|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:51 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 BGA падове.
Чипа е BGA64 на растер 0.8мм с топки 0.46mm(typ) - ADS1298 aко е от значение. В момента съм му сложил падове 0.35mm в съответствие с тоя документ: http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... WU&cad=rjaГледам обаче, че там дават като възможна опция и 0.30mm. Всъщност в нета четох, четох... и както обикновенно се обърках още повече. Препоръките варират от 0.25 до 0.40 като за моя чип... като чели старата вяра е била за по-големи падове, а новата клони по-малки. Самите кравари естествено не казват нищо (или аз не съм го открил де). Прототипа както казах е с 0.35mm и добре се запои с духалка, както и в непрофесионална фурна. Сега редизайнвам платката и се чудя, да ги оставя ли 0.35, да ги намаля ли...или да ги увелича... Ако ги намаля на 0.30mm ще мога да пусна платката един клас надолу като клирънси, което ще ми свали цената прилично. Но не съм притиснат да го правя. Какъв е вашия опит с BGA-тата. Колко по-малък трябва да е пада от топката?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Окт 25, 2014 10:29 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 Re: BGA падове.
чудно е, че краварите мълчат по въпроса. но не само совите не са това, което бяха пада би трябвало да е със същия размер като на чипа. махни една ъглова топка и го премери, ако ти се занимава. аз се придържам към правилото 80% от размера на топката, но това е изсмукано от пръстите. много зависи токата - има ли олово, с каква паста се пои, дали зобщо слагаш паста или само флюс. отделно какви и колко писти трябва да прекараш между падовете. и моя съвет е - не поправяй радио, което свири. ако имаш вече един успешен дизайн, не ръчкай по него. ако цената на платката те притеснява, нещо друго ти куца в ценообразуването.
|
| Съб Окт 25, 2014 1:15 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ще се слага с паста през стенсил. Трябва да може да се ползва и с олово и без. Пистите между падовете не са ми проблем, проходните отвори пращат платката в горен клас. Да измеря пада на чипа е немислимо за мен, поне не виждам как бих видял разлика от няколко стотни.
Дизайна е себе доказал се с духалка върху 5 прототипа. Което не е особенно меродавно. Т.е. радиото свири сега, ама не е ясно дали ще свири при други условия.
Иначе цената на платката при 100 броя се качва с 5 евра на бройка. Както казах, ще го преживея, ама предпочитам да не ги давам, ако не се налага. Всъщност въпроса не е заради цената, а как се определя размера на пада - освен на принципа проба грешка де.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Окт 25, 2014 2:08 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
щом свири с духалката, ще свири и на фурна
да видим някой друг ще се включи ли в дискусията.
|
| Съб Окт 25, 2014 2:52 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Точно за същия чип падовете ги сложихме на 0.4мм с оглед на това, че качвахме чипа на ръка с паста без стенсил... Качиха се без проблем... Трейсовете м/у тях са 0.15мм с клирънс от 0.15мм, вийте са на 0.25мм с пад 0.45мм.. Явно трябва да се включи някой, който е качвал подобен чип на 0.3мм пад и надолу....
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Съб Окт 25, 2014 3:38 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е точно виите качват цената, защото ринга е 0.1мм. Иначе и аз така на окомер го сложих 0.35 пада и става на ръка ... ама това нищо не значи 
|
| Съб Окт 25, 2014 3:40 pm |
|
 |
|
Pif
|
Не мога да ти дам акъл за падовете защото много зависи от технологията на платката, покритието на платката както и на каква машина ще монтираш. Само се чудя защо си избрал тоя чип? 24 долара при 1к бройки .. Да падне на 15 за 50-100к/година. И все пак 8-те канала не стигат за едночипово решение. Трябват си 9 калана.
|
| Съб Окт 25, 2014 7:34 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Рутенето на BGA у нас все още е на етап взривяване на влакове... Нищо че иде реч, за 0.8мм дето си е едро напрактика. Щом ти не се наемаш да отсъдиш нещо на сигурно, ще карам как си знам.
|
| Нед Окт 26, 2014 4:58 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
При 64 топки и 0.35мм пад, щом става на ръка с духалка - слагай 0.3мм пад.
|
| Нед Окт 26, 2014 6:43 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
то за рутене сигурно има ентусиасти, ама ти за мислене питаш казвал съм ти моите стойности за този размер, даже са по-големи от твоите. но пък твоята платка е по-голяма и от там идва по-голямата цена. според мен не ги намаляй, ще стане опасно малко. може да почнат да се пукат топки или да се отлепя златото. остави ги 0.35мм
|
| Нед Окт 26, 2014 6:45 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Дедо, ако при този размер златото започне да се отлепя, проблема не е в размера, а в платкаджийницата.
|
| Нед Окт 26, 2014 7:13 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|