Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Дистанционно управление на усилвател 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение Дистанционно управление на усилвател
Здравейте, струва ми се, че това което искам малко е мисията невъзможна ама пък знае ли човек.
Та направил съм си аудио усилвател с известната схема на Rod Elliott - P3A, кутията за усилвателя я взех чисто нова от усилвател Grundig V5200, и на предния панел има бутони за избиране кой аудио вход да работи /избор между 6/. Също така с кутията бяха всички потенциометри и копчалъци, потенциометъра за Volume контрола е моторизиран и реших да го направя да се управлява с дистанционно, като ми се ще да може и входовете да ги избирам дистанционно. Мисля, че тая пущина която искам без микроконтролер няма да стане/то незнам и с контролер ще стане ли/, но ако имате идеи или схеми споделяйте, че да измислим нещо, защото ми е доста кофти вечер като легна да спя, да си пусна филм и постоянно да ставам да увеличавам/намалям усилвателя, отделно пък да го изключвам и така.

Чет Окт 02, 2014 11:32 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Дистанционно управление на усилвател
Винаги има начин стига да има смисъл т.е. дали е рентабилно защото да се направи няма да е по евтино от китайче. Има в продавалника такива китайчета колкото искаш за без пари.

Пет Окт 03, 2014 1:01 am
Профил
Аватар

Е хайде сега ...
Миналата седмица заради спортната злоба си правих дистанционно за едни тонколони Creative дето по принцп дистанционното им е на кабел само.

Та ако трябват насоки - ще давам - няма нищо сложно. И предавателя и приемника са си с контролерче - предавателя е с 12F1822 и CR2032 батерийка. Приемника с 16F1829, че ми трябваха повечко крака за индикация. IR приемници на 38 - 40 kHz има в Комет за лев-два. Светодиодите са стотинки. Двата контролера също нищо не струват на практика.

Пет Окт 03, 2014 8:28 am
Профил ICQ
Аватар

Не виждам нищо толкова сложно та чак пък и невъзможно в идеята. За входовете е най-елементарно да се направят с рид релета. Потенциометъра има ли си мотор? Дистанционното какво е?
timt написа:
Винаги има начин стига да има смисъл т.е. дали е рентабилно защото да се направи няма да е по евтино от китайче. Има в продавалника такива китайчета колкото искаш за без пари.

По тая логика дай да не правиме нищо щото има китайци, и има ли смисъл в размигването на диод с контролер, след като за без пари се продават мигащи диоди? Смисъла, колега, не е да гледаш диод как мига, въпреки че за някой и това си е развлечение.

Пет Окт 03, 2014 8:47 am
Профил
Аватар

В мрежата е пълно с готови проекти. Виж дали това ще пасне за твоите цели: http://home1.stofanet.dk/hvaba/fprc5rx/

Пет Окт 03, 2014 10:11 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]