Re: Суфтуерно или хардуерно управление при WiFi комуникация?
Мерси за комплимента ама нямаше нужда

Всъщност при ОС-вете (не само моя) сложното е ако нещо го няма и трябва да го направиш. Иначе останалото е мноооого по-просто и не се изискват кой знае какви философии. Особено в моя вариант съм се постарал всичко да е супер елементарно. Нямам викане на сервизни функции, няма пускане/спиране на кърнели и тем подобно щуротии. Инсталирането на дравейр се свежда до деклариране на една структура. От там насетне той си знае работата, не се грижиш за прекъсвания, ДМА-та изобщо бачкаш като на Бейсик

Всичките ми драйвери си поддържат IO интерфейс, така че просто си отваряш хендъл към един и хендъл към другия драйвер и в тоя while(1) четеш от едини и колкото байта прочетеш, пишеш по другия. Нищо дето да изисква особени познания. Единствено има една подробност, че драйвера е за мрежа преди четенето и писането си има connect/accept там стандартните процедури за отваряне на сокет. Всъщност и при usb и gsm има също отваряне на сокета но не е нещо кой знае колко сложно. А веднъж отворен сокет си е просто хендъл по който може да четеш/пишеш на воля без да се интересуваш от подробности и без да се притесняваш че ще бъркаш работата на останалите нишки и т.н.
Тъй де малко авто реклама.... не че и при други ОС-ве няма абстракция. При всички читави има нещо... въпросът е какво. По принцип стандарта е POSIX, но е по-разточителен от към ресурси и по тая и други причини аз не го спазвам. Но ако някой иска мнението ми винаги ще препоръчам при възможност да се ползва ОС/RTOS и по възможност да е POSIX. A в краен случай може и без POSIX и с моя ОС