|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:19 pm
Локализация чрез GSM - следващата стъпка
| Автор |
Съобщение |
|
ilkor
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Локализация чрез GSM - следващата стъпка
Дори с физически достъп извличането на Ki не е тривиална задача. Най често се осъществява чрез "Brute-Force" атака. Не съм сигурен дали по-новите карти бяха защитени от такава? Далеч по лесно е да направиш подарък смартфон на жертвите 
|
| Нед Сеп 14, 2014 5:00 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Има и къде-къде по-лесни начини. Пак си трябва физически достъп, но не до СИМ-картата. Ама едва ли на някого чак пък толкова му трябва.
|
| Нед Сеп 14, 2014 5:43 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Идеята има смисъл само ако е възможна без физически достъп. Ако не е възможна - вече се отива към съвсем други похвати за проследяване, които специално на мен не са ми толкова интересни.
|
| Нед Сеп 14, 2014 5:50 pm |
|
 |
|
ilkor
|
|
| Нед Сеп 14, 2014 7:05 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Тц. Друго имах предвид. сложните проблеми обикновено имат много просто решение.
|
| Нед Сеп 14, 2014 7:40 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Отдавна GSMите се славят като лесни за хакване, за съжаление тъпофоните само влошават положението. Пък и за всяка ключалка се намира ключ. Доколкото разбирам обаче: авторът иска да създаде нещо като Open Source шпионска мрежа, макар и нискокачествена. Да, ама не! Аз например често съм предоставял нет и комп за укриване на самоличност, но ще трябва да ям бой или пачки за да ги предоставя за шпиониране. Не, че Tor например не е създаден от военните, но разликата е като между плюса и минуса.
|
| Вто Сеп 16, 2014 12:15 am |
|
|