Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Термопомпи (чилър) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Термопомпи (чилър)
Еми тя бактерията доколкото знам е предимно тропическа. Естесвено че мое се завъди и тука - ама лятото в застояла вода с пряк достъп до въздуха. Нормално подпочвените води са под 15 градуса. Водата във ВиК системите няма как да е повече щото и тя върви под земята където си е все толкова. Специално при нас водата от ВиК не е с кой знае какви качества, ама е доста добре обработена, щото не идва от планинско изворче...

Сря Ное 12, 2014 4:56 pm
Профил ICQ

Емо имаше предвид да не я завъдя в бойлера, щото ако не се внимава с управлението може да остане в опасния температурен диапазон дълго време.

Но все пак се надявам Елдом или Натурела да са се сетили за тоя проблем, защото и в термпомпен режим и в соларен режим температурите са като за тая бактерия. Мисля, че четох някъде че веднъж седмично той сам или аз трябва да го програмирам да загрее до 70С. Има си обикновен нагревател, има си компютУрче... не би трябвало да е проблем някаква си бъГтерийка :D

Сря Ное 12, 2014 5:10 pm
Профил
Аватар

Аз разбрах какво имаше предвид Емо, ама не мога да се съглася че ще се завъди просто ей така - тя трябва първо да дойде от някъде.

Сря Ное 12, 2014 5:52 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
Еми тя бактерията доколкото знам е предимно тропическа. Естесвено че мое се завъди и тука - ама лятото в застояла вода с пряк достъп до въздуха. Нормално подпочвените води са под 15 градуса. Водата във ВиК системите няма как да е повече щото и тя върви под земята където си е все толкова. Специално при нас водата от ВиК не е с кой знае какви качества, ама е доста добре обработена, щото не идва от планинско изворче...

В затворен съд няма как да живее легионелата. лично аз съм я виждал хиляди пъти като драстичен случай беше един климатик с пълна вана легионела а апартамента супер чист имаха си икономка хората. Да не казвам голяма дума но 90 % от работещите климатици са заразени с легионела. Легионела има и в апаратите за топла и студена вода за което ви препоръчвам да нямате такива. Препоръчвам ви и лед от ледогенератор да не ползвате.

miro_atc, в случая с бойлера виждам само корозия но не и легионела. Ако ще се ползва само лятото тогава не ти трябват слънчеви батерии а един казан от бойлер боядисан в черно (масова практика). Един възвратен клапан и се върже към водопровода а зимата си на твоят си бойлер. Не се допуска да се ползва антифриз (етилен гликол) понеже е отровен за топлоносител в бойлер с водогрейка(серпентина).

Сря Ное 12, 2014 8:15 pm
Профил

И в затворени системи виреят бактерии и то доста добре, ето два примера, това е резултат основно на бактерии не толкова на седименти.

Прикачени файлове:
DSC_0616.JPG
DSC_0616.JPG [ 60.62 KiB | Прегледано 1348 пъти ]
DSC_0604.JPG
DSC_0604.JPG [ 68.27 KiB | Прегледано 1348 пъти ]
Чет Ное 13, 2014 2:55 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4