|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:08 am
новини от производителите на МЦУ-та...
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Ами като се има предвид, че на нас околната температура ни е от порядъка на 105С може да ползваме единствено аутомотив (-40 до 125) и милитъри (-55 до 125). Шапкарите обаче вече почват да говорят за околна тепература от 121С и почваме да се оглеждаме за чипове, дето са или до 135 или 150. Индустриалния рейндж е от -40 до +105.
|
| Сря Фев 25, 2015 3:07 pm |
|
 |
|
scout_3pm
Ранг: Популярен
|
Докато ние в Нашенско си празнуваме, хората си работят - лошо няма, разбира се. NXP will merge with Freescale in a transaction which values the combined enterprise at just over $40 billion."The merged entity will become the market leader in automotive semiconductor solutions and the market leader in general purpose microcontroller (MCU) products"Продължение на Лирическото ми отклонение: И докато хората работят последният проект, който ми пропадна на скоро бе именно защото за около 3 месеца имаше само 6 (шест) пълни работни седмици в нашата държава. Дори аз и екипа, който щяхме да работим; да бяхме направили компромиса да работим, така че да смогнем без да броим всичко по правило 'overtime' за "overtime" (иначе сметките за развой не излизаха особено) никой друг нямаше да работи изобщо, че камоли извънредно - нито доставчици, нито платкаджийници, нито нищо. Писах само поради "чисто и просто 'изключение от правилото' ". Дерзайте
|
| Пон Мар 02, 2015 10:33 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Това за съжаление вещае сигурния край на още една ера - 68хх/ххх процесори и контролери... NXP ще ги спрат още на втората година в полза на армовете, 100% гаранция.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Мар 02, 2015 2:43 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Мога да се хвана на бас със теб, че нищо няма да спрат, особено пък на втората година. Иначе Фрискейл и без това почнаха да развиват главно арм, а другите ги оставиха на изживяване. Но въпреки това повечето чипове са аутомотив и са гарантирани за поне 15 г. напред.
|
| Пон Мар 02, 2015 3:11 pm |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
А ти за китайската нова година чувал ли си?  Не се кахъри толкова , не се знае какво печелиш когато губиш.
|
| Пон Мар 02, 2015 3:24 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Лично мен доста ме изненада тая покупка. В мойта глава винаги NXP е била по - малката компания. Прознавам, че не съм им сравнявал капитализациите, просто такова усещане имах.
Това май се очертава като най-сериозното сливане в бранша, досега. Даже и японското май не беше в такива мащаби. Но и затова може да бъркам, не съм проверявал числата.
Интересна работа е това, до колкото си спомням в Фрискеил има много сериозна доза китайски капитал.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 02, 2015 3:53 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Имаш го баса. Само се обади като идваш насам да видим кой ще купува пиенето 
|
| Пон Мар 02, 2015 4:48 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Това за китайския капитал от теб го чувам за пръв път. Основните инвеститори във Фрискейл са американски инвестиционни фондове: Ей тук можеш да видиш в графата Top Institutional Holders - Blackstone Group L.P. държат близо 65% от акциите. Другите като ги гледам са все американски пак. http://finance.yahoo.com/q/mh?s=FSL+Major+HoldersКак можаха да го свършат това точно като решихме да минаваме на Кинетис-те, които сега най-вероятно ще отнесат дървото, защото каква е идеята да държат и двете линии АРМ-ве. Усещам как тия дни ще има доста разговори и срещи по тая тема. Мен също ме изненадаха с тая стъпка, въпреки че то май беше ясно, че нещо такова ще стане, защото тия инвестиционни фондове това им е работата - купуват, преструктурират и продават. Никой от тях не се интерисува от тая индустрия, че да стоят в нея безкрайно  .
Последна промяна Dimitar на Пон Мар 02, 2015 5:02 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Мар 02, 2015 4:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ами няма идея да спрат нещо, което е уникално и което се ползва от аутомотив - по вероятно едната линия арм-ве ще го отнесе, само да видим коя ще е. Дано да е тая на NXP  .
|
| Пон Мар 02, 2015 4:54 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Уф, по добре да не изчезват тия на NXP, защото са сравнително грамотно направени, сравнено с недоносчето на Фрискеил. Незнам по тия срещи с какво ще ти мътят главата, ама те съветвам да направиш сериозен ресърч преди да лягаш на тях, щото за мен това е едно от най-големите дървета които съм захапвал в живота си и ми утрепаха няколко месеца ей така залудо. Не съм виждал толкова "особен' контролер в живота си, нищо не се случва по начина, по който поне аз очаквах да се случва. Може и аз да съм крив, ама като, чета из нета, не е баш тъй  Отделно, че документацията им е меко казано странно структурирана, а съпорта е все едно викаш в черна дупка. Реално имат един форум в който средно има по 1 смислено съобщение дневно и една тикет система където ми отговориха след 4(четири) седмици нещо в стила - "това което описвате не е проблем, а фичър, т.е. оправяйте се както намерите за добре.". Айде ти поне на съпорт можеш да се надяваш.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 02, 2015 5:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Моя проблем са 5-я волта и 125 Целзий. Всичко друго мога да го преглътна  . Преди седмица Infineon дойдоха да ме зарибяват с техните Кортекси и те също имат такива та май ще почвам да се оглеждам вече.
|
| Пон Мар 02, 2015 7:25 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Dimitar аз не му разбирам, ама на теб не ти ли върши работа нещо подобно: http://www.ti.com/product/tms570ls3137-ep
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Мар 02, 2015 7:39 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
За малко да си помисля, че е първоаприлска шега ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Мар 02, 2015 8:13 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
TMS570 са стари колкото света и са на 3.3V. Със сигурност ако сменям Фрискейл няма да е с TI. Най-големия проблем сега е, че още никой не знае нищо за това, какво ще става, а проектите не могат да чакат та ще трябва бързо да се вземе някакво решение  .
|
| Пон Мар 02, 2015 8:28 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Има само една фирма на която човек винаги може да разчита... M.......p 
|
| Пон Мар 02, 2015 8:40 pm |
|
|