|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 2:27 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Явно пожарникаря върви по стъпките на царя-плъх: преди беше еднолично управление, сега коалиция тип 5-2-2-1-0-0-0, а на следващите избори - аут от парламанта. Чудя се сам ли се е сетил или от ЕНП са го светнали, че подсъдим не върви да стане вътрешен министър. И що за мода е завладяла политиците да си изясняват позициите през фейсбук, при положение, че драскачите им ходят по петите.
|
| Чет Ное 06, 2014 8:24 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: ...
 |  |  |  | scout_3pm написа: Две думи с червено, ако е прекаляване ... Ти си много над нормалната параноя, но нищо не ти казвам. Относно топлото: услугата трябва да е адекватна на мястото, обществото, страната(законите,политиките), където се предлага. Много добре знаете, че не може едно и също навсякъде и за всички по света. Казвали сте го хиляди пъти. И едно лично преживяване с топлото от точно миналата събота, когато заключиха темата, след дългият отговор по 'същество' на Миро: Прибирам се от първият ден на OpenFest 2014 и искам да си измия ръцете. Логично, нормално. Бил съм навън. Отварям кранчето на топлата вода, но топла вода няма - студена е, не хладка, студена ! След повече от половин минута потича хладка вода, със заченки на топло, а след още половин, тоест общо 1 минута и нещо; потича действително топла вода. Та щом Вие - защитниците на фалиращо/фалирало, на големи загуби топло в БГ; сте склонни да плащате и ползвате такава услуга - ОК. Аз НЕ съм. Дали изобщо е приложима такава услуга в БГ по-горе съм го казал - ако е адекватна към 'това', къде се предлага. Без червено, че да не заключат и тази тема  |  |  |  |  |
Червено, черно, друг шрифт... все тая - в форумния жаргон, особенно в разговорни теми като в този раздел, писането с букви различни от стандартните се приема като викане/натякване/обида. Ти обаче така и не разбра какви са доводите, които аз и Миро ти снесохме. Но бъди спокоен, най-вероятно ще се стигне до това, което ти искаш - фалит. И после е силно вероятно да се случи, това което аз и Миро се опасяваме.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 06, 2014 8:43 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
Руснаците имат една крилата фраза, която отразява руската душевност: за младежите, превод на български: Това трябва да го сложат за девиз на Народно събрание Боко падна от власт (по-скоро хвърли кърпата) с 2/3 от сега предложения кабинет. вероятно му се е въртяла в главата някаква идея да си почине преди изборите, да поиграе тенисче, да има повече време за партийно строителство, да се организира за следващите избори и после да си продължи с летящ старт. да, спечели изборите. и като магаре на мост предложи точно същия кабинет, който подаде оставка. резултата - трагикомичния кабинет Орешарски. сега пак спечели изборите. и пак ни пробута "дрийм тийм"-а. или много си ги харесва, или нещо не му достига мат'рял. надявах се Бъцката да е поумнял малко, ама явно няма надежда. с тези хора, и без кунева, лукарски и пр. лизгари, няма да се получи нищо (ново). те един месец не могат да се спазарят кой да е отгоре и кой да сменя чаршафите, не ги виждам как ще работят като екип в някакъв положителен за България вектор.
|
| Чет Ное 06, 2014 9:51 am |
|
 |
|
scout_3pm
Ранг: Популярен
|
1 - остарели са Ви разбиранията; това е подчертаване, обръщане внимание на. 2 - кога съм казал, че искам фалит на топлото ? (камоли за в София, защото това ме засяга пряко) 3 - казах, че топлото ТРЯБВА да фалира по всички норми, правила, закони, а не да се издържа от хората и държавата, тоест ПАК от хората. Аз ви разбрах още първият път, но вие мен - не. Адекватна за географските ширини услуга. Да отговаря на общество, държава, ... 4 - Аз съм се откачил от парното, до няколко месеца и от подгряването на вода, така че дали ще фалира топлото не ме интересува пряко 5 - който иска да хвърля пари в яма да действа, поне да беше кладенче, езеро, фонтан, нещо, та да има надеждата, че може да му се сбъдне желание (очевиден сарказъм) Наистина няма смисъл да повтарям едно и също и ще се въздържам занапред. Ако държите да продължим, на лично или лично (какво стана със срещата за 10г на форума ?)
|
| Чет Ное 06, 2014 10:01 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Няма лошо да си млад и да летиш в облаците... Само че тук сме хора с техническо образУвание и някак си не върви да си разправяме глупости. Това, че ти тече студена вода означава, че щранговете ви изстиват и е ваш проблем, а не на Топлофикация. В моя апартамент също изстиват тръбите, макар да съм с бойлер. Въпреки че аз съм си правил инсталацията и е от pvc тръби и изолация. Услугуте на топлофикация са на разумни цени и качество. Разбира се винаги може още по-евтино и по-качествено, но мисълта ми е, че сравнено с другите начини на отопление няма проблем с цените или качеството. Проблемите са с дяловото разпределение. Но това са принципни проблеми породени от манталитета на българина и с парно и без парно тоя сорт проблеми ще си ги има винаги. Така че няма логика топлофикация да бъде фалирана, заради няколко недоволни и то недоволни от съвсем различни проблеми. Но по-лошото е, че нямаме друга алтернатива към момента. Демек дори и топлофикацията да е кофти решение, към момента нямаме по-добро. Както сам си забелязал, ако не се ползва топлата вода тръбите изстиват, т.е. колкото повече намаляват потребителите толкова по-неефективна става услугата. Същото ще се получи и ако почнат да стават прекалено много. Ако всеки си пусне кранчето в един момент тецовете няма да могат да насмогват и пак ще имаш студена вода. Същото важи и за електрическата мрежа и изобщо за която и да е брънка от енергетиката. Ако включиш твърде много консуматори в електрическата мрежа, тя ще клекне. Ако са твърде малко токът става скъп. Същото важи и за водопреносната мрежа - у наше село тя е 5 пъти по-голяма от нужното и съответно имаме официални 80% загуби. С две думи - тук сме техничари и би трябвало да сме наясно че всяка система си има оптимален брой консуматори, който зависи от това как е планирана системата. Ако по една или друга причина сме извън оптимума би следвало да променим системата, т.е. няма лошо ако Топлофикация не ни харесва да помислим как да я заместим. Всичко може да се замести, въпрос на пари и желание. Но да сриваме нещо работещо без да имаме идея какво ще го замести е пълна глупост. След спирането на топлофикациите има голяма вероятно да стигнем до положение - нито ток, нито парно. Но теб тия неща едва ли те вълнуват... каквото и да стане ти все ще си недоволен.
|
| Чет Ное 06, 2014 10:57 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12900 Местоположение: София
|
Ако не е тайна, какво обсъждате все още. Всеки каза гледната си точка. Очеизбодно е, че никоя страните не може да убеди другата... Има ли смисъл да се продължава?
Живот и здраве, ще видим как ще се развият събитията.
|
| Чет Ное 06, 2014 11:07 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Никак няма да се развият, ще си караме както досега. От тоя закон за защита на потребителя, нищо няма да излезне, най-вероятно ще облекат етажната собственост като потребител и готово. Ако искат да се отказват, трябва да са мнозинство (както си е положението и в момента), просто трябва да се разпише, че топлофикация не доставя услугата на база апартамент, а на база блок и готово.
Колкото и да е странно, там горе някой е наясно, че ще има катаклизъм ако фалира и затова засега е крепят. Но същия тоя някой няма топки/желание да направи нещата така както трябва да бъдат, а именно - да се изземе свободата на индивидуалните собственици и да се даде на етажната собственост. Така както е във белите държави. Но вероятно ще стане, защото само това е решението.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 06, 2014 12:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
Гора.
Счетоводителя вижда дърветата, но губи поглед върху цялата гора. Горския вижда браконериери. Буквално и ежедневно. Политика му харесва гората, но надали може да назове имената и на три от дървета в нея. В неговите представи гората седи добре за фон на неговата усмихната физиономия на плакат или билборд. Циганина вижда в гората безплатно топло за зимата. Обаче изпитва неприязън дори от представата че трябва да положи усилия да отсече някое дърво и да го довлече до катуна. Туриста вижда сурова красота дори в гниещите пънове. Ловеца забелязва дървото или храста само докато дебне някой глиган. Гъбаря ходи в гората само за гъби. Ведра усмивка украсява лицето му, докато си мисли за тъщата. Мутрата вижда в гората подходящо място да настани свой непослушен "клиент". Инвеститора гледа на гората като елемент от заменка с парцел на първа линия на морето. Особено, ако може да купи гората по 30ст. на декър. Собстеника на Икея вижда гората като спретнати купчинки от кашони със столове, маси и гардероби в неговия склад. Банкера му харесва гората като обезпечение, особено ако е в Банко или Боровец. Не че знае какво да прави с една гора, ако стане негова, но все пак е ликвиден актив. Местните селски ергени виждат подходящо място да разнообразят ежедневното си наливане със шльокавица. Данъчния вижда купища нови декларации, с които да издевателства над обикновения човечец. Пожарникаря му се привиждат нови хеликоптери за гасене на горски пожари. Чиновника обича да гледа гората от спътник. Друида вижда хармония, там където тя не меже да съществува поради всички описани по-горе. Баща ми е ходил на бригади за залесяване на нови гори. Веднага след войната. Будала. Гората е реституирана и изсечена.
|
| Чет Ное 06, 2014 12:42 pm |
|
 |
|
scout_3pm
|
Честити нови мобилни, казват инфрачервени, камери на КАТ. От репортаж, който гледах току що, стационарните на вечер засичали 60-70 нарушения, мобилните много повече. Полицаите не гонят да спират нарушителите. Били с бясна скорост. Гениално. Значи като тия - летящите; след километър, два, сто се разбият и осакатят, не дай боже да убият; някой КАТ са свършили работата си ? доп.: Дедо дай да те направим някой академик  За признание, гарантираният доход от 1400+ лева ще е бонус  доп2: леле, леле ... питат независимата депутатка какво мисли за сформираната коалиция и бъдещето правителство на ГЕРБ,РБ,АБВ и ПФ ... отговора е потресаващ съдържащ едва 10 думи
|
| Чет Ное 06, 2014 1:17 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
 |  |  |  | scout_3pm написа: И едно лично преживяване с топлото от точно миналата събота, когато заключиха темата, след дългият отговор по 'същество' на Миро:
Прибирам се от първият ден на OpenFest 2014 и искам да си измия ръцете. Логично, нормално. Бил съм навън. Отварям кранчето на топлата вода, но топла вода няма - студена е, не хладка, студена ! След повече от половин минута потича хладка вода, със заченки на топло, а след още половин, тоест общо 1 минута и нещо; потича действително топла вода.
Та щом Вие - защитниците на фалиращо/фалирало, на големи загуби топло в БГ; сте склонни да плащате и ползвате такава услуга - ОК. Аз НЕ съм. Дали изобщо е приложима такава услуга в БГ по-горе съм го казал - ако е адекватна към 'това', къде се предлага. |  |  |  |  |
Сменете си вертикалните щрангове(те са си етажна собственост) и ще имате топла вода от раз.
|
| Чет Ное 06, 2014 6:03 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Ей няма угодия. Нали все ревете че катаджийте ви рекетират. Ей ти сега никой не те притеснява. Карай както искаш и си носи отговорността. От 60-70 засечени ще изпратят 60-70 честитки. Ако тръгнат да ги спират един по един ще напишат има-няма 20 акта, ще има пазарлъци, оправдания, обвинения, ама и тоя кара така що и него не спря, що точно мен... В един акт е горе долу дума срещу дума, а камерата е безпристрастна и няма мърдане. Карай си нормално и не виждам къде е проблема. Карай ненормално и се сърди на себе си. Пък като убиеш някой ще си понесеш и тая отговорност. Никой не ти е бавачка.
|
| Чет Ное 06, 2014 6:30 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
И да ги сменят пак нищо няма да стане, защото във всеки вход, на първия етаж живее по един изобретател, който е свързал топлата и студената вода и си ги е нагласил на каквато температура на него му харесва и тази система я пуска от едно кранче. И когато пуснеш нагоре студентата се смесва с топла, а като пуснеш топлата се смесва със студена. И така от двете кранчета тече средна вода.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Ное 06, 2014 6:40 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
Приятелката на Бареков Мария Календерска говори с новата принципно руса депутатка Ана Баракова: - Гледам те... Блузката ти Armani; чипиците - Gucci; чантичката - Louis Vuitton... - Е, к'во те смущава? - казала бившата учителка от Пловдив. - Ми нищо... Чудя се кво правиш у влака Перник - Радомир с таз торба с буркани...
|
| Чет Ное 06, 2014 6:49 pm |
|
 |
|
scout_3pm
|
Камерата си снима, акта си е електронен, всичко е както си е. НО, примерно, ако кола е с +50км/ч над ограничението да бива спирана - НЕ, за да му пишат акт, а да предотвратят евентуално птп с голяма вероятност. Може и с 10 да катастрофираш, може с 200 да не, но фактите са ясни кога е по-голяма опасността. Къде е логичното при 50, летящ със 100 и при 120 летящ със 200 (по моя пример 170) да го оставят да си лети - не знам. Но съм убеден, че сериозна част от тези оставени летци правят произшествия. Може да не е днес, когато го е щракнала мобилната камера, може да е утре или другия месец. Обаче ако днес, когато е щракнат и патрулката го догони****, съобщят му "Честито, имате електронен акт от мобилна камера. Спряхме Ви за да оцелеете Вие и тези, които са напред по пътя Ви". Ще се спре или самоограничи поне една идея и ако не е "тузар" ще се замисля дали може да си позволи по 100-200-300 лева глоби. Толкоз. Културно. **** може и да са две патрулки - една Х и друга след 5-10км в готовност, ако някой е +50, по моя пример, над ограничението да го спрат Българина разбира само след бъркане в джоба му или ... от бой, за съжаление. Правно основание да го набият нямат, но да го спрат ...
|
| Чет Ное 06, 2014 9:25 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Трябва да направят всички глопби за по 1 стотинка - при първо нарушение, 2 стотинки за второ, 4 стотинки за трето ... и така нататък.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Ное 06, 2014 9:29 pm |
|
|