| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Е няма ли готови оферти, да се поръчва онлайн, да ги видим. Интересно е там на север какви са цените.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 11, 2014 4:18 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12100 Местоположение: Гьотеборг
|
Ами има, но понякога зависи и кой пита...real life Ето тука, регваш се, качваш герберите и ти дава оферта веднага http://www.macaos.com И цената не винаги е най-важната, особено за прототипи и малки серии и нестандартни изисквания
|
| Вто Ное 11, 2014 5:04 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е как да не е важна цената, нали точно това му е проблема на колегата - цената. То е ясно, ако има излишни 1000-1500 евра за всяка проба,навсякъде ще му сглобят стека който иска.  Точно цената е проблема. Иначе този сайт е интересен - като за технологичен процес има доста интересни неща.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 11, 2014 6:51 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12100 Местоположение: Гьотеборг
|
Сори не мога винаги да чета от началото-давам някакви контакти които съм опитвал, а борбата за цени и срокове всеки я води П.с. мразя малки клавиатури П.п.с. затова и казвам, да даде описание, гербери и таргет като цена и срок, автоматичните системи имат доста високи стандартни надценки. 1к-2к и тук са пари които никой не хвърля ей така
|
| Вто Ное 11, 2014 8:50 pm |
|
 |
|
milmar
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 11:51 am Мнения: 281 Местоположение: Русе
|
 |  |  |  | Grubi написа: Ами има, но понякога зависи и кой пита...real life Ето тука, регваш се, качваш герберите и ти дава оферта веднага http://www.macaos.com И цената не винаги е най-важната, особено за прототипи и малки серии и нестандартни изисквания |  |  |  |  |
Варианта да си поръчам платките през някого, познат или непознат, защото името му определя по-ниски цени в северна платкаджийница, отпада. Иначе благодаря за линка. ПП Аз лично останах доволен от Altium-семинара, макар че не научих почти нищо ново. За сметка на това се срещнах с познати, а и си намерих нови такива  .
|
| Вто Ное 11, 2014 10:45 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Моля. Иначе съм далеч от момента името ми да доведе до някаква спец цена, но мисля че има значение когато питаш от името на фирма която досега е поръчала хххх платки, а и понякога заедно сте настъпвали мотиките. или питаш за първи път ... темата е доста обширна Лека вечер
П.с. а и варианта поръчване "през мене" не ми се нрави-имам си достатъчно други неща на главата, и не получавам процент от производителите...
|
| Вто Ное 11, 2014 11:19 pm |
|
 |
|
timt
|
Как да няма, нали си Русчуклийче? http://www.set.bg/Качеството е добро ама немеца си е иб---ал фара
|
| Сря Ное 12, 2014 12:10 am |
|
 |
|
milmar
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 11:51 am Мнения: 281 Местоположение: Русе
|
Не съм ги чувал, какви са пък тия  ? Шегувам се  . Така или иначе, немец или не  , за съжаление не са достатъчно "свестни", макар и най-свестни за сега в България.
|
| Сря Ное 12, 2014 1:19 am |
|
 |
|
Цецо
|
Сет като технология достигат до там, дето съвременните платкаджии почват. Няма да се оправят с изискванията на колегата.
|
| Сря Ное 12, 2014 9:23 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Virus ми дават цени за подготовка на платките 40 лева и за подготовка насищане 100 лева без ДДС. Отделно и самите платки не са евтини. Това за платки около квадратен дециметър. Нищо особенно като изисквания 10/10милса 0.5мм мин отвори. Отделяне чрез скоринговане. Даже без ел.тест е офертата.
Ама клиента за който съм проектирал изделието има две различни платки в него и 300 лева само за подготовката му се видяха много,и ме помоли да потърся и други оферти.
Как е хавата ценово при другите нашенци с които сте работили?
|
| Сря Ное 26, 2014 12:06 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами подготовката за насищане ми се види нормална. Зависи колко компонента са, ама аз под 100лв. никога не съм имал за подготовката на машината.
|
| Сря Ное 26, 2014 12:17 pm |
|
 |
|
crazy
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Авг 26, 2011 3:33 pm Мнения: 37 Местоположение: Враца
|
http://www.pcbway.com/За мен тия са истината. но както винаги стартират от 30-40 лв куриер
_________________ skype :crazy_fj1200
|
| Сря Яну 28, 2015 2:50 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Какъв ти е опита с тях?
|
| Сря Яну 28, 2015 4:40 pm |
|
 |
|
crazy
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Авг 26, 2011 3:33 pm Мнения: 37 Местоположение: Враца
|
Две доставки на печатни платки 1 20бр едностранни със смд , 2 -40бр двустранни тия са Врачани се познавам с тях но не произвеждат pCB http://www.rommtech-3s.com/bg/production/
_________________ skype :crazy_fj1200
|
| Пет Яну 30, 2015 1:03 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
То не е проблема куриера, а срока. Селектра например ми правят платките за 4 дена. Поръчка от Китай за по-малко от 3 седмици не виждам как. От itead дойдоха за месец. Цените са подобни. Кусури не видях.
|
| Пет Яну 30, 2015 1:36 pm |
|
|