото. всъщност е свързано с конкретните нужди - да ядеш за да живееш, или да живееш за да ядеш 
|
| Пон Фев 23, 2015 5:58 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30854 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Абе ... аз не е като да не съм ял в префърцунени ресторанти ама и там ти предлагат и подправки и зехтинче ... а пък да те видя как ядеш шкембе чорба без подправки, на който му се струва селски или просташки да си е*§е майката ... на село. Не знам кога е дойде момента в кото на населението ще му писне и ще рзстреля къде що види бюрократ заедно със семействата им до 9-то коляно .... това със сигурност ще стане, въпроса е кога, сигурно няма да съм жив да го видя.
|
| Пон Фев 23, 2015 8:07 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе колкото забраниха парцуцата, кривите краставици, шкембе - чорбата, крушките и прочие, толкова ще забранят и това. Притеснявайте се от реални неща - ROHS, ISO, CE и прочие гадости.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 23, 2015 8:16 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Гадости много, безсмислени регулации дал господ.
|
| Вто Фев 24, 2015 1:58 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Нед Мар 01, 2015 9:36 am |
|
 |
|
ToHu
|
Тамън .... догодина русото циганче и то, за цялостно творчество .... ти ся какво, завиждаш ли  p.s. тъкмо преди малко хапвах на едно от .... даже не знам как да му кажа, тенекиите на караулка - на цариградско, и на такива възвишени разговори станах свидетел че ум да ти зайде, та в сравнение с тези друзя Вежди е на светлинни години .. онзи ден Рек разправя за някава негърка в САЩ, тия тук не се отличаваха много ... ех мила родино .. винаги съм смятал че са ни малко трудовите лагери.
|
| Нед Мар 01, 2015 3:01 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ни най-малко. като знам какви хора станаха доктори и професори, много отдавна се отказах да си губя времето на тая нива. иначе си прав - в компанията на д-р тикваров и д-р ментолов, Веждито си е култор-трегер. само дето не схващам релацията между изкуство и наука.
|
| Вто Мар 03, 2015 11:35 pm |
|
 |
|
timt
|
само дето не схващам релацията между изкуство и наука. Има прлика! И двете ги няма в БГ! Няма как 500 години под Турско и 130 години комунисти да има и наука и изкуство!
|
| Сря Мар 04, 2015 12:35 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе айде сега да не говорим че то наука май сме имали само по комунистическо време.
|
| Сря Мар 04, 2015 3:38 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Как мислиш, ако Джон Атанасов не беше в Щатите ами в концлагер в Белене, дали щеше да измисли компютъра?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Мар 04, 2015 4:09 am |
|
 |
|
ToHu
|
Можеше и да го измисли, след това белене не е било точно концлагер, освен това повечето от важните руски разработки са направени именно в лагери, и повечето от тях са доказано по добри от правените в свободният свят. Всичко що е по читаво в тая държава е наследство от това време, дали и как строят е повлиял не знам, но факта е факт, говоря като човешки ресурс. Не знам на кава възраст си, но при тези родени след 80-та, нещата са трагични. Погледни само хората по форума ... преди когато всичко с енамираше трудно, информацията е била ограничена, а и не само политически и чисто технологично нещата са били съвсем различни и е нямало такъв достъп до информация както тук така и на запад, чисто процентно е имало много повече учени, инжинери, конструктори и каквито още с есетиш свързани с наука и техника. В момента при тов аморе от информация, когато буквално за 5 минути намираш всичко което ти е нужно по кой да е въпро, нивото на безхаберие, непрофесионализъм, то си е аматьорщина, и незнание са толквоа високи, и то сред такива които с енаричат професионалисти. Абсолютно съм сигурен че ако вземеш един ученик от кръжок компютри в далечната 89-та, би се справил по добре от 90% от всички днешни "професионални" програмисти със заплати от по 3,4,5 и нагоре хил лв. , ще е суизмерим с 50% от 10% остатък, и за година две ще надмине 50% от останалия 5% остатък ... , и оставащите 2.5% са тия хора които са се родили, учили и образовали в омразния ни социалистически строй ....
|
| Сря Мар 04, 2015 1:14 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ToHu написа: ... нивото на безхаберие, непрофесионализъм, то си е аматьорщина, и незнание са толквоа високи, и то сред такива които с енаричат професионалисти. Абсолютно съм сигурен че ако вземеш един ученик от кръжок компютри в далечната 89-та, би се справил по добре от 90% от всички днешни "професионални" програмисти със заплати от по 3,4,5 и нагоре хил лв. , ще е суизмерим с 50% от 10% остатък, и за година две ще надмине 50% от останалия 5% остатък ... , и оставащите 2.5% са тия хора които са се родили, учили и образовали в омразния ни социалистически строй .... |  |  |  |  |
+1 (за съжаление)
|
| Сря Мар 04, 2015 1:35 pm |
|
|