Отговори на тема  [ 75 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Лаптоп предпочитания 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Лаптоп предпочитания
Леново никога вече, освен подарък.

Пет Дек 12, 2014 6:03 pm
Профил
Аватар

Бонго, 20 мин по 100мбс мрежа нали можеш да смяташ за какъв файл иде реч :) . Или си правиш гаргара с нас или идея си нямаш какво точно искаш и хем те боли, хем те сърби, дето викат хората :) . Отделно гигабитови рутер и суитч ще ти струват колкото лаптопа и не виждам как в скоро време ще ги купиш като те знам как даваш пари :D . Така че спри да се лигавиш и ходи купи там компа, дето ти стигат парите за него и без това жена ти не може да го натовари и на 10%.

stefan63, нали се сещаш, че има леново и леново - както за всяко друго нещо :D .

Пет Дек 12, 2014 6:08 pm
Профил

Тука вече преиграваш Бонго с тия гибитови портове. Тез 20 мин дето ги казваш - означава че мяташ ей тъй за работата на жена ти 15-тина гигабайта?! Не забравяй и че, невероятно бързият твърд диск на лаптопа, способен да развие уникалната скорост от 50-тина мб/с също ще е спънка към гигабитовата ти мечта.

Пет Дек 12, 2014 6:10 pm
Профил

Димитър, сигурно има ЛЕново хай енд, аз за евтините казвам.
Сега - ако бяхме в друг форум, да го подкрепя Бонго за леновото. Все още смятам ,че китайците не са пораснали да произведат хубав и евтин лаптоп.

Пет Дек 12, 2014 6:27 pm
Профил
Аватар

Е то евтините леново (Idea pad и другите, дето не са ThinkPad) не са леново въобще или ако трябва да сме точни - те са леново, но не са IBM :D .

Пет Дек 12, 2014 7:08 pm
Профил

Леново вече са Леново и Компал: http://news.lenovo.com/article_display. ... le_id=1510
Ако лаптопа е за 2000 лв значи е Леново ако е за 500 лева значи е Компал.
bongo_x2 лаптопа има USB3 порт - купуваш си една флашка и записваш на жена ти със скорост "625MBps". Иначе както каза michev ако ще записваш 15-тина гигабайта ще почака малко, ако почнеш много да й угаждаш утре може да те накара да набереш малко звезди, за да е по-романтично в спалнята.
"Все още смятам ,че китайците не са пораснали да произведат хубав и евтин лаптоп."
stefan63 като знаеш повече от китайците почни ти да произвеждаш хубави и евтини лаптопи. Само дето тук в българия дори празни кашони да почнеш да продаваш за под 500 лева няма да можеш да си избиеш парите дето си ги дал за подкупите, регистрациите, пожарните и хилядите държавни и часни мутри.

Мрежата на лаптопа е 100mbps защото чипа и конектора са същите, но трансформатора е с 1 цент по-евтин и като продадът за една година 100 000 000 лаптопа, този 1 000 000$ отива в джоба на шефа дето го е измислил тази глупост.

Пет Дек 12, 2014 7:42 pm
Профил

Леново и в high-end сегмента има влошаване според мен, като механична здравина говоря. Преди основно ползвах едно х200s, което е изтървано много пъти и заливано и все още си го ползвам вкъщи. Сега съм с х230 и при първото леко изпускане му се пукна капака на LCD-тo, въобще е много тъпо и безмислено направен от 2 части. Също на новия модел са прецакали клавиатуратакато са махнали home/end, pgup/down от супер удобното място в ъгъла и е от тея модерните, с разстояние между клавишите. Иначе естествено, новия модел като производителност, греене и живот на батерията е много по-добре.

Иначе по темата на Бонго, скоро взех за майка ми едно леново G500 и като за парите си е ОК.

Пет Дек 12, 2014 9:58 pm
Профил
Аватар

radolin написа:
... скоро взех за майка ми едно леново G500 и като за парите си е ОК.

А кое точно и носи ли на Боза7?
Щото в сайта на Леново G400 и G500 се водят еднакви, пък има поне 999 модификации на джилязото.
Иначе: не че не ми се е налагало да хвърлям в последния момент десетки гиги, а днес за две минути закъснение се молих на Господ да не ставам убиец :)
А те бавнотиите имат лошият навик да се сумират, може и Мърфи да го е казал.

Пет Дек 12, 2014 11:00 pm
Профил

bongo_x2 написа:
radolin написа:
... скоро взех за майка ми едно леново G500 и като за парите си е ОК.

А кое точно и носи ли на Боза7?

Не знам точната модификация, но е с нормален двуядрен процесор (не селерон) и интелско видео. Някъде към 650-700 лв струваше, няма проблем, работи си нормално с Уин7.

Пет Дек 12, 2014 11:31 pm
Профил
Аватар

Хайде провери, моля ти се!

Съб Дек 13, 2014 2:47 pm
Профил

http://stantek.com/?i=63361 ето тази модификация е, само че беше без ОС (с FreeDOS) и малко по-евтин.

Съб Дек 13, 2014 3:14 pm
Профил

Ако не греша серията G500 е с предишното поколение Ivy Bridge, а G510 са с текущото поколение Haswell например този: http://www.emag.bg/15-6-39-62-cm-lenovo ... DT8K5BBBM/

Съб Дек 13, 2014 4:51 pm
Профил
Аватар

Всеки път като си харесвах нещо то се оказваше изчерпано или от витрината, накрая грабнах DELL INSPIRON 3542/477845 за 600лв. Освен цената недостатък му е по-малкия хард, липсата на VGA, само един слот за памет, ъглите на гледане екрана и че се гъне от подухване. Обаче за тези пари предимствата са повече: нов проц. Pentium 3558U, HD камера, матова пластмаса, голяма клавиатура за която пише "защитена от поливане", от батерията до паметта всичко се подменя. Оставаше да не му бяха икономисали подсветката на клавиатурата...

А зарибяването за изплащане без лихва се оказа само за някои неща, най вероятно залежали.

А да попитам: монтирано му е убунту 12 и си казах, че ще го оставя така до след празниците. Обаче не можах да му ръгна скайп. Някъде зърнах, че било номер на М$ - ?

Сря Дек 24, 2014 12:30 pm
Профил
Аватар

Ми... да ти е честита придобивката. Точно от тоя модел нямам впечатления, но от марката по принцип съм доволен.

Сря Дек 24, 2014 1:44 pm
Профил
Аватар

Аз имам Dell Inspiron 17R, шумна машина, 6 месеца след като го купих реших да запиша едно DVD, оказа се, че не работи. При upgrade от Win 8.0 до Win 8.1 ми побеляха косите. Мрежата е само 100MB, иначе на батерии кара доволно много - около 5 часа и половина. За в бъдеще май ще купувам само Acer/Gateway машини, с тях никога не съм имал проблеми.

Чет Дек 25, 2014 5:07 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 75 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща