Отговори на тема  [ 16185 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335 ... 1079  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
scout_3pm написа:
Камерата си снима, акта си е електронен, всичко е както си е.
НО, примерно, ако кола е с +50км/ч над ограничението да бива спирана - НЕ, за да му пишат акт, а да предотвратят евентуално птп с голяма вероятност. Може и с 10 да катастрофираш, може с 200 да не, но фактите са ясни кога е по-голяма опасността.

Къде е логичното при 50, летящ със 100 и при 120 летящ със 200 (по моя пример 170) да го оставят да си лети - не знам. Но съм убеден, че сериозна част от тези оставени летци правят произшествия. Може да не е днес, когато го е щракнала мобилната камера, може да е утре или другия месец. Обаче ако днес, когато е щракнат и патрулката го догони****, съобщят му "Честито, имате електронен акт от мобилна камера. Спряхме Ви за да оцелеете Вие и тези, които са напред по пътя Ви". Ще се спре или самоограничи поне една идея и ако не е "тузар" ще се замисля дали може да си позволи по 100-200-300 лева глоби. Толкоз. Културно.

**** може и да са две патрулки - една Х и друга след 5-10км в готовност, ако някой е +50, по моя пример, над ограничението да го спрат

Българина разбира само след бъркане в джоба му или ... от бой, за съжаление. Правно основание да го набият нямат, но да го спрат ...

Много ми е интересно как се догонва летящо с 200 порше кайен, например, с опел астра 1.6. Е... може и да го настигнеш по магистралата на някоя бензиностанция, дето е спрял да пикае, но въпросът по-скоро е от какъв зор? Както написах горе - никой не ти е бавачка. А и всеки носи отговорност за нещо, което е извършил. Няма закон, по който носиш отговорност за нещо, което БИ МОГЪЛ да извършиш. Ганьо се е разглезил достатъчно и не взема насериозно предупреждения. Виж бъркането в джоба му бърка и в мозъка. Вместо да гониш 70 малоумника да им ляляш глупости, по-добре заснеми още 70 и им прати честитки.

Чет Ное 06, 2014 11:16 pm
Профил

Цитат:
, но въпросът по-скоро е от какъв зор?

за безопасност по пътищата, не само на шофьора на кайена....
И не е нужно да го догони- да се обади на следващата патрулка да го спрат.
Ако има де..

Всъщност КАТ разсъждават като касиери....няма смисъл....

Чет Ное 06, 2014 11:51 pm
Профил
Ранг: Популярен

Аз съм го написал, човека преди мен, след теб го е казал също(то). Коментара е излишен.

scout_3pm написа:
**** може и да са две патрулки - една Х и друга след 5-10км в готовност, ако някой е +50, по моя пример, над ограничението да го спрат

Пет Ное 07, 2014 12:22 am
Профил

Тия патрулки за нищо ги нямате, магистрална полиция да няма авто салон ?

Пет Ное 07, 2014 12:31 am
Профил
Аватар

scout_3pm, като те гледам искаш да оправиш отведнъж всички проблеми в страната - явно още си млад и зелен :D .

Пет Ное 07, 2014 1:27 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Тия патрулки за нищо ги нямате, магистрална полиция да няма авто салон ?

Тони, ако вземат пък им дадат както тук по един Ford Crown Victoria - Police Interceptor с една камара коне под капака, тогава пък ще ревнат от къде на къде им дават на ченгетата такива мощни коли само да хабят бензина :D .
За тия дето не знаят - тук е забранено на полицаите да стоят някъде или да се крият и да спират коли с палка (те и нямат палки де). Трябва да тръгне след теб да те гони, като те настигне пуска дискотеката и ти трябва да отбиеш и спреш. Той спира зад теб и първо ти проверява номера на колата в компютъра, за да знае какво да очаква от теб (може да си някой, дето го издирват и да си въоръжен) и като се убеди с кой се има работа, се подготвя какво точно трябва да те прави и тогава чак идва при теб и първо ти иска документите. През цялото време ти нямаш право да излизаш от колата и да правиш резки движения, защото полицая има право да те застреля като стой та гледай ако се усъмни нещо.

Пет Ное 07, 2014 1:35 am
Профил

Вие явно лесно приемате, че срещу вас седи средно статистически човек / average joe . Да говорим за първи път - горе-долу добре, горе-долу. Ама не е за първи път. За младите и зелените, просто още не съм се примирил или може би по-точно не съм почнал да игнорирам всичко ... щях да кажа "всичко лошо", но то в съвременна България има лошо и сиво, добро ... по изключение 1 път в годината. Та "още си млад" - да, "още си зелен" - ае като че ли съм между зелен и зрял. Обаче:
- скептицизма ви;
- рутината да игнорирате всичко по подразбиране / default enter enter enter OR windows-like default next next next;
- и да не слушате човека срещу вас щом е 'средно ... човек' , нищо че го заключавате бързо и естествено с голям шанс погрешно;
- "Кой каквото и да говори става дума за пари" ...., нали ? или повече сте "Няма вечни приятели, има вечни интерес" ? С една дума - човек има, човечност няма.

Сега може пък и наивно да звуча ? Идеалистично ? Нещо друго от сорта ?

Една стойностна песни, че и мелодия и ритъм има (+ гайда )- http://www.youtube.com/watch?v=DPVlVIuTK6Y Да Ви отговоря на въпроса с песен, щото е хубаво. Ако не Ви се слуша, което повярвайте ми ще е грешка, това си е направо чудо да има качествена българска модерна песен/музика, та ... да обобщя:

- тези, които бяха хора и/или можеха (да учат, се развиват, работят, творят) отдавна не са в БГ;
- тези единици, които можеха, но останаха (аз съм някъде в тази категория), повечето вече не са от единиците;
( вече са от ... обществото, "интегрирани/приобщени/обработени")
- тук-там някое изключение не стига, но да се примиря или замълча няма как да стане.

С приказки е ясно, че нищо няма да се промени. И не е да съм стоял само да говоря, но по-добре от мен знаете как се посреща каквото и да е, от който и да е щом е промяна на статуквото. Било то за добро или лошо, статуквото устройва всички. Всички от овцете и всички от стражарите ..., които са овце, но на други стражари. Та игнорирайте, че още не съм претръпнал тотално и не си губете времето.

Но аз не съм тръгнал да питам защо карат Астри 1.6, защо подминават неправилно спряли коли на пешеходни пътеки, по цялата широчина на тротоара и т.н. Нито ще съм против да харчат по 60+ литра гориво / резервоар+ на смяна, ако си вършат работата. Но дори и това е отклоняване от темата. на 100-тният км от магистралата моб. камера, на 110-120-150 друга патрулка. Минава джигита, след 10-20-50км го чакат (преди изход логично). За 1 (една) минута могат да се организират да го спрат от далече, камоли за повече. Та .... и без гориво и без американски ями за бензин МОЖЕ да решим проблема.

Факта, че сте склонни да пуснете 70 идиота, от които ~30 ще претърпят в близко бъдеще (ден,седмица,месец,два) ПТП е поредното израждане на човека като такъв ... човечност 0. Днес хваща моб. камера джигит, след 2-4-10 раб. дни получава сметката**** си, но тоя джигит през това време, ако е претрепал себе си, осакатил втори и убил трети, с и без извинение - пирувайте с парите от сметката, която все пак някой ще плати. Или с тях ще покриете лечението на втория и погребението на третия ? Грубо, гадно или нереално ще е само, ако не бе истина. То е отвратително.

**** сметка, защото това не е наказание, това е заплащане за каране с превишена скорост, наказание е ако го спрат, вземат колата, книжката и т.н. Отнемането на точки - 'бошлаф' работа.

Наистина две думи: Нарушение - наказание

Пет Ное 07, 2014 2:47 am
Профил

Митко ... абе при вас може и да им е забранено, ела да ги видиш в Инди как стоят, все едно са изакрали по 5 години практика по нашенско, същите мишоци и само се чудят за какво да те глобят. На две три места им едни знаци за забранен завой на червено, ама тия занци са с размера на визитна картичка на някакви места където никой не може да каже защо ги има /примерно само на едното дясно от сфетофара и то точно най-ненатовареното/. Почти съм сигурен че каунтито ги е наслагало да събира глоби, винаги около тях има полицаи.

Пет Ное 07, 2014 3:24 am
Профил
Аватар

Скауте, голяма каша е в главата ти ще знаеш или поне така го представяш :D . Направо си много труден за четене :) .

Тони, то верно, че законите от щат до щат са различни ама би трябвало на всякъде да е забранено да те спират ако не си направил нарушение какво остава пък да те спират както в БГ с палката :) .

Пет Ное 07, 2014 7:38 am
Профил
Аватар

Скауте, в главата ти наистина е каша по житейските проблеми. Млад си още, нормално е. Ще ти го кажа възможно най-просто - света не се върти по законите на електрониката, нито обществото следва C синтаксис на поведение. Затова не се опитвай да решаваш или анализираш житейски проблеми с такива методи.

Отговора, защо е по-добре камери вместо жива сила по улиците е адски прост - защото човешкия фактор в БГ е нескончаем източник на далавера и корупция! Мобилната камера лишава водача и полицая от взаимен контакт, т.е. прави невъзможна сделката помежду им! В препоръчания от теб метод за справяне с проблема, всичко се базира на пряк контакт нарушител-полицай - в момента се работи по този метод и явно не работи, та не виждам какво роптаеш.

Пет Ное 07, 2014 9:13 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
Скауте, в главата ти наистина е каша по житейските проблеми. Млад си още, нормално е. Ще ти го кажа възможно най-просто - света не се върти по законите на електрониката, нито обществото следва C синтаксис на поведение. Затова не се опитвай да решаваш или анализираш житейски проблеми с такива методи.

Отговора, защо е по-добре камери вместо жива сила по улиците е адски прост - защото човешкия фактор в БГ е нескончаем източник на далавера и корупция! Мобилната камера лишава водача и полицая от взаимен контакт, т.е. прави невъзможна сделката помежду им! В препоръчания от теб метод за справяне с проблема, всичко се базира на пряк контакт нарушител-полицай - в момента се работи по този метод и явно не работи, та не виждам какво роптаеш.

++
Само да добавя - издръжката на един полицай е много сериозна сума и ангажира държавата за много години напред.
Методът Нарушение-Наказание трябва да присъства, но изобщо не е най-добрият за предотвратяване на нарушения /престъпления.

Пет Ное 07, 2014 9:44 am
Профил
Аватар

Цецо написа:
...Отговора, защо е по-добре камери вместо жива сила по улиците е адски прост - защото човешкия фактор в БГ е нескончаем източник на далавера и корупция! Мобилната камера лишава водача и полицая от взаимен контакт, т.е. прави невъзможна сделката помежду им! В препоръчания от теб метод за справяне с проблема, всичко се базира на пряк контакт нарушител-полицай - в момента се работи по този метод и явно не работи, та не виждам какво роптаеш.

...в един идеален свят, където тревата е зелена и през зимата и птичките пеят целогодишно... :D

А сега по-сериозно - ефектът е че цитираната практика се измества на друго място. Не е на улицата, във или около патрулката, а в някое китно закътано "стайче".
Предполагам че не съобщавам някаква новост с което да разочаровам идеалистите? :D

Пет Ное 07, 2014 10:08 am
Профил

В същите стайчета се оправят алкохолни проби ... както и да е ... @scout_3pm с годините ще ставаш все по малко идеалист и все повече циник ... това е естествения начин да развитие, свиквай ... винаги когато за някой има проблем, за някой друг има полза - закон за запазване на далаверата :D

Edit: в Брюксел има камери на всеки сфетовар, в Лондон из целия град - проблема и на двете места е, че няма кой да ги гледа, но все пак имат ефект ... ТоНи може да обясни от неговата практика, че камерата има ефект дори и въобще да не е включена ... big brother гледа ... това ще свърши само когато всички бучнат жицата в мозъка, че да се следи на едно по ментално ниво ... и пак ще се намери начин да се прецаква Тhe Matrix, па дори и да е в 3 серии :D

Пет Ное 07, 2014 11:06 am
Профил

Декана на факултета, Автоматика, каза че Теория на управлението може да се приложи напълно ефективно върху всяка сфера от живота :D Точен цитат - "От Памела Андерсън до Робастни Регулатори" :lol: Всъщност може да го е казвал с Фрактални Регулатори, имаше повече от една вариация. Така, че щом декан проф. дтн. го е казал може да е само факт :idea:

Объркващо в писаното от мен по-горе е само това, че не съм цитирал към кое са последващите изречения.

Лек завършек на раб. седмица и приятен уикенд.

Пет Ное 07, 2014 12:15 pm
Профил

scout_3pm написа:
Точен цитат - "От Памела Андерсън до Робастни Регулатори"

Правилният цитат е, че теорията на управлението важи от тоалетното казанче до обществото...

Пет Ное 07, 2014 1:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16185 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335 ... 1079  Следваща