|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:05 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Това със затвора е чисто демонстративно. Тоя проблем се отразява в изключителни детайли от всички медии (поради някаква странна солидарност) и едно такова "твърдо" действие също бива отразено. Трябва да служи като "показно" какво ще се случва с хората които дори само подкрепят разни лоши терористи.
Не знам що толкова се демонизират терористите, едва ли правят нещо по-различно от това което правят войниците по време на война. И в двата случая има невинни жертви.
|
| Сря Яну 14, 2015 5:46 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Аман от псевдохуманни изказвания! Войника стреля по други войници или разни въоръжени самозванци. Естествено е и по него да стрелят а и той не си избира къде и по кой да стреля. Където го пратят си върши работата. Тия мърши, които се опитваш да защитаваш, са точни обратното. Търсят си места, където не само няма войници/полицай, но е и малко вероятно да има въоръжени граждани. На такива мишоци им викат "активни стрелци" т.е. отива, стреля по каквото се движи и се изнася. Той не воюва, той избива който му се мерне пред погледа. А "невинна жертва" е журналистически термин. Дали някой е виновен или невинен може да определи само и единствено съда, а не пристрастието на свидетели, обикновени кибици или т.нар. общественост. Испанците са на прав път. Никаква толерантност и човеност към такава измет.
|
| Сря Яну 14, 2015 6:31 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Всички се пишат хуманисти, докато не станат потърпевши... Масовия французин също беше много толерантен...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 14, 2015 7:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ммм не знам дали тук толерантноста има нещо общо, з лично съм абсолютно толерантен и според мен всеки има право да изповядва каквото и както си пожелае, вкл. аз имам право да изповядвам моите си вярвания и виждания и ако ми е кеф да разстрелвам не само цигани и араби ами негри, мързеливци, депутати и журналисти, тия последните дори според мен ако вземат всички да с есамоубият масово ще направят едно добро на човечеството. Това обаче е толерантност, да приемаш другите каквито са. Толерантността не е закон, спазване на закон, изхранване на мързеливци, отглеждане на въшливите им деца и изхранване на гладуваща африка, точно обратното, толерантността е това да приемеш че тези хора са избрали да живеят така и да не се опитваш да променяш живота им. Господин европееца, и като цяло белия човек е развил някакви странни разбирания за толерантност има една много изкривена според мен ценностна система и изобщо не е способен да оценява обективно.
Виж хуманизма е нещо друго, това сигурно е една от най-вредните придобивки на съвременното общество, това лично според мен е някаква крайност в поведението, разбирането и ценностната система, може би породена от някакви крайни събития, и ако се замисли човек кога сме станали толкова хуманни и цивилизовани може би ще установим че това странно съвпада с края на втората световна война, явно двете войни в кратък времеви интервал са нанесли непоправими морални и психически щети на бял човек и той леко се е изпедерастил .. в лошия смисъл на думата, иначе нямам нищо против педалите.
Много ми е интересно ако всички тук попаднем в едно постапокалиптично общество където важи закона на джунглата колко от тези които са хуманисти, демократи и радетели на свободи ще останат такива, и ако останат то колко ще продължи това им съществуване преди да бъдат изядени. Лично за мен в началото на новата ера в Римската империя модерното общество е било в най-естественият си облик. Някои други непохристиянчени цивилизации са запазили този облк за по дълго, но там където религията е вършала нещата са здраво осрани, това важи както за християнство, така и за ислям, будизъм и каквото още се сетиш. Модерните религии са средство за подчиняване, и като такова са се стремили да моделират поведение, да определят ценности и морал.
|
| Сря Яну 14, 2015 7:23 pm |
|
 |
|
xyz
Ранг: Новодошъл
|
Границата между провокират и призовават е изключително тънка. Така например в един от случаите задържаният е изкрещял на полицаите: "100 процента Куаши!". Това както и да го броим си е само провокация (за разлика от останалите случаи, които лесно се причисляват като подстрекателство за насилие). И какво значи проблемът е в мюсюлманите? Ако влезеш в клетка на гладен тигър и той те изяде - тогава проблемът е в тигъра, а не това че си влязъл в място, в което не ти е забранено да се разхождаш. 2 милиона мюсюлмани няма как да ги натикат в затвора. Ако искат да оправят нещата, то трябва да вземат мерки и за бъдещите карикатури, защото иначе ситуацията отива към ескалиране. И тогава каква полза от спазване на правилата, ако се стигне до нови но вече по-масови убийства. Иначе аз (като всеки нормален човек) естествено съм против убийствата във вестника, но просто начинът, който французите прилагат в момента май цели не успокояване на ситуацията, а точно обратното - насъскват я.
|
| Сря Яну 14, 2015 8:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами французите сами не занят какво искат, то е като хем сърби хем боли. Първо, на управляващите а и на много от нормланите французи им е ясно че болшинството чернилки къде по-чрни или по малко черни, водят паразитен живот. Ясно им е че те са главният двигател на постоянно покачващите се данъци. Да обаче тия чернилки са избиратли, поне голямата част от тях, и дори и да не гласуват всякакъв вид протести са опасност за управляващите. Едно е да протестират стюардеси, друго е да протестират негра. Французите само по себе си според мен са много объркан народ който идея си няма кой е, какво иска, как да го постигне, наслаждават се на един социализъм който не може да е вечен защото в еидн момент няма да има какво да стрижеш. Та сега ситуацията е ебало си майката, ако можем да ги изгоним всички до един ще е чудесно, това препдолагам си го мислчт голяма част от белите и всички политици. Не можем да ги изгоним, тов ане е демократично, а и това са глсове, по добре да ги храним а те да ни избират, това си мислят политиците. Не можем да ги изгоним, не е хуманно, те са граждани като нас .. това си мислят овцета. Що да им се врем в гетата, подобре да ги оставим да се избиват само от колкот да ги избиваме ние и после да ни разкатят, това си мислят полицаите. Що да работим като ни хранят, що да спазваме законикато не ни закачат, що да не правим золуми .. това си мислчят чернилките. Това което съм виждал във франция за все краткия ми престой там не съм виждал нито в африка, нито в индия нито в латинска америка, а това е центъра на европа ... да и туря на европата миризлива. Тези там са утайката на утайката, тези и да няма ислямисти, сам господ бог да слезе и да им даде храна, вода, и къде да спят, пак ще правят золуми. Толквоа ли е трудно да се осъзнае простият факт че социалната политика създава престъпници и безделници, особенно тази която стимулира безработицата. Като цяло на човке не му ли намираш работа той започва да твори глупости, но на тия им е вродено генетично, онзи ден слушам че не били добре интегрирани, единствения начин за интеграция е този с паважа, отгоре да мине голямото камацу, и после да го валират както си му е редът ...
|
| Сря Яну 14, 2015 8:40 pm |
|
 |
|
timt
|
Билдерберг Банда некадърници!
|
| Чет Яну 15, 2015 1:10 am |
|
 |
|
velio
|
Много си объркан. Никого не защитавам. Просто се чудя що едните са лоши а другите не. Според твоята логика е хубаво да се убива по чужда воля (войника), но по собствена (въоръжен самозванец) е лошо? Какво значение има дали си убил някой въоръжен с пушка или не? Имам чувството че се е развила някаква странна психоза - "ами той другия лошия с пушката, ако не го утрепем ще ни убие, щото е лош". Как мислиш, оня лошия дали не си мисли същото? И кой е лошия в случая? За съжаление изобщо не живеем в такава утопия където войници убиват само войници, достойно и хуманно. Трепе се всякакъв народ. Просто има две страни, всяка със собствените си интереси и се стрелят под предлог че защитават някакви ценности, а другите са лоши. Затова е хубаво да ги гърмим. Че има измет на тая земя има, и че трябва да се стреля сигурно трябва, ама да ми пробутват такава пропаганда не съм съгласен.
|
| Чет Яну 15, 2015 12:13 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Ако наистина това се чудиш ходи на психиатър. Пък ако ти харесва може да си ги идеализираш мишоците. Не знам от къде я изсмука тая логика, щото такова нещо не съм твърдял. По улици, площади и паланки обикновено не се разхождат маскирани, въоръжени, стрелящи наляво и надясно и крещящи на арабски разни си техни психози. И да, ако не го утрепем има голяма вероятност той нас да утрепе. Не щото е лош и не щото ние сме му лоши, а защото просто сме там. Ако това се случи около мен вадя си оръжието и който е по-бърз ще живее. И грам не ми дреме какво си мисли тоя с пушката. Грам не ми дреме какво го е провокирало. Грам не ми дреме как се чувства и какво иска. Ти ако искаш му се възхищавай, снимай го, прави му свирки все ми е тая. ЛОШ в случая е тоя, който пръв е посегнал и е застрашил мен или околните. Ако това поведение е нормално в Сирия или Ирак то в Европа не е. И ако си мислиш, че това дето го гледаш по новините е далече и ти си застрахован, си в голяма заблуда. Въпрос на време и да плъзне такава измет и по нашите улици. Тя пълзи вече де, но още не се е окопитила. Тогава пак ще си говориме кой крив, кой прав и кой какви права има.
|
| Чет Яну 15, 2015 1:04 pm |
|
 |
|
velio
|
Никого не идеализирам, не ми приписвай действия и изказвания за да защитиш позицията си. Дали? Предполагам ще е много по-яко някой псуващ те на американски, френски или руски да те гръмне? В украйна вероятно е по-хуманно и приятно да те убият. Там не говорят на арабски ама се стрелят по площадите. Изобщо арабско говорящи да гърмят хора из европа, е точно толкова яко както и американско говорящи да гърмят хора из азия. Все тая. Само да ти припомня тая година колко народ измря в българия заради престъпно нехайство относно водни басейни, дерета и други такива. Ама никой не тръгна на джихад срещу управляващите. А заради тях хора умират. Буквално. Включително и заради това, че бързата помощ не е нито бърза нито помощ. А във франция гръмнаха един човек и целия свят настръхна. Ако трябва да предвиждам, цялата тая дандания сега е, подобно на 11 септември в щатите, да подготвят съвкупността от блеещи събратя за инвазия в някоя държава. По избор. По възможност със природни богаства от особена важност. За да я освободят от тиранията. И там невинни няма да загинат, само военни стрелящи се един друг, докато си вършат работата. Или пък идеята е да затегнат режима и да почнат да ни гледат под лупа, като в щатско. Айде стига глупости, на никой не му пука за тоя французин. Тоя шум се вдига със съвсем друга цел. Каква... предстои да разберем.
|
| Чет Яну 15, 2015 3:05 pm |
|
 |
|
velio
|
|
| Чет Яну 15, 2015 3:16 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Това като го чета ми прилича на изказване на блондинка на конкурс за красота. "Искам да има мир по света..." Между другото започнахме от това: "...Не знам що толкова се демонизират терористите...", което беше по повод френския случай. Сега разбирам, че ти визираш и Украйна и САЩ и Папата и кой ли не. Не е лошо да си изясниш позициите и предпочитанията и дай да говориме за нещо конкретно, не да замесваш всевъзможни теми.
|
| Чет Яну 15, 2015 3:54 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
И къде тука, моето момченце, съм написал, че е хубаво да се убива по чужда воля ??????????????????? А дали е лошо да убиваш по собствена воля ти ми кажи. В крайна сметка всеки си носи отговорност за постъпките.
|
| Чет Яну 15, 2015 3:56 pm |
|
 |
|
HCL
|
Добра формулировка velio. Не знам доколко е достоверна информацията публикувана на тези страници, но и да приемем че цифрите са значително деформирани това не отменя въпроса каква е естествената ракция на човек, конфронтиран с военни действия. Така нареченият тероризъм е средство на модерното военно дело. Дискусията относно неговата легитимност и моралност следва да бъде сведена до тази на войната като цяло. Западният свят, към който актуално се числи и България, от години води военни действие на чужда територия. Съответно не е оправдано възмущението на хората, когато тези биват пренесени на тяхна територия. Та в момента протестите са насочени в съвсем грешна посока. http://www.thebureauinvestigates.com/20 ... d-somalia/http://securitydata.newamerica.net/dron ... n/analysis
|
| Чет Яну 15, 2015 4:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Напълно съм съгласен - щом ние ги трепем, те също може да ни трепят. Е има малки подробности, че ние не сме влезнали в редакцията на тяхно списание да избием невъоръжените журналисти като кучета, но пък правим грешки с дроновете и също трепем наред. На война трябва да е като на война, т.е. да са позволени всякакви средства. Принципно няма значение дали някой ще го убиеш като му отрежеш показно зелката по телевизията или пък го гръмнеш отгоре с дрон през ноща, без никой да я видял. Просто много толерастия се заформи и вместо да ми правят глупави митинги в Париж, трябваше да им пратят една междуконтинентална ракетка на ISIS и да прочистят хубаво целия регион. Като набарат някъде другаде фанатизирани ислямисти още една ракетка, изпепеляват цялата държава и така. Като изчезнат няколко държави от лицето на Земята и ги направим лунен пейзаж и с тероризма ще приключим много бързо  . Щото те тия само от това разбират - от протести им е през оная работа  .
|
| Чет Яну 15, 2015 5:05 pm |
|
|