Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 11 мнения ] 
Продавам 200MHz аналогов осцилоскоп Fluke/Philips PM3092 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Продавам 200MHz аналогов осцилоскоп Fluke/Philips PM3092
Продавам употребяван 4-канален (2+2) 200MHz аналогов осцилоскоп Fluke/Philips PM3092.

Два канала с пълни атенюатори и два с 0.1V/div и 0.5V/div. Измервания с курсори (вертикални и хоризонтални). Измерва период (Т), честота (1/Т), delta T, Vpp, delta V и т.н.. Настройки на курсорите при мерене на стръмност на нарастване на фронт на сигнала на 10/% - 90% или 20% - 80%. Автоматична калибровка. Автоматична настройка към входен сигнал.
Спецификации: http://www.teknetelectronics.com/DataSheet/FLUKE/FLUKE_308090537.pdf

Изцяло обслужен. Всичко е разглобено основно, почистено и отново сглобено. Осцилоскопа е в прекрасно работно състояние. Има 2 козметични дефекта. 2 счупвания в пластмасовата рамка на предния панел, горе в двата края. Местата са отремонтирани с двукомпонентно лепило (течен метал) и залепени стикери отгоре (за красота). Вижте снимките. Техническото състояние е перфектно. Монтирани са два допълнителни радиатора. Един на ключовите транзистори в захранването и друг при XYZ усилвателите. Снимал съм ги. Всички бутони и врътки(rotary switch) реагират адекватно и изпълняват своята роля. Минават всички self тестове и автоматичната калибрация. Осцилоскопът е свежо калибриран на 17.12.2014. Извършил съм са акуратно всички дейности от CALIBRATION ADJUSTMENT PROCEDURE за този модел и данните са записани в енергонезависимата памет. Уреда е все още с оригиналните си BACK UP MEMORY батерии PHILIPS. Много добре фокусиран, тънък и ярък лъч. Без сонди и захранващ кабел. Ръководства (сервизно и потребителско ) на CD. Намира се в София, Редута. Може да се види и тества след предварителна уговорка по телефона. Взимане от място или пращам с куриер за сметка на купувача. Може да се върне до една седмица с връщане на пълната сума. Всички транспортни разходи са за сметка на купувача. Въпроси на 0888 66 43 65. Може и на лични, но поради липса на време не влизам редовно. Гаранция 30 дни. По-голяма гаранция - по допълнително споразумение и доплащане. Цена: 850 лв

За контакт: 0888 66 43 65
Иван

Сервизирам и калибрирам PM30xx и комбископите от серията PM33XX . Имам всички платки на PM3082 (тествани и работещи) и някои от другите модели. Префлашвам PM3082 и PM3092 с оригиналния им софтуер и със свободно място в паметта за 9 калибрации.

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

Пет Дек 19, 2014 11:14 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Продавам 200MHz аналогов осцилоскоп Fluke/Philips PM3092
Хммм интересна оферта, изкушаваш ме, не че много ми трябва но е добро уредче. Ако е налично като се върна може да се чуем.

Съб Дек 20, 2014 3:23 am
Профил

Добре си дошъл:)
До Нова година обявата остава за България. След празниците заминава в ebay.

Вто Дек 23, 2014 9:31 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

В ибей е фраш с много и качествени осцилоскопи на евтини цени, проблемът са митата и данъците при внос в абсурдистан.

Вто Дек 23, 2014 6:55 pm
Профил
Аватар

Имаш ли вариант да пуснеш една картинка със замасена сонда (не с тапа) на 1 или 2 канал при 2mV/div, развивка 10 ms и Auto?

Вто Дек 23, 2014 7:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Тюх, аз пък да взема да прочета 'подарявам', а то било 'продавам' :D

Вто Дек 23, 2014 7:50 pm
Профил

Цецо написа:
Имаш ли вариант да пуснеш една картинка със замасена сонда (не с тапа) на 1 или 2 канал при 2mV/div, развивка 10 ms и Auto?

На ауто няма как да стане, защото при липса на сигнал и при AUTOSET осцилоскопа минава на 50mV/div и развивка 1ms.
Ето ти снимки със незамасена и замасена сонда. Трудно се хващат с фотоапарата, защото развивката е бавна и лъчът бяга по екрана.

Прикачени файлове:
sonda.jpg
sonda.jpg [ 801.48 KiB | Прегледано 3044 пъти ]
sonda_gnd.jpg
sonda_gnd.jpg [ 793.17 KiB | Прегледано 3044 пъти ]

Сря Дек 24, 2014 9:29 am
Профил
Аватар

Добре изглежда. Ще помисля малко - до между празниците де. Че и аз съм като Тони, не ми трябва конкретно, обаче истинските осцилоскопи вече са кът.

Това, че няма сонди ме спира. Че те две читави сонди за това са колкото целия скоп :)

Виж ако ми кажеш, че това е фактурна цена, няма да се замислям.

Сря Дек 24, 2014 9:38 am
Профил ICQ

За съжаление при предишната си продажи отидоха и сондите. Оригиналните сонди за 200MHz версия са PM9020(10:1) и PM9001(1:1). Намират се в ebay за 15-25 евро (2-ра употреба). По-високите цени са изцепки. В момента няма изгодни.

Съжалявам Цецо но няма как да ти издам фактура:) Мога да ти напиша ордер или каквото искаш, но не и фактура.
В момента на кутията отдолу липсва едното гумено краче. Те са 4 броя. При продажба ще му прехвърля едно от моя личен осцилоскоп. Ако искаш да го вземеш без това краче - намалявам 50лв. Може да се сложи друго (кръгло) или да се сменят и 4-те. Има ги в megavoice.bg за по 50-70 ст едното. Това мога и аз да го свърша.

Сря Дек 24, 2014 9:57 am
Профил

Здравей,
мисля да си направя коледен подарък и затова купувам осцилоскопа. В горния пост беше споменато за липса на едно краче - не ме притеснява. Моля, при първа възможност да се чуем и да изпратиш уредчето по куриери до Пловдив.
Весела коледа.

инж.Петко Ангелов
0897-874557

Пет Дек 26, 2014 9:29 am
Профил

Продаден на колегата Ангелов. Да си го ползва със здраве.
Може модератора да трие темата, ако такава е практиката. Весели празници и късмет на всички !

Нед Дек 28, 2014 1:34 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 11 мнения ]