Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
https://www.youtube.com/watch?v=mZntYi0LWu4 - вижте поне началото.

Свободни работни места в ЕС.

Платени стажове - 820 EUR / месец.

До 15000 EUR за стартиране на бизнес, включително от така нареченият freelancer тип.

Добра идея - ще се види реализацията.

Нед Сеп 21, 2014 11:11 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Със 820 евро на месец в западна европа се живее изключително трудно ако трябва да плащаш наем.
15к за стартиране на бизнес също ми се струва малко и от друга страна излишно - един бизнес ако не може сам да започне, по добре да не започва. Няма смисъл да се дават пари на предприемачи, които не рискуват собсвените си средства, ами чакат нещо наготово - пари на вятъра са това. И то моите пари и вашите пари ... работата на държавата е само една - да осигури среда в която се спазват законите - всичко друго е демагогия с която се хвърля прах в очите на хората и се прикрива краденето на едро и тоталното безхаберие на всички в кацата с меда.

Нед Сеп 21, 2014 2:16 pm
Профил

scout_3pm написа:

Добра идея моя задник. Ако искат да има работа, да забранят вноса на пари в китай и индия. Всичко друго е PR и усвояване на едни пари.

Нед Сеп 21, 2014 7:36 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

ike написа:
scout_3pm написа:

Добра идея моя задник. Ако искат да има работа, да забранят вноса на пари в Китай и Индия. Всичко друго е PR и усвояване на едни пари.

Ами да ще има работа, ама само за бедните източно европейски държави. Защото точно там Китай и Индия ще си прехвърлят производството. Но евросъюза се управлява от богатите западни държави, така че очевидно идеята ти няма да им допадне.

Пон Сеп 22, 2014 8:45 am
Профил
Аватар

palavrov написа:
Със 820 евро на месец в западна европа се живее изключително трудно ако трябва да плащаш наем.
15к за стартиране на бизнес също ми се струва малко и от друга страна излишно - един бизнес ако не може сам да започне, по добре да не започва. Няма смисъл да се дават пари на предприемачи, които не рискуват собсвените си средства, ами чакат нещо наготово - пари на вятъра са това. И то моите пари и вашите пари ... работата на държавата е само една - да осигури среда в която се спазват законите - всичко друго е демагогия с която се хвърля прах в очите на хората и се прикрива краденето на едро и тоталното безхаберие на всички в кацата с меда.

+++ Подкрепям напълно. Да не забравим и другите извращения - разните програми за "Повишаване на конкурентноспособността", "Иновации" и какви ли не още. Вземат от мен пари, за да ги дадат на някого , та да може той да ме конкурира. А иначе си говорим за пазарна икономика, конкуренция и други приказки. Ами този , на когото ги дават, да излезе на свободния пазар, да изкара пари и да ги вложи в бизнеса си както намери за добре. Дежа вю....само се чудя още колко ще издържи тази система.

Пон Сеп 22, 2014 1:04 pm
Профил
Аватар

Както беше казал мисля Тони - екстра нещо са си еврофондовете ... ако аз ги усвоявам :)

Майтапа настрана има доста добри примери за добре усвоени пари специално в нашия бранш и то в БГ. Реално не мисля, че много от вас могат се бръкнат за 200-300к, които са необходими за да се почне нещо, при това, съвсем говорим за съвсем начален капитал... ама може и тука да е форум на катарски милиардери, пък аз да съм се обръкал нещо...

А и реално ако не се усвоят по програмите, ще ги усвоят чиновниците или едрите акули. На вас, така или иначе ще ви ги вземат, въпроса е кой и за какво ще ги изхарчи.

Това, че бъгарите априори сме глупави и незнаем как да прибираме тези пари си е друга тема. Ама не съм чул някой дребен някъде другаде по Европа да реве против фондовете, напротив всички гледат да прибират...тука пак си лапаме мухите по традиция.

Пон Сеп 22, 2014 1:23 pm
Профил ICQ
Аватар

palavrov написа:
Няма смисъл да се дават пари на предприемачи, които не рискуват собсвените си средства, ами чакат нещо наготово - пари на вятъра са това.

Тука много бъркаш. Най-добрия начин за правене на бизнес е с ПАРИТЕ НА ДРУГИТЕ :) Там е истината - да не ти пука за парите, които харчиш, само така можеш да си конкурентен в съвременния финансов бъркоч. Ако си със собствен капитал, си обречен да си останеш дребен играч.

Пон Сеп 22, 2014 1:27 pm
Профил ICQ

Цецо, естествено, че като са започнали да дават пари по добре да вземеш отколкото да не вземеш - така поне част от надвезетия данък се връща при теб, че и с горница. Тезата ми е, че принципно не е правилно държавата да се подпомага когото и да е, всяка държвна намеса на пазара създава предпоставки за корупция и т.н. извращения. Верно някой няма да може да пробие, друг пък ще фалира като не е конкурентен без дотации (айде да не даваме за пример земеделието). На мен така да се каже единият ми крак е в кацата с меда, но от това не ми се маха горчивия вкус в устата - напротив - ежедневно виждам за какво прахосничество и безхаберие става въпрос, и как всеки драпа да се докопа до кокъла, пък после нищо да не прави ... и като станем всички тарикати, после какво? Ресет, и пак отначало ли?

Пон Сеп 22, 2014 3:48 pm
Профил
Аватар

Абе то комунизма няма как да бъде построен, това вече го разбрахме. А че Европа отчаяно се опитва да го построи е пък съвсем друга тема.

Мисълта ми беше, че и мантрата пазара решава кой да оцелее, в ннашия случай не помага. Ясно е, че за бизнес си трябва капитал. Ако го нямаш в Европа какъв ти е избора? В щатите има разни фондове за рисков капитал, има и много хора с пари, който можеш да прилъжеш. В Европа това го няма. Или си залагаш дома или .... другото е някой еврофонд. Естествено винаги се нареждат тарикатите най-отпред на опашката.

То и в щатите е пълно с тарикати "усвоители", ама там най-често гърмят инвестиционни фондове и банки, а не държавни (европейски). Не че после държавата не ги спасява и то пак същото се получава.

Пон Сеп 22, 2014 4:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо, те гърмят щото знаят, че държава после ще ги спасява. Ако знаеха, че няма да има кой да ги спаси бизнес моделите им щяха да бъдат тотално различни :) .

Пон Сеп 22, 2014 11:01 pm
Профил

Това със стажовете е измислено от някой който си е бъркал в носа докато обядва и се е чудил какво ново да предложи.

За другото ... малко ми се струват, иначе е истина че всеки бизнес иска капитал. То затова в САЩ има много малки и средни фирми, защото банките отпускат и хората могат да развиват бизнес. Не трябва да забравяме обаче и другият момент, родната ни татковина. Имам наблюдение над две помещения, едното е под офиса ни и го даваме под наем, другото е магазин в кооперацията. И двете си сменят наемателя през горе долу 6 месеца. И на двете места наемателите са все млади да речем от 20-27. Всеки път е едно и също, наемат, почват ремонти, зареждат и след 6 месеца затварят. Не че на мен нещо ми пречи все пак наем плащат, обаче не е ли малко тъпо ? За последните 5 години по двама на година ей ги 10 предприемача, които инвестират 10-15 хил лв в нищо и получават нищо, а така е да ви кажа по целия Княз Борис, магазинчетата си сменят наемателите през 6 м до 1 г, правят се ремонти и ... едно и също се върти. Ако за това ще се дават субсидии айде няма нужда, тия и заеми не заслужават.

Пон Сеп 22, 2014 11:08 pm
Профил

Честито- за който не му стига мястото на харда
Helium-Filled 10TB Hard Drive Announced

Изображение
http://news.filehippo.com/2014/09/18935/

Вто Сеп 23, 2014 5:53 pm
Профил WWW
Аватар

Ква е далаверата да се пълни с хелий? :)

Чет Сеп 25, 2014 4:44 pm
Профил

Реконструктор написа:
Ква е далаверата да се пълни с хелий? :)

Намалява плътността и оттам триенето. Иначе май само вакум не е добре да има, защото главата ще се трие по повърхността на диска и ще го износва. А иначе като има някакъв газ, тогава се получава въздушна възглавница между диска и главата.

Чет Сеп 25, 2014 5:09 pm
Профил
Аватар

мда, гледах тука едни пичове как пълнят гумите на колите с азот и хелий, да шумят по-малко на високи скорости. друг въпрос че е ужасно скъпо за гуми, хардовете поне са малки

Чет Сеп 25, 2014 5:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223 ... 1194  Следваща