| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: DC-DC регулируем регулатор
Това, че разсейват два пъти повече от два транзистора  Да не говорим за трудностите по управлението. Както и да е, признах си че не съм спец и млъквам.
|
| Чет Ное 20, 2014 11:34 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Това отдавна зависи не от бройката, а от вида им и някои други работи. А трафа също разсейва. Еле па flyback. Ми те са го вкарали в чип бре. Демек някой ги е преборил тия трудности. Освен друго е и пререгулатор, та изискванията към изхода не са чак толкова велики, или поне предполагам че не са.
|
| Чет Ное 20, 2014 11:43 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
Това, че е пререгулатор не ти спестява обем, а само го прави по-ненаукоемко... Какво кпд се цели? Ограничение за обем, честота?
_________________ Хайде де!
|
| Пет Ное 21, 2014 9:53 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3179 Местоположение: Пловдив
|
Трябва да е компактен => ще работи на високи честоти (>300KHz), за да се използват малки кондензатори и бобини. За да е компактно трябва и да не грее много, за да няма нужда от големи радиатори и недай-боже вентилатор => КПД около и над 90% примерно...
|
| Пет Ное 21, 2014 10:04 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
Ами ти добре си го написал в първия пост. Правиш един buck-boost регулатор със синхронен изправител с n-mos и няма какво толкова да му мислиш. Останалото е схемотехника.
_________________ Хайде де!
|
| Пет Ное 21, 2014 10:42 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Това не се ли вписва: http://www.linear.com/product/LT3791-1Един глас за Линеар-а, ама ти вече каза че не ти е в бюджета. Дано да е сметнато откъм бройки и инвестиция в разработката, че да не излезе по-скъпо от скъпото. То ако имаш бройка сигурни и линеар-а ще е на прилична цена? Щото дросели и кондензатори ще са сума за тия мощности/ефективности/размер. Гледам че е 5-7 долара според бройката, аз не бих се колебал, но ти си знаеш ограниченията. Едит: и това изглежда добре, но не съм го ползвал: LT8705
|
| Съб Ное 22, 2014 10:58 am |
|
|