Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
dan написа:
... защото заплатата формира една сравнително малка част от разходите за едно работно място.

Абе всъщност заплатата си е основния разход - другите разходи са сравнително малко и еднократни ... работодателя си цени служителите когато няма друг избор :) Може ли лесно да ги замести на същата цена с други, има да чакаш да ги цени ;)

Радвайте се, че сме облагодетелствани с нашата професия - не могат лесно да ни заменят нито евтино ... е зависи кой как се е продал все пак т.е. винаги има къде да работиш за без пари :D

Вто Ное 04, 2014 6:00 pm
Профил
Аватар

scout_3pm написа:
@Dimitar

Инженери за Embedded ? Информативно.

Да, за ембедед става въпрос.
scout_3pm написа:
Няма да бия по 10-12 часа полет за да отида до страната, където е работата ми или за да отида, където са близките ми (визирам родители, роднини и т.н).

Аз и не те карам - стой си там в БГ-то близо до роднините и продължавай да ревеш по форумите колко зле било (сега да не вземеш нещо да ми се обидиш) :D .

Вто Ное 04, 2014 6:54 pm
Профил
Ранг: Популярен

Не рева, основателно се възмущавам, да се чете отвръщавам . Ако си мълча, по-добре ли е ?
До 1, мах 2 години съм извън БГ. Мога и сега да отида, но искам от първият момент като отида там, буквално слеза от самолета да съм спокоен, с всички възможности и опции отворени. Отделно родители и близки, които ще оставя тук искам да съм спокоен и за тях. Догодина края на лятото ще съм осигурил условията за това, а те са разумни и това + условията ще е достатъчно да съм спокоен.

Вто Ное 04, 2014 7:10 pm
Профил

Ами .... айде сега, пътуването едва ли е най-големия проблем, мен ми се случва в петък сутрин да си уговарям среща за понеделник в офиса, а в събота вече да съм в Перу или Китай или някъде на подобан дистанция от първоначалните ми планове, не е нещо чак толквоа неприятно, дори на мен не ми прави впечатление, та пътуването не е проблемната част.
Къде какво е и как се живее .. много е персонално и усещането и оценката.
За заплатите в Европа ... хубаво е да се отиде, да се поработи и поживее и тогава да се дават оценки. Аз по европа не съм живял за повече от 4 седмици, та от живота имам впечатление от тези ми престои, но тъй като работим с хора из почти цяла европа имам наблюдение над заплатите и разходите и не ми изглежда чак толкова розово положението.
За САЩ е съвсем друго, релано в моемнта реализация с наистина добро заплащане може да се намери почти навсякъде ако изключим Европа, Австралия и Япония. В Русия в момента ако успееш да се продадеш можеш да вземаш наистина много пари, в Южна америка също в не малко страни, като тма и продаването е по-лесно, в Китай също ....

Вто Ное 04, 2014 10:53 pm
Профил

За всички заблудени UK овце - http://smart.dir.bg/banks/news/17731785/ . Да ходят да си се развиват сами. Има ли страна, общност, която сама, без емигранти да е постигнала голямо развитие ? Отговора е ясен. Тъжното и смешното едновременно е, че овцете там се окаазха като на всякъде другаде. А уж били най- по свобода на словото и демокрация, отворени към света.

Сря Ное 05, 2014 12:08 pm
Профил
Аватар

В момента в нашия бранш в Европа по мои наблюдения най-добре се плаща в Германия и Англия. Швейцария по разбираеми причини не я коментирам. Във Франция, Италия и Испания е зле. Скандинавието се плаща не толкова добре, ама там социализма пък компенсира добре... ама ако можеш да го търпиш. Говоря за чисто наемни работници.

Сря Ное 05, 2014 12:18 pm
Профил ICQ
Аватар

На мене ми предлагат 35 чисто в Англия в момента... Още не съм се юрнал ама скоро и това може да стане...

Сря Ное 05, 2014 2:07 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
На мене ми предлагат 35 чисто в Англия в момента... Още не съм се юрнал ама скоро и това може да стане...

Зависи къде в Англия си - в Лондон приличен апартамент под наем е над 1000 лири. Т.е. за там си на ръба - 1/3 за наем, 1/3 за харчове, 1/3 спестяване. Ако е в по малък град където разходите са по ниски си струва - другото е, че като отиде човек на място за няколко месеца си изяснява нива на заплати и т.н. и съответно взеима мерки в правилната посока ;)

Сря Ное 05, 2014 3:30 pm
Профил
Аватар

Да - знам че съм на ръба. Става въпрос за някъде около Бристол. Аз и без това по на север от Лондон няма да се навия. Вече колкото пъти съм ходил в Манчестър - все съм умирал от студ. Само сега септември като ходих беше приятно и не ме валя през цялото време. Иначе края на август ме е валяла суграшица там...

Сря Ное 05, 2014 3:55 pm
Профил ICQ

Около Манчестър климата е уникален - средна температура Юли месец - 18 градуса :D
За сметка на това има предоволно мъгла и дъжд ... и те хората в такова време не мислят за шлаене из природата или безделничене по кафенета - яко бачкане и така ;)

Сря Ное 05, 2014 4:55 pm
Профил
Аватар

понеже говорите за заплати - за не толкова опитен като мене нормално е месечно 4к преди данъци / 3к след данъци (шаблонен данък 30-33% според общината). Но може да има безплатен телефон, паркиране, застраховки, служебен автомобил, отпуски, болнични и т.н. в немалко количество, както и да работиш с доста спокойни хора. Това е Гьотеборг, Шведско. Шефовете отиват нагоре, но мисля че и данъците се дигат сериозно. Минимум един месец предизвестие, всички са на колективен договр и почти всички членуват в профсъюз/имат застраховка срещу безработица - което е по-желание.
В офиса фитнес, хотел, ресторант и т.н.

Не е рая, има си и бозите - но горните истории компенсират тъмното, влажно и студено време.

Сря Ное 05, 2014 8:51 pm
Профил
Аватар

Да - шефа ми и той същото разправя. Обаче само чака да може да се прибере тука и да се налюска с бира до насита :)

Сря Ное 05, 2014 9:09 pm
Профил ICQ

Шефа ти има странен вкус... точно бира е последното нещо, за което бих се върнал тук. За това поне няма спор, колкото и да сме националисти бирата ни не е нищо особено.
Освен ако не се напива от кеф че се е махнал, тва ми е познато :D

Сря Ное 05, 2014 10:06 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

...красотата на саморегулируемия пазар...

Сря Ное 05, 2014 10:32 pm
Профил
Аватар

Него не му харесва цената по кръчмите и начина по който е принуден да я пие в кръчмите. А той иска да седне спокойно и да си шора биричка - пак спокойно. Тоя до миналата година беше в Германия и явно от там е свикнал.

Сря Ное 05, 2014 10:41 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 1194  Следваща