Отговори на тема  [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
осцилоскопите 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: осцилоскопите
Аз пък съм си доволен от машинката :) Ама може би трябва освен него и един аналогов някакъв. Тригера е особен обаче пък като се нацелят "правилните" настройки, чак ме изумява понякога какви неща фаща :)

Не знам новия фърмуеър разбили ли са го, ама май все още могат да се доунгрейдват и да се ползват с хак-а. То май, доколкото четох, новия софт само това му е ново, че още не е хакнат и може би не може.

Вто Ное 04, 2014 2:21 pm
Профил ICQ

И аз съм доволен...

Единствено с миливолтите е зле, ама се загледах в линковете, тия от 6-та серия нагоре ги дават с много по-добра анологовщина... Да можеш и да се ъпдейтва софтуерно и безплатно ;-)

Вто Ное 04, 2014 2:49 pm
Профил
Аватар

Миро - ти с какви сонди си? Щото моя е с 1:10. Имам едни боклучави китайски 1:1 от Owon-а ама така и не съм пробвал с тях да видя как ще е в миливолтите. То и на мене зора ми е повече една активна токова сонда ама да видим кога ще мога да стигна и до нея...

Вто Ное 04, 2014 3:26 pm
Профил ICQ

с оригиналните 10:1, че са калпави калпави са... но по принцип в повечето време съм програмист и мнооо рядко стигам до скоп, а и като стигна работя от волт нагоре ;-)
Но виж в токава сонда бих инвестирал, ако тестваш нещо и ти хареса свиркай да копирам ;-)

Вто Ное 04, 2014 3:37 pm
Профил
Аватар

Абе то аз съм харесал пак Agilent токова сонда, ама на мене ми трябва активна. Гледам че са някаква комбинация от датчик на хол и съпротивление. Ама и цените са си направо "красиви" - струва колкото един доста читав китайски скоп - 600 - 700 евра...

Вто Ное 04, 2014 3:41 pm
Профил ICQ
Аватар

ДедоБоре написа:
я светни малко, какво струва $1,600?
желязото, софтуера или всичко накуп, или някоя нула е изтървана?

Ето това струва 1600:
Код:
Included options
DSOX4AERO A/D trigger and decode (MIL-STD 1553/ARINC 429)
DSOX4AUDIO Audio serial trigger and analysis (I²S)
DSOX4AUTO Automotive trigger and analysis (CAN/LIN/CANdbc)
DSOX4COMP Computer trigger and analysis (RS232/UART)
DSOX4EMBD Embedded trigger and analysis (I²C/SPI)
DSOX4FLEX FlexRay trigger and analysis
DSOX4FPGAX FPGA dynamic probe option for Xilinx
DSOX4MASK Mask limit testing
DSOX4PWR Power measurements
DSOX4USBFL Low and full-speed USB 2.0 trigger and analysis
DSOX4USBH Hi-speed USB 2.0 trigger and analysis
DSOX4USBSQ USB 2.0 signal quality test
DSOX4VID Video trigger and analysis
DSOX4WAVEGEN2 Integrated 20 MHz dual-channel function/arbitrary waveform generator
DSOXDVM Integrated digital voltmeter
DSOXEDK Educator’s training kit

http://www.keysight.com/en/pd-2401576-p ... =US&lc=eng
Някои от опциите като Educator’s training kit са безсмислени но просто бандъла включва всичко.
Примерно само Dual channel WaveGen 20 MHz Function/Arbitrary Waveform Generator license for 4000X series oscilloscopes струва 1100USD или Power analysis application license for 4000X series oscilloscopes license 1637USD ...

Разбира се желязото е доста повече - около 8000 ...

Вто Ное 04, 2014 3:45 pm
Профил
Аватар

Първо да си купим 4000 пък тогава ше му мислим за бъдъл с всички опции. Пролетта като си купувах моя, пак имаше такъв бъндъл за 2000 и 3000.

Вто Ное 04, 2014 4:02 pm
Профил ICQ
Аватар

@Cekins:

Ако имаш сигнал с рядко появяващи се импулси и си го включил на чакаща развивка (или там каквото се води режим Normal), ще видиш как тригера издиша. Това му е слабост, просто начина на работа на схемата е по-особен.

Трябва да пипнеш малко Тек от серията MSO3000 или 4000. Тригера му няма равен, поне от тези които съм пипал аз. Хваща всичко. Но за сметка на това интерфейса е много флегматичен. Към миливолтите е... ммм, да речем приемлив (с HiRes включено).

Агилента и той има такова High Resolution. Виж включи го от Aquire менюто и ще получиш по-добра картинка при миливолтите ;).

Вто Ное 04, 2014 8:03 pm
Профил
Аватар

Да де ама той със сонда 10:1 слиза само до 10mv/div. Трябва да пробвам с 1:1 ама нямам читава налична. Високата резолюция я знам - той там май работи на 12 бита. Такива редки импусли обикновенно ги хващам със Single - и понеже с него дори и разни гличове се виждат, мога да преценя как да си настроя тригера и вече на сингъл си хващам каквото ми трябва.

Вто Ное 04, 2014 8:08 pm
Профил ICQ

Не съм забелязал да има проблем с тригера, може би си се подвел от начина на изобразяване. Не винаги е точно спрямо тригер поинта. Но мисля, че това го прави само при високи честоти, когато има много криви на екрана. Нещо логиката им с кривите взема приоритет над тригера.. и мен ме е шашкало това. В single режим тоя проблем го няма.
Тригерите на тектронис са по-прецизни наистина, ама поне тия дето съм пробвал като цяло са с по-добра аналоговщина, та мисля че нещата са свързани. Предимството на агилента е, че рядко се нуждааеш от тригер. Един милион криви са си много и вършат работа. Особено ако не знаеш какво търсиш това много помага. Докато с тектроникса има много неща дето не можеш да видиш без добре настроен тригер, а как да настроиш като не знаеш в коя част на сигнала е проблема.
Абе няма пълно щастие, ако можеше да се съберат на едно място добра аналоговщина, готин интерфейс с много криви и с много памет щеше да е най-добре. То сигурно може, ама цената няма да ни хареса :D

Вто Ное 04, 2014 10:09 pm
Профил
Аватар

Ами аз 2-3 минути като не мога да разбера "къде-по-дяволите-отиде-сигнала" натискам врътките на тригера и на офсета... В повечето случаи си намира що годе това дето трябва.

Вто Ное 04, 2014 10:29 pm
Профил ICQ
Аватар

на лов за миливолти се ходи с други пушкала. и май всички са аналогови.
и с тях не можеш да гледаш дори I2C интерфей. не че има какво да му се гледа в миливолтовия обхват.

Вто Ное 04, 2014 11:00 pm
Профил
Аватар

Да - това го знаем :) само дето на 10mv/div на Agilent-a линията е дебела като цигара (че дали не и повече) :)... Поне да беше така на 1mv :)

Сря Ное 05, 2014 12:26 am
Профил ICQ
Аватар

Още един уред на промоция в момента:

http://shop.rohde-schwarz.com/cee/new-e ... plete.html

Изображение

Пон Ное 10, 2014 4:58 pm
Профил
Аватар

Aко не друго такива като Ригол поне ще свалят прилично цените на всички марки осцилоскопи :D .

Пон Ное 10, 2014 5:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща