Отговори на тема  [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
10-ти ноември 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: 10-ти ноември
Вие псувате точно тоя метод, ама като гледам ако на някой му падне властта, точно това ще направи - на тебе това министерство, на тебе другото т.н. Нищо различно, само други управници :)

Сря Ное 12, 2014 11:52 pm
Профил

Не е лош метода, лоши са хората и не само хората а контрола им. И аз бих сложил доверени хора но не бих ги оставил и минута ако правят глупости, всъщност не е нищо по-различно от управлението на фирма и работата с доставчици. Докато хората не се научат че не е важно колко плащаш а за какво плащаш няма да се оправят нещата.

Чет Ное 13, 2014 1:56 am
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
- Добре дошъл, сине! Тъкмо ще прекопаем лозето по-бързо.
- Тате, аз съм вече инженер и от толкова учене забравих какво е мотика.
Бащата на път за лозето оставил едната мотика насред двора да го подсети. Като се върнал синът го посреща с цицина на челото:
- Тате, така ли се оставя мотика, бе?!

За стар виц - 20ст глоба :)

Настъпването на мотика е добра илюстрация за логично и образно мислене, но всеки който е копал лозе знае колко е дълга дръжката на една мотика и къде всъщност може да те удари ако я настъпиш.

Чет Ное 13, 2014 9:08 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Не е лош метода, лоши са хората и не само хората а контрола им. И аз бих сложил доверени хора но не бих ги оставил и минута ако правят глупости, всъщност не е нищо по-различно от управлението на фирма и работата с доставчици. Докато хората не се научат че не е важно колко плащаш а за какво плащаш няма да се оправят нещата.

Напротив, точно методът е причината за резултатите. Не трябва да бъде така изобщо. Аз имам конкретно виждане как трябва да бъде, ама нали е демокрация, кой да ме слуша :)

Чет Ное 13, 2014 10:17 am
Профил
Аватар

хъх?!
благодаря за доверието, момчета.
да пиша ли програма за управление? няма да ви хареса :D

но да имате предвид, че от мен няма да стане добър политик. не мога да стана чак такъв гьон-сурат.

ицо,
учудващо е, че някои хора настъпват по 15 пъти една и съща мотика, като във филмче с Том и Джери. и пак не им светва какво точно ги е халосало по тиквата.

Чет Ное 13, 2014 10:29 am
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
хъх?!
да пиша ли програма за управление? няма да ви хареса :D

Не се притеснявай, както писах по-горе, няма да хареса само на милионите микроби.

Чет Ное 13, 2014 10:45 am
Профил
Аватар

Дедо - защо си мислиш, че няма да ни хареса?

Чет Ное 13, 2014 10:52 am
Профил ICQ
Аватар

Да знаете, че ако стана министър ще крада поне колкото актуалните. Е вероятно ще върша и малко повече работа де... или поне ще се опитам.

Майтапа настрана, аз тезата съм си я казал отдавна - тия горе са представителна извадка на тия долу. Аз поне тъй се чувствам, тъй че не очаквам месията да седне в премиерското кресло. Когато разберем, че нещата стават между изборите, а не на изборите... значи сме станали общество. До тогава сме сбирщина диваци обединени заради храната и ебането.

Чет Ное 13, 2014 11:15 am
Профил ICQ
Аватар

Ами представи си правителство съставено само от инженери в областта на електрониката :) Най-малкото така бленуваното "електронно правителство" ще стане факт на момента ...

Чет Ное 13, 2014 11:23 am
Профил ICQ
Аватар

Директно пускам търг за електронизиране на цялата администрация с предизвестен победител от форума :)

Чет Ное 13, 2014 11:27 am
Профил ICQ
Аватар

Обаче има голяма вероятност да се случи, за разлика от всички досегашни "опити"...

Чет Ное 13, 2014 11:33 am
Профил ICQ
Аватар

Проблемът е в цялата система. Докато има такива неща като избори и партии, ще има и 'нашите' и ' кокала'.
Държавата за да работи, трябва да се разглежда като обикновен бизнес. Не трябва да има такова нещо като 'кабинет', министерствата трябва да си бъдат индивидуални работни места, за които се явяват кандидати, а не някой да си назначава негови си хора. Тия кандидати после биват разгледани и един одобрен точно както във фирма, само че в конкретния случай фирмата са всички граждани заедно. От време на време му се прави перформънс ревю и ако не си е вършил работата, получава ботуш в задника и работното място се отваря за нов кандидат. Същото се отнася и за министър-председателя (или там както му се казва), президента, всеки депутат индивидуално и т.н. На депутатите ревю се прави от хората в точно техния район, а не някой си мижитурка от другия край на страната спуснат по партийна линия дето никой него познава, да ти е депутат дето те представя.
Ако хората от конкретния район не са си доволни от депутата, работното място се отваря и почват да приемат апликанти *само* за тоя район. Такива работи като избори са напълно излишни, според мен и партии също. За да се върши работа, не трябва да има 'аз съм от нашите хора', а всеки трябва да бъде гледан като индивид, който е на работа. Ако работи добре, може да стои и 20 години там, ако не, на втората седмица а аут. Само когато на политиката почне да се гледа като на реална работа, тогава нещо реално ще се върши.

Чет Ное 13, 2014 11:38 am
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Проблемът е в цялата система. ...

Във всички бели държави има партийна система. И там дето си сега е така... май.

А това дето го предлагаш - не става. Няма да намериш кадърни работещи за тая заплата. Те сега политиците идват само заради допълнителните приходи, ако и тях им ги вземеш... за постовете ще останат само хора дето трудно си пишат името :)

Иначе майтапа настрана, ама това дето предлагаш изисква критична маса качествен матриал да назначава, контролира и оценява. Щото ти навсякъде залагаш контрола от "народа" каквото и да е това чудо. Евентуално би могъл да го приложиш в Швейцария или в нейде в скандинавието. Тука ние такъв матриал нямаме. Ако го имахме е лесно и баба знае, как с хубава кайма да прави кюфтета.

Ако искаш да си полезен измисли как от една аморфна маса от Ганьовци и Андрешковци можеш да направиш нещо... каквото и да е :)

Не са ни виновни партиите... Както не ни беше виновен комунизма... нито капитализма. Просто толкова си можем. И озоновата дупка да ни дадеш - и нея ще счупим.

Cekins написа:
Обаче има голяма вероятност да се случи, за разлика от всички досегашни "опити"...

Ще се случи я, ще ги изпием и изядем и ще си купим джипове... сериозн съм.

Чет Ное 13, 2014 12:06 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
.....

Има партии навсякъде по света... И точно в тях е проблема, защото всяка партия лобира за своите си собствени интереси, а не за общите.
Цялата система е пълен ташак, аз съм го казвал много пъти. Лицемерието е безгранично и на хората им се натяква колко са 'свободни' и колко им е хубав живота и как няма никакви други алтернативи освен сегашната 'демокрация'. Даже войни се водят за това :)
В действителност светът се управлява от малка група тлъсти връзкари, а всички останали са роби, включително и ти и аз. Естествено, че тия които управляват имат интерес статуквото да се запази, а това става точно с тая пропаганда за свободата, която системата гарантира.
Иначе, всяка държава трябва да бъде все едно 'фирма', всичко вътре трябва да се разглежда от тая позиция, тия които управляват държавата са 'мениджъри', които са си на работни места, точно като всеки друг. Партиите са излишно нещо, изборите също. Ако фирмата не върви добре и фалира, купува я някой, който върви добре и животът си продължава напред. Такива неща като 'суверенна държава' и т.н. са пълни глупости. Ако не можеш да оцелееш - загиваш и толкова.
А това дали в БГ може да се приложи - явно много подценяваш хората. Навсякъде може да се приложи, стига да има критична маса, която да придвижи промяната от форумни постове към реалност. Иначе каквито и идеи да даваме, си остават форумни постове... :)

Чет Ное 13, 2014 12:27 pm
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Лицемерието е безгранично

е те точно заради това е политическата система...

Проблемите и личните интереси са даденост, не можеш да избягаш от тях. Но благодарение на политическата система се решават (малко или много) по мирен начин (малко или много).
В частност демокрацията е може би най-добрата политическа система, само че тя действа на малко по-високо ниво. За целта мат'риала трябва да е способен на ниско ниво да може да си решава проблемите. У нас това се къса. Може би поради климатични или други условия не ни се налага да се кооперираме в малки групи. От там поединично сме слаби да контролираме политиците на високо ниво.
На запад, поне където съм бил си има местни комюнита, има църковни комюнита има профсъюзи и всякакви такива малки или по-големи организацийки. В тях отделните хора имат възможност да си кажат мнението по определени въпроси и по-важното да стигнат до общо решение, с което политиците вече не могат да не се съобразяват. Защото ако политиците тръгнат срещу дадена общност става голяма патаклама...

Чет Ное 13, 2014 12:51 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща