Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
е да - в същност трябва да си подредим къщичката първо.
ама няма как да стане с този м'атрял

Пон Окт 27, 2014 1:36 pm
Профил

Абе Дедо, какво му е на матеряла, идеален си е, само дръвчета и обли камъчета си имаме, по-хубаво ..... ама искат кастрене, рязане, чукане .. требе си брадва, моторна резачка и трошачка но пък инвестицията не е голяма и с толкоз матрял ако знаеш що нещо може се построи .....

п.с. а и като нашия матрял друг няма, не смао подходящ ами може и сам да се кастри, реже и троши ....

Пон Окт 27, 2014 6:00 pm
Профил

Мое ли един въпрос:
С какво от ЕРП-тата зависи качеството тока?
И какво могат да направят Те по въпроса?

Сря Окт 29, 2014 11:52 pm
Профил WWW

Ами с почти всичко. Параметрите на електропреносната мрежа са сравнително стабилни и константни, най-малко в допустимите граници.
Какво е качество на тока :
1. напрежение, зависи както от това колко са натоварили трансформатора, така и колко са натоварили кабелната разводка, това е изцяло в техни ръце
2. непрекъсваемост, оснвоно прекъсване има в част СН/НН, това също е в ръцете на ЕРП, и често проблемите са заради некачествено оборудване или пртоварено оборудване

Честотата е единственото което не зависи от ЕРП-то тя и затова е сравнително постоянна :)

Чет Окт 30, 2014 1:29 am
Профил
Аватар

Унгария може да напусне ЕС, заяви председателят на парламента:
http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/10/29/2408997_ungariia_moje_da_napusne_es_zaiavi_predsedateliat_na/
Имам едно такова странно чувство...че унгарците пак не са разбрали накъде духа вятърът и пак ще има танкове там. И този път няма да са съветски , просто съвпаденията са случайни.

Чет Окт 30, 2014 9:34 am
Профил
Аватар

a UK го направиха по имперски
Цитат:
Британското правителство е заявило, че възнамерява да остави европейската заповед за арест в пакет, включваш европейски правосъдни и полицейски мерки, които ще продължи да изпълнява и след 1 декември, дата, след която Лондон ще преустанови спазването на правила, наложени от ЕС, с които не е съгласен.
това съм го пропуснал кога са го заявили. нещо не ми го побира главата, партенка ли е, истина ли е. ако някой член на афросъюза си го позволи - значи край.

Чет Окт 30, 2014 10:51 am
Профил
Аватар

Ицо написа:
Унгария може да напусне ЕС, заяви председателят на парламента:
http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/10/29/2408997_ungariia_moje_da_napusne_es_zaiavi_predsedateliat_na/
Имам едно такова странно чувство...че унгарците пак не са разбрали накъде духа вятърът и пак ще има танкове там. И този път няма да са съветски , просто съвпаденията са случайни.

Нали не си мислиш, че ЕС може да вкара танкове в Унгария? Щото то ЕС няма не само танкове, един ръждив нож няма :)

Пък и унгарците може да са много отракани, ама на следващия ден, след който ги извадят от общия митнически съюз и ще се умрат. Някъде бях виждал статистика - износа им е предимно за ЕС, а Унгария е нетен получател на субсидии.

Виж с УК е друга работа, те имат и колонии и добри търговски и политически връзки зад океана и в Азия. Могат да си позволят да се правят на интересни, макар, че според мен там Камерън се мъчи да си спаси кожицата и играе популистки.

Чет Окт 30, 2014 11:39 am
Профил ICQ
Аватар

А бе Унгария скоро беше в яка криза и май още не и е минало. Нормално е при такива обстоятелства на власт да дойдат популисти, фашисти, диктатори и други идиоти, което не значи, че населението е твърдо с тях.
Англия е друга свирка, ама откакто взеха да взимат мерки срещу имигрантите всички мои познати се насочиха натам, а не към Германия например. Мижи да те лажем.

Чет Окт 30, 2014 1:12 pm
Профил
Аватар

Бонго - кви мерки бре - аз постоянно имам контакт с хора от острова - против мене никой няма нищо.

Всички казват едно : "Няма проблеми за такива на които им се работи, особенно инженери. Стига да работиш и да си плащаш данъците като всички остнали. Ама циганите ви не ги искаме - имаме си достатъчно"...

Наште антимедии отсяват само гръмките изказвания как нямало да пускат българи и румънци...

Чет Окт 30, 2014 4:10 pm
Профил ICQ
Аватар

Абе не е така. Никъде в официалните изявление не се прави разлика между цигани и инженери. Говори се само за тълпите българи и румънци дето чакат озъбени на границата :)

Не че ми дреме особенно. При цялата паплач дето се разхожда из Лондон и големите градове, българските мангали са най-безобидните.. ама щом са им проблем, да турят катинарите.

Чет Окт 30, 2014 4:21 pm
Профил ICQ

Ами не се прави но е факт че който си търси и то добре платена работа си намира ако е специалист и няма никакви проблеми. От друга страна лично на мен UK не не ми изглежда като място където човек ще е добре платен особенно за стандарта там. Переодично се информирам за средните заплати в сферата в която работим, ами мога да кажа че на фона на цените са доста недостатъчни, особенно на фона на имотите.

Чет Окт 30, 2014 6:29 pm
Профил
Ранг: Популярен

Току що говорих точно с един 60г. англичанин, бивш директор на застр. дружество. Цяла година обикаля света, основно европа. Човека - пенсионер, си взе първият DS4 Sport в Англия. Няма лошо. С него се запознах покрай WRC тръпката, та до преди 1 час го имах за точен и интелигентен човек, обаче какво каза: ха , изтрил е мнението си от стената във "великата" социална мрежа. С две думи: "Не приемам съвети от хора от Източна Европа". След това ме потърси да ми се извини, защото логично реагирах, отново с две думи: "Знаеш какви са хората, които говорят така и как се наричат. Не искам да имам общо с някой, който отхвърля човек, заради произхода му". Та с една дума - велики свободи, велика демокрация, велика "империя" ... - НЕвелики хора. Обясних му и че проблема не са им Източно европейските имигранти, нито парите дето дават на ЕС, ама ... промили са им мозъците яко (това също му го казах още в началото, преди да се изцепи, но ...).

Гараж - барака в действителност; около центъра на лондон, днес е продадена за 500,000 GBP и въпросният човек бе споделил за тази очевидно новина в Англия. То от там тръгна всичко. Колко били напред, какъв им бил стандарта и как милионерите и милиардерите в Лондон не били от ЕС. Какво общо има това, че 100-1000 да кажем доста богати хора имат жилище в Лондон ? Какво общо има това за икономиката ? Престиж - може би, друго ? Както и да е, аз приключих темата.

Чет Окт 30, 2014 6:46 pm
Профил
Аватар

Ти пък що не си казал, че си фен на WRC... :)

Чет Окт 30, 2014 6:51 pm
Профил ICQ

Казвал съм ти - точно / със сигурност / два пъти :-) Единият път бе по телефона - ти бе точно някъде из БГ на offroud или кръг от родното wrc :D , а другият през форума или нещо скайп, icq. Казвай ако имаш идея за WRC-то локално или глобално :-)

По другата тема: Героя продължи да ражда мисли и тъй като не ми се занимава с глупости, нито имам време и нерви да се занимавам с глупости просто го блокирах, но ще ви дам 1:1 разговора от преди 10 минути, като първите две са от преди 40.

Цитат:

eng: I apologize if you miss understood my comments I have no problem from
where you or anyone comes from I speak for most British people,
Romania,Bulgaria, America..as long as you have enough money to support
yourself and a job before entry. I would not be accepted in New Zealand
because of my age, but if I put 500,000 euro in a bond I can enter. Yes it
does sound like us British do not want and invasion of eastern bloc people,
that is not true, we want people who can be of use to us, wherever they are
from, not just to come and be unemployed, that is pointless.
Hope you understand

Ian .

me: I know what you wanted to say and what you say. I also am certain that
the problem with the budget in UK is not because of eastern Europe
emigrants. EU is the first true attempt of people to be truly united,
together and supportive to each other, even to another outside the union.
Yes, this is an Utopia. But if we don't try, it will be an Utopia forever.
And this separation in the World, Europe and more specific EU, which
politics and interests plant in the people, will be and can be only one
thing - destructive. Whoever as individual, whichever country as such will
not be better by itself than with someone or union. Be well, Ian and choose
your words wisely, because even in UK with the great freedom of speech will
not be OK to say what you did say. And not OK by standards or opinion - no,
by pure human terms. Dimitar

-- 30 min. later

eng: Actually we can say what we like in the UK lol We fought and won two world wars for that privilege

me: Well the second you didn't won - the Russians spilled out their plans accidentally and Hitler repositioned his troops on the eastern front. You know about "The Day M".

You are counted on the winner's side, but .... sorry you didn't won the war.

eng: Didn't we have to bomb you because you surrendered to the Germans
without you firing a shot, Thats a quicker surrender than the French and
the Italins lol

me: We didn't surrender, we choose side after being neutral - check the
history. We have not lose a battle in both world wars ! Ian you are truly a
blinded man.

eng: I like you was not born, so check with wiki it then said you let the
Germans through to invade Greece surrendered to the Russians took there
side not a lot to be proud of, my father was on Lancaster bombers, what did
yours do ?

me: go shoot yourself in the foot to be proud of yourself. wiki is not a
source of history, it's what (payed) people write. Bulgaria have not one
captured flag

eng: As I said I have driven from one end to the other of Bulgaria I would
be ashamed, what have you been doing for the last 50 years, not a lot by
what I saw

me: I'm finishing my dinner and when I get to my PC i''ll block you

you don't know the facts

nor the history of buglaria

you talk nothing of sense and point

Сигурно се чудите защо изобщо съм му отговарял. Също така защо изобщо реших да си прекъсна вечерята за тези глупости. Като казах имах го за точен и интелигентен човек, но очевидно добре ги облъчват.

Чет Окт 30, 2014 7:56 pm
Профил
Аватар

Забравил съм :( Идеи засега нямам, догодина лятото ще му мислим. То опциите не са много, календара е кофти втора година вече няма Гърция. Най - близкото е Полша, ама аз тая година там ходих и ми се ще да е някъде другаде. И другото дето много имам мерак е Сардиния, ама там много сложна логистиката.

Чет Окт 30, 2014 8:18 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 1194  Следваща