|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:44 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Основните закони за човешката глупост
| Автор |
Съобщение |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 Основните закони за човешката глупост
http://antonia.del.bg/2006/01/14/stupidity
Не съм напълно съгласен с написаното по-горе, но има доста истина черно на бяло , както се казва.
едит: пускам го, поради това че когато четох един пасаж (вие сами се усетите кой) се сетих за темата "Как оценявате колко струва един проект".
"Жокер": по-точно ... 'прецакванята' и 'лошите работодатели'.
|
| Вто Яну 17, 2006 12:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
За мен няма лош работодател. Има работодател чийто интереси не се покриват с мойте.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 17, 2006 12:32 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
@Цецо: Понякога от моята гледна точка има и лоши работодатели - такива, на които хич изобщо даже не им пука за теб. Иначе е вярно, че не винаги интересите съвпадат. Затова обаче при един по-нормален пазар на труда като няма взаимна изгода се разделяте с работодателя по живо по здраво и после той си търси нов инженер, а ти - нов работодател. Но за съжаление в България не винаги става така.
|
| Вто Яну 17, 2006 5:07 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
И какво те кара да мислиш че в БГ не е така?
Ако работодателя не ми харесва - какво мислиш, че ме връзва с каиши и ме кара да му работя ли. Или ми посочва вратата или сам си тръгвам.
Не мога да я разбера аз тая идеология да псуваш шефа, че ти два малко пари и едновременно с това да си седиш при него на "сигурно". Като не ти харесва - ей я на вратата. Други пък се оплакват от некоректно отношение, неспазване на договорки и пр. Аз единствената договорка на която вярвам на шефа е тази на която има подпис и печат. И той така спрямо мен. Приятел шеф се старая да нямам, щото двете са несъвместими понятия.
Ти си в щатите, нещата тук не са много по различни. Ако шефа знае как да прави пари и има подходящите хора - всички са доволни. Ако не - довиждане.
Е не би било лошо отношенията да са по - топли, но в днешния свят това е рядкост.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 17, 2006 6:13 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|