| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Търся такава жица
Само да напомня, че тефлонът се води за най-хлъзгавото нещо след диаманта! Горепосоченото инструментче съм го пробвал на многожични от порядъка на един квадрат и едва ми е сваляло външната стъкловлакнеста оплетка. За ситни и едножични определено не става. Аз си реших тогава проблема с фина настройка на нещо като плоски секачки с ромбовидна дупка - стават и за рязане на ситни тръбички без да ги сплеска. Обаче горното инструментче става за силиконов - нали има врътка отзад... Идеалният инструмент, виждали сте го ама как да го опиша, е подобен на горното жълто, но обикновено е червен, и жицата се пъха в специално оразмерена дупка странично, не отпред. Доста по-скъп е, особено ако искаш качество, но челюстите се сменят. Преди десетилетия с един такъв китайски Diamond съм монтирал поне километър жица на сантиметрови парчета и пак не можах да го изхабя, ама вече и диаманта го покитайчиха 
|
| Пет Фев 06, 2015 12:34 am |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
От тези жълтите клещи по-удобни не съм виждал. Работи се бързо , с калибрирано заголване, не дърпа целия кабел, едновременно заголва много кабели( например лентов). За оплетки явно не е подходящ - челюстите не обрязват, а само хапят и късат. Но за повечето пластмаси става. Обаче точно механизма му за притискане не работи добре. Тая врътка отзад е почти безполезна. По-дебелите кабели не ги притиска достатъчно, а по-тънките направо ги прекъсва от натиска. Но за това намерих решение - на предната челюст се закрепва твърда тел или пластинка с дебелината на жилото. Тази тел спира челюстите да натиснат медта - един вид механичен ограничител. Така без проблем заголвам 0.3мм едножични. Обаче с времето и тази твърда тел се смачкава и трябва да се сменя - малко е куцо така. Та се оглеждам за някакъв подобен инструмент ,но с по-прецизна настройка. Иначе челюстите му кефят максимално - тип "Пришалецът". 
|
| Пет Фев 06, 2015 1:42 pm |
|
 |
|
neocom
Ранг: Минаващ
|
Аз ползвам това и досега нема жица дето да се опъне, но му е малко солена цената: http://www.ebay.de/itm/Knipex-1242-Auto ... 487506983c
|
| Пет Фев 06, 2015 2:04 pm |
|
 |
|
Zeus
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Определено жицата за репинговане ще ти свърши чудесна работа (казвам го от личен опит). Посребрена е и се калайдисва докато я пипнеш с поялника. Изолацията държи на температура. Масово се използва при опроводяване на главите в Incircuit тестерите. Цената е соленичка, но две добрини няма. Гледам, че го има във Фарнел http://store.comet.bg/CatalogueFarnell/Product/2004404/Разгледай дейташийта - вътре има и инструменти за заголване и репинговане, защото се съмнявам, че тези нормалните клещи за заголване на проводници ще ти свършат работа (диаметъра на проводника е малък, а изолацията е доста здрава). В краен случай става и с добри клещи резачки, но има опасност да нараниш проводника
|
| Нед Фев 08, 2015 11:56 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Руската я има от Чип и Дип, правят и доставка до БГ.
|
| Нед Фев 08, 2015 10:56 pm |
|
 |
|
velio
|
Мдам, жицата пристигна. Както каза Zeus, изолацията държи доста добре на температура (не се свива като допреш поялника до жицата) и не се топи съвсем лесно, посребрена е, калайдисва се на момента, дори без флюс. Два минуса - цената и това че малко по-трудно се заголва (сравнено с... ми с нищо, просто с моето желание  ). Гледам че има вариант Low Strip Force, ама е почти два пъти по-скъп... Във Фарнел цената е за 100 фута, в маузер май е по-евтино. Иначе аз взех 1000. Ще има за години напред  .
|
| Пет Фев 13, 2015 2:28 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Тефлоновата се заголваше лесно като се стисне с плоските клещи- беше чуплива на натиск. Виж я тази как е 
|
| Съб Фев 14, 2015 10:16 am |
|
 |
|
Zeus
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
На ръчния инструмент за репинговане има много просто и ефикасно приспособление за заголване. Представлява тънка прижинна пластинка с прорез, с широчина колкото е диаметъра на проводника. Вкарваш жицата в него и дърпаш. Можеш да си изработиш нещо подобно  .
|
| Съб Фев 14, 2015 3:04 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Фев 16, 2015 11:09 am |
|
 |
|
timt
|
|
| Вто Фев 17, 2015 8:50 am |
|