|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 8:42 am
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Работа в Apple?!
засега не знам почти нищо, а и да знаех вече съм подписал NDA ще разказвам как върви процеса, за другото ако и когато може
|
| Съб Фев 14, 2015 12:55 pm |
|
 |
|
Quadro
Ранг: Новодошъл
|
Е то това разбира се е в кръга не шегата  NDA-то си е важно. Аз затова питах дали HW или SW, че ако са тръгнали да правят нещо голямо хардуерно, може да има търсене и на HW хора, не само SW както е почти навсякъде сега 
|
| Съб Фев 14, 2015 2:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе ако мислят да правят аналог на тесла ... дали няма да ги купят, това е по в техен стил, така ще имат цялото know how и могат да наблегнат на istyle частта.
|
| Съб Фев 14, 2015 3:10 pm |
|
 |
|
Quadro
|
Малко вероятно Musk да си продаде отрочето. А и Apple искат да показват мускули и да се доказват или 'give Tesla a run for its money': http://www.businessinsider.com/apple-employee-well-give-tesla-a-run-for-its-money-2015-2А и не виждам колко хора ще могат да си купят кола за $1М ако Apple направят таква. Защото определено няма да я пуснат като 'нормалните' електричарки, все пак са премиум  Не е като да е iphone да го купуват хората със субсидиране за 2 години 
|
| Съб Фев 14, 2015 4:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А защо не ? И и не бъркай нещата, цената на Айпъл изобщо не е висока, по нищо не се отличава от другите подобни продукти, Sony напримерно, същото е и за таблетите и за лаптопите им. Нали се сещаш колко струва едно Vertu .. та и с колата ще е така, те не са глупави и занят какво могта и какво не могат да продават, никога не са целяли да продават играчки за милиардери, таргетират масов пазат и го постигат доста добре. Та и колата нищо чудно да е по-евтина от теслата,100 хил са много за кола особенно в САЩ, това е цена отговаряща на не само луксозна, а и на кола с ограничен тираж, знаем че това не е пазара на ейпъл. Изобщо нещата с ейпъл са твърде преувеличени, защото в крайна сметка продуктите им в най-лошия случай са малко по скъпи, но пък в същото време са много по пипнати. Изобщо не виждам как може да съпоставиш по параметър цена/качество/перформънс Ейпъл и Самсунг примерно. Цените са им сходни но ейпъл ги превъзхождат ужасно много в почти всичко. Та нека не робуваме на идеята че те правят скъпи играчки, не те правят качествени приукти според мен ан конкурентна цена. Казвам го като потребител който има досег с всякакви и то скъпи играчки, тези на ейпъл си струват парите. Ако сред телефоните да речем има конкурент, това може да е само Sony, нищо друго не се доближава като качество на изработката.
|
| Съб Фев 14, 2015 6:04 pm |
|
 |
|
Quadro
|
Никои не казва, че apple са тъпи. Просто знаят как да продават с голям марж. Това всеки го знае, достатъчно е да се погледнат приходите им и разходите за хардуер. Добри са с маркетинга и знаят, че имат голяма fan base. Обаче не пречи да прецакват потребителите когато и както решат. Примерно дизайна на 5S беше добре направен с малки рамки около екрана. 6цата има огромни рамки и си бяха 'премахнали' на сайта телефона да няма издатинката на камерата, за да изглежда по-добре. Камерата им е същата като на 5S. Само че като излезне 6S разликата в рамката ще е по-малка, ще има по-добра камера. 7цата ще има още по-добра камера и т.н. Сега може да се каже, че не им трябва да upgrade-ват толкова често, но може и да се каже, че искат да си доят потребителите да купуват новият хардуер, иначе ако направят 6цата трепач кой ще си купи 6S или 7 ? Да не споменавам новият 12" MB Air, който сериозно се говори ще има един ( това е точно 1 ) USB Type C конектор за свързаност плюс зареждане през него. MB Air 12" 2016/17 ще има вече два и т.н., точно както са започнали с оригиналният MB Air преди няколко години - това са коментари от феновете на macrumours.com, щото не повярвах, че Apple искат да направят лаптоп само с един порт за всичко. Сега ако кажеш, че това ще е удобно на всички, които са си купили някаква периферия за usb 2.0/3.0 и сега ще трябва купуват нови apple-ски неща заради зареждащият type C порт, за да си използват хардуера и тези хора не трябва да се чувстват прецакани от компанията, значи дискусията може да спре до тук.
Примерно Xiaomi настъпват здраво и добър хардуер и изработка и ниска цена. Сега ако кажеш, че те правят боклуци, защото са евтини...
Аз също имам наоколо доста играчки от доста производители и мога да видя кое какво е. Но ако човек махне фенските или розовите очила, след тях има адекватен хардуер ако говорим за един и същи ценови диапазон и остават предпочитаният за софтуер и на какво е свикнал човек или какво е купил като приложения. Защото има значение дали си дал $100+ за iOS и искаш да скачаш при андроид или обратното.
И това с доброто е интересна тема. Ще кажеш, че пластмасата на 5С е премиум, докато на всички други пластмасата е кофти, просто щото е Apple...ми няма как да се вземе насериозно освен феновете. Пластмасовият 5С си е пластмасов като повечето самсунзи и това е. Както написах по-горе - ако сравняваш 1500лв телефон с такъв за 400лв за какво обективно сравнение говорим ? Да не говорим, че повечето сайтове са biased и ако се четат ревюта не всичко трябва да се счита за чиста монета. Примери може да се дадат много по темата. Google показаха с Nexus серията до 6 как може да се продава добър хардуер на нормална цена. Само че се полакомиха и те с Nexus 6 и тръгнаха да гонят и те да влизат в premium цените.
Повечето неща са tradeoff. Примерно не съм видял телефон с алуминиев корпус, който да има QI charging. Това е като с продуктите, които не се ползват, но се говори - все някои ще се намери да каже, че QI charging-a е малоумие, щото не го е ползвал. За мен това е удобство и дори гледам някои по-прости неща да ги модифицирам с QI charging, защото е удобно за мен. За други алуминиевият корпус е върхът на сладоледа и не биха го заменили за нещо и отричат каквото и да е.
Мен не ме бърка какво продават Apple и на каква цена, звучи ми странно когато някои се опитва да убеждава "неразбиращите", че Apple са най-великите и други неща не съществуват. Това съм го виждал от много консултант-продавачи в UK, от разни хора около мен там, които притежават i-устройство от известно време без да имат грам идея това за какво е или просто ползват телефона за будилники се кефят колко добре работи.
Edit: обърках някои постове и махнах информация, свързана със съседната тема.
|
| Съб Фев 14, 2015 6:35 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Quadro, гледам че допускате една основна грешка - концентрирате се на хардуер и параметри, а трябва да ти кажа, че тук почти никой не го интерисува това. Това, което има значение са многото сървиси, които фирмата предлага. Телефона е само инструмент да могат да се ползват въпросните сървиси. Не знам защо винаги имам голям проблем да го обясня това на хора в БГ. Та като се погледне на всичко комплексно просто няма кой да ги бие Епъл. Ама то и пазарната капитализация го показва - $700 милиарда са това. Макар че разни разбирачи из БГ-то тръбят по форумите как тия $700 млрд били $70 реално, а това че имат $178 млрд кеш са някакви малки подробности  . Никога до сега не съм знаел какви точно процесори, камери и памети има в телефоните ми. ВИнаги съм бил фен на андроид и HTC, но просто ми писна от тъпите им камери - не знам хардуер ли е, софтуер ли е какво е, но преди няколко месеца минах на айфон 6 и се родих. Просто всичко му работи на 6 и няма никакви грижи. И нека се разберем - никой не сравнява камера на телефон с фотоапарат, та да ни обяснявате да сме си вземели апарати. Камерата я ползвам в работа да правя снимки на платки, продукти за рипорти и т.н. Не съм тръгнал да ставам фотограф, че да ми трябва фотоапарат - телефона ми е напълно достатъчен, стига да не му е пълно недоразумение камерата. До сега всички, които съм пробвал въобще не могат да се сравняват със снимките от айфона. А Xiaomi-то освен едни телефони, нищо друго не предлага и на всичкото отгоре нарушават една камара патенти и скоро време няма да ги видим скоро в щатите. Оня ден казаха, че отварят онлайн сайт за продажба само на аксесоари. Та да обобщим - хардуера няма почти никакво значение, само толкова до колкото да изпълнява сървисите, които хората ползват. За сега по тоя поазател Епъл са номер 1. Щом са решили, че на лаптопа му трябва само един USB порт, значи толкова трябва на средностатистическия потребител. не ги мисли за толкова тъпи да махнат нещо, дето им трябва на хората  .
|
| Съб Фев 14, 2015 7:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе трябват си два, ама моя си има два, и два тъндърболт-а, ама предполагам тия които си купуват малките и един им е много. Принципно продуктите им са много мислени, много юзер ориентирани. Само за кмаерата не мога да се съглася с Димитър, ама това не е важно, като цяло продукта е много по добър, като казвам продукт има в предивд всичко комплесно, хардуер, ОС, сървиси и т.н.
|
| Съб Фев 14, 2015 9:14 pm |
|
 |
|
Quadro
|
Dimitar - интересна теза за сървисите - по тази логика не трябва да има никои освен Google & MS. Защото те предлагаха всичко, сега Apple наваксват с някои от тях, примерно картите. MS имат един от най-добрите streaming услуги от към каталог - няма апъл, няма мепъл в това отношение. И е само за US за съжаление. И за хардуера не смятам, че е така - когато екраните на iphone-ите бяха малки, хората разправяха, че това няма значение. Сложиха 64 битов процесор и сега всеки (образно казано) фен разправя как епъл са първи с 64 битовите истории. Така че и те се интересуват от хардуер, не е като да не се интересуват. И да се каже, че Xiaomi нямат неща...това може да го каже човек, нямащ досег с Китайските истории - на място нещата са коренно различни, и колегата (китаец) на работа ми е разправял достатъчно какво правят Xiaomi в тяхната си родита. Въпрос е дали искат да го направят и навън. И никои не казва, че са тъпи, просто че използват това, че имат голяма фен база да правят каквото поискат без да се съобразяват с какво искат потребителите. Явно и тук като навсякъде има фенщина в обсъжданията за Apple, което за мен е жалко. Не съм фен на никои, имам много устройства из нас и мога да преценя кое е добре за мен. Жалкото е, че като повечето хора, като тръгнеш да говориш за нещо, различно от тяхното започва самоубеждаване, че неговото е най-добро  Участниците тук явно не са изключение  Apple също имат недомислици, точно като Android или Windows Mobile. Някои ако каже, че в момента има перфектна операционна система, значи просто си е сложил фенските очила и гледа през тях  И не си мисли ( съжaлявам за израза на "Ти"), че в БГ пасат трева - бях в UK достатъчно време (което е достатъчно развито като USA на технологично ниво) и знам какво значи да имаш добри services. Част от нещата, които написах са цитирани от macrumors.com, което е меката нa Apple fan boys, така че ще ме прощаваш за тежките думи срещу тази велика компания, но те просто са на техните фенове 
|
| Съб Фев 14, 2015 9:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не е въпрос какво имат и какво искат, а дали могат. Какво е в Китай почти няма значение, защото е важно какво е извън Китай, защото там са парите, но и патентните защити също, а Xiaomi станаха известни с копиране на айфоните  . Каква фенщина бе човек, аз ти обяснявам, че до сега бях изключително само на андроид защото не харесвам по принцип Епъл, и че от няколко месеца съм с техен телефон и въпреки всичко не мога да не кажа, че всичко е направено почти перфектно, ти ми говориш за фенство. Въобще не ми пука нито за Епъл нито за Гугъл, просто ползвам това, което ми е най-удобно за момента и ми върши най-много работа за момента. Серга това е Епъл, утре може да е и жълтурското Xiaomi, но да ти кажа много ме съмнява. Перфектни неща няма - има такива, които са най-оптимално направени и най-малко тормозят потребителя. iOS e точно такава ОС. Компанията е точно велика, защото не забравяй, че все пак основната и единствена цел на всяка компания е да осигурява печалба за акционерите си, всичко друго е просто средство към тази цел. Дето Цецо вика - сега са телефони, утре може да са коли, а по-нататък може да са трактори и комбайни. Та в тая връзка Епъл са най-великата компания на тая планета за момента, защото никоя друга още не е успяла да докара повече печалби на акционерите си. Верно е, че исторически погледнато още не са минали рекорда на М$ индексиран към инфлацията, което е около $820 млрд пазарна капитализация, но пък и не се вижда скоро да залязат, така че не виждам какво може да ги спре да го постигнат. Като те гледам вкарваш излилно много патос в тоя тип спорове - пак да ти напомня, че на мен не ми пука нито за Епъл, нито за който и да било друг. Също така не ме интерисуват и никога не са ме интерисували какви точно са техническите параметри на телефоните ми, а какво реално мога да правя с тях. За сега с айфона мога да правя повече неща, от колкото с другите телефони  .
|
| Съб Фев 14, 2015 11:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 ...
Фенове, ама на какво?! Ако е телефон: трябва ти нещо с две симки, фенерче и евентуално плеър и работеща камера, да ти се побира в джоба и батерията да трае поне седмица. Всичко друго е трудноизползваема изгъзица 
|
| Съб Фев 14, 2015 11:47 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
 Re: ...
Ето това е пример за телефонен разбирач, дето си няма идея за какво хората ползват телефоните си и за него са най-важни двете сим карти (щото няма пари да има само една) и фенерчето, за да може като се вре по плевните на село да има с какво да си свети  . Батерията, дето да карала по седмица не съм сигурен точно от какво е продиктувано това условие - защото го мърси да ръга кабела да я зарежда всеки ден или пък щото му идва скъп тока да го прави всеки ден  . Затова като кажа, че ми е трудно да обясня за сървисите на средностатистически българин не ми скачайте, че смятам БГ за бананова република, защото явно е такава, колкото и да ни е тъжно да си го признаем  . Някой ще заяви, че е изгъзица и нова кола да си купиш с предплатен интернет в нея за 10 г. напред и може и да е прав, но аз смятам, че това е важна необходимост и също съм си прав за мен, защото знам, че ми върши работа, спестява ми време и пари и не е някаква тъпа прищявка или изгъзица  .
|
| Съб Фев 14, 2015 11:54 pm |
|
 |
|
Quadro
|
По принцип след такова изречение няма смисъл да се продължава Да каже човек, че няма значение какво е Китай, все едно е малък пазар...те затова заветните Apple искаха толкова време да продават там. Както е казал Хюго Бара - "на запад" успешно приложение има десетки милиони сваляния. В Китай това са стотици милиони. Верно били малък пазар...  И BTW на големите корпорации казват точно проблема им е че гледат само акционерите. Примери много, изключения малко. Но това е друга тема.
|
| Нед Фев 15, 2015 12:13 am |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
Всичко е според зависи. Имам телефон с 2 сим-карти, щото покритието тук, в БГ е различно за различните оператори, има си фенерче, държи по 2 седмици само на разговори, щото, като се забия в планината там няма контакт за зарядното дагоеб@... А, да - телефона е: Quad Core Dual SIM phone, Gorilla Glass IPS display, 8.0 Mpix photo with flash, HD video recording, GPS/WiFi/WiFi HotSpot, 3G, E-compass, microSDHC 64 GB, The design of the phone meets the conditions of the tests DoD (United States Department of Defense) MIL-STD-810G:2008... Щото и да имаш пари само за една сим-карта, покритието, като си нам@йната си е различно до никакво. Що биете негрите бре? 
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Нед Фев 15, 2015 12:23 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Щото са лоши  .
|
| Нед Фев 15, 2015 12:36 am |
|
|