|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:28 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Абе ... и в UK вземат и в САЩ вземат, ама не всички, не навсякъде ... общо взето в сащ е рисковано да с епробваш ако си сигурен че не взема, т.е. това може да стане в по малките градчета.
|
| Вто Ное 25, 2014 5:00 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
|
| Сря Ное 26, 2014 9:20 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Продължение ще има, да си сигурен! На чернилките им е скучно, пък и искат свободно да си берат от магазините  Винаги съм бил на мнение, че по-големите права са по-вредни и от по-малките. Този случай е по-различен от предния и трябваше да изследват гащите на полицая за кафеникаво вещество с неприятен мирис, след което да го уволнят като неспособен...
|
| Сря Ное 26, 2014 11:43 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе виж сега, да застреляш някого с 12 крушума не е като да застреляш 12 годишно дете. Няма да има развитие никакво, това е полицайска държава, и то много полицейска, ще се справят лесно.
|
| Сря Ное 26, 2014 12:08 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Черните решиха да си понапазаруват малко за без пари. Ще потрошат още малко магазини и ще им мине  .
|
| Сря Ное 26, 2014 3:12 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Сря Ное 26, 2014 5:14 pm |
|
 |
|
scout_3pm
Ранг: Популярен
|
Откачалки  Ако ще 10г да са го изчислявали и още 10 подготвяли  Сигурно са го подготвяли 1 месец, но ако този ... тонен камион се приземи върху количката от F1 от нея ще остане само петното от маслото и горивото  Любопитно ми е и хората около теб ли мислят така ? Колеги, приятели, познати ? Отделно, една лична нотка: Оставам с впечатлението, че колкото повече време (години) си там, толкова по-... директно (грубо) говориш за 'Афроамериканците' там.
|
| Сря Ное 26, 2014 6:35 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не е от прекараното време. Това е едно от първите неща на, които учат българите като идат там - да не използват думата негър в разговор помежду си на български, щото въпросните я разбират и се "афектират". Същото е и с афроамериканец, пак го разбират. Затова бълагрите ползват черен, чернилка, сажда, "снежинка". Аз като бях се научих да им викам чернилки точно за 1 ден по принуда 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 26, 2014 6:49 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
добре де, какво да казват горките испанци на черното? да ползват руски? наскоро слушах един разговор по радио тангра с рок музикант, който си е циганин и сестра му е фолк певица - както той се изрази в противниковия лагер  та той на директен въпрос на Васил Върбанов отговори че си е циганин, а това с ромите си е чист опит да го "интегрират", а той мрази да го интегират в каквото и да е, ако той не го харесва затова на черното да казваме черно, на бялото бяло - а другото са занимания на ония по високите етажите и разни други на държавна заплата
|
| Сря Ное 26, 2014 7:05 pm |
|
 |
|
scout_3pm
|
Нова тема  И без това Америка ни е далеч, но Сибир може да се окаже с директни полети от София след години  hahaha http://dnes.dir.bg/news/samolet-pasazhe ... 99640?nt=4Не знаех, че на -52*C може да излети самолет  На около 10000 метра дават че е м/у -30 и -50 градуса С , но там вече е в работна точка/температура и т.н, и т.н.
|
| Сря Ное 26, 2014 7:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Хората около мен даже въобще не го коментират това, все едно въобще не се случва. Относно "грубото" ми говорене - ще го отдам на това, че си нямаш ни най-малка идея за какво говориш (както обикновено  ). Преди седмица имаше статия, че армията официално е разрешила да се ползва думата "негро" относно черните във всички документи, комуникации и т.н. Така че няма никакъв проблем с тая дума - проблема е само в главите на черните (а както виждам тук и в главата на Скаута  ), дето се правят на улави и заради тях много често се получава обратна дескриминация.
|
| Сря Ное 26, 2014 7:59 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз не намирам разлика между циганин, мангал и ром. когато искам да говоря иронично им казвам римляни или ромеи.
нещо като: ментата -> ментолов глиган беевски -> 10 (аналогично ББ ->1; ЦЦ ->2) разбира се не може да се мине и без пример на рекурсия: счтоводителката на мозъка -> мозъка на мозъка
|
| Сря Ное 26, 2014 9:16 pm |
|
 |
|
scout_3pm
|
Отново говориш по и под общ знаменател. Ще се сетиш какво ти казвам (дано). Отделно думата е в скоби ..., не че това я прави с друго значение. Ае кога станахте такива лицемери ? На конференции, срещи и изобщо казваш ли "черни" или просто си "коректен". Не съм бил в САЩ, не изгарям от желание да бъда, но мога да ти кажа къде е границата между човек и всичко останало (не e в нюанса на цвета на кожата). И в казаното от мен току що няма нищо морално, единствено осъзнаване ... осъзнаване от бездушието ти до слабохарактерността ти (виж тълковният речник, убеден съм че не знаеш на 100% значението и на двете думи). Както и да е ... полезното общуването тук се изчерпа.
|
| Чет Ное 27, 2014 3:20 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Пич, вземи се осъзнай вече и най-вече спри да правиш психологически анализи на събеседниците си през интернет защото първо си нямаш идея какви точно хора са срещу теб и второ нямаш никакви способности да го правиш и хич не ти се отдава. Особено пък от висотата на 20 и няколкото ти години житейски опит. Ако още не си забелязъл вече си супер смешен и жалък в очите на половината форум, така че за твое добро е да се осъзнаеш и да се спреш на време.
|
| Чет Ное 27, 2014 4:10 am |
|
 |
|
ToHu
|
scout да ти кажа аз като човек който доста пътува и прекарва време по различни краища на света с времето се промених и до речем приех правото на всеки да съществува и да изповядва своите си разбирания, това обаче не значи че всичката тая измет са станали повече хора. Като че ли в теб в момента взема превес ентусиазма и хуманноста присъща за много млади, приемането на всички за равни и желанието за толерантност. Истината обаче е че живота е жесток и брутален, и на тоя свят или се осъзнаваш или биваш тъпкан от вече осъзнали се. Негъра си е негър, както и циганина си е циганин, не ме разбирай погрешно но както маймуните не са станали хора последните 1000 години, така и негрите не са. Не казвам че бялата раса много по добра, просто е различна, негрите няма да бъдат бели и белите няма да бъдат негри, и повярвай не е просто въпрос на среда и възпитание, това никой не може да ме убеди, те се раждат негри и умират негри. Да има свестни негри, има и бели утрепки, дори сигурно белите утрепки са повече от негрите, това няма значение.
Научи се да приемаш и да се съобразяваш с чуждата култура, но не се опитвай да приравняваш всички. Аз лично нямам нищо против негрите, циганите, арабите и който още се сетиш, но нека всеки си гледа живота и да не се бърка в чуждия. Негрите по стчение на обстоятелствата нямат избор, разнесли сме ги по целия свят, но не могта да очакват като са негри да ги наричаме афро американци, или цветнокожи, негър .. думата си е доста добра и точна. Аз лично нямам проблем да ги наричам негри, пък някой ако толкова се обиди може да ме съди. Не си мисли че в САЩ мнозинството са като говорителите на CNN или FOX. Да в училищата масово се проповядва политически правилното говорене, да на младите им се промива мозъка, но и семейството е семейство, а 80% сигурно от американците са така наречените реднек, макар и вече в малко по облагороден вид, да очакваш да говорят политически коректно .... случва им се да, сигурно няма да кжат на полицая че е негър за да си спестят разправии, но горе долу до там. Общо взето нещатат са така, от чисто практични съображения няма да наречеш негъра негър на първа бизнес среща а и на 5-та, но когато отношенията преминат чисто формалният стадий лично мое наблюдение е че повечето хора си променят исказа и наричат нещата с имената им. Изобщо пък няма да говорим за някои щати където сигурно ако кажеш афроамериканец и не си по ТВ ще те линчуват.
Гледайки американски филми и новини няма как да разбереш каква е реалността. Да Димитър сигурно говори политически коректно с по-големите шефове, особенно ако са негри, но не мисли че наизустява списък със забранени думи, това е приоритет на политиците и ТВ водещите.
Та като говориш за осъзнаване ми се струва доста ще трбява да поживееш и да видиш преди да се осъзнаеш и да осъзнаеш реалността, мога да ти препоръчм няколко места по света в които осъзнаването ще стане доста по-бързо ако преживееш ..... тогава и негрите ще са си негри, и циганите цигани и т.н.
|
| Чет Ное 27, 2014 8:53 am |
|
|