|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:54 am
Кофти хард диск и други :)
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
 Re: Кофти хард диск
Е как кви печки - примерно аз преди месец си намерих една повредена микровълнова - мноо убава - цялата вътре неръждавейка. Намерих и кусура - кондензатора и се беше предал, от скрапа сложих друг и тръгна. Ама сега нещо не ми аресва че прави пуканките за 6-7 минути а би трябвало за не повече от 4. Ако ми кажеш къв и е проблема ще те черпя една две бири. И ако ми кажеш от де подяволите да намеря две ламби за грила 22см 725 вата може и повече бири да те черпя. Хардове иначе нямам никакви ама с удоволствие бих ти помогнал. А тоя дето е тръгнал с лошите сектори - забрави просто - съвсем скоро ще се мултиплицират до таква степен, че ще съжаляваш че въобще си мислил да го ползваш.
|
| Чет Сеп 04, 2014 11:13 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Темата ми напомня какво четох в някакъв западен форум. Та, някакъв задава въпрос, типично без да е прочел дългата тема преди него, и получава инструкция да чете от началото... Отговора му обаче беше здрав - бил инвалид от Виетнам, безработен, и нямал излишни 4 долара за кафе за да ползва интернет и да чете цялата тема. Бонго, що не кажеш къде си точно че да видим дали няма да изскочи оферта? на за диск, ами за работа. Кадърен човек си, мисля, все ще се намери нещо (да не се дръпнеш нещо, не ти знам ситуацията и може да си имаш причини, отделно ми е забавно да ти чета постовете, така че за мен полза от твоето благосъстояние реално няма  )
|
| Пет Сеп 05, 2014 5:15 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re:
Cekins, случвало ми се е няколко пъти - ламБата е била пътник. Може да пробваш пак да смениш конда и диода, ако има ценер го махай. Пуканките обаче не са критерий. Сложи в пластмасова чашка 200гр вода - трябва да заври за 2-3 минути на максимална мощност. Edit: на 800ватовата ми е 2мин без няколко сек. ама водата бе почти стайна. Реотани бих ти намерил, ама от гръчки сайт... Edit: гуглосах "реотани грил микровълнова" и първото излязло е http://www.4asti.eu/product_info.php?cP ... d16b0aab96 ама са 29см, иначе само жицата на http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... D0%BD+750Wgicho, болно ми е здравето. Заради очите отдавна не електронствам, заради други части на тялото не ставам за много работи. Е, с онази работа още се справям, де.
|
| Пет Сеп 05, 2014 11:41 am |
|
 |
|
Cekins
|
Тая има 4 IR ламби - две отгоре и две отстрани - бяха изгорели по една на всяка група. Преместих едната странична отгоре за да има грил поне, ама още не съм го пробвал. Няма ценер и конда дето сложих си е ок. Водата я кипва за 2-3 минути горе долу... Магнетрона е в няква странна позиция и ъгъл сложен - явно ползва нещо което насочва вълните после. На практика изхода на вълните се пада отгоре а не отстрани както на повечето печки дето съм виждал. На самия изход има една слюда дето ми се струва мизерничка малко ама не знам кво да я правя... Освен това доста и се стопля вътрешността като поработи 10-тина минути.
|
| Пет Сеп 05, 2014 2:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Щом водата кипва в срок - микровелето си е добре. Модел със странични "халогенки" и извод отгоре, ама без "бъркалка" за вълните, не съм виждал. Слюдата се чисти със спирт, но най-добре е да я смениш: поръчваш по-голямо парче и режеш с макетния нож. Евтина е. Това, че грее - миии за 10 минути всички го правят, то зависи до колко.
За грила не се притеснявай - микровълновата е за притопляне. Дори жената вече не готви на микровълнова. Манджите стават по-здравословни (въпреки легендите) и с по-"жив" вкус, но не се харесват на всеки. Освен това си искат специални умения от готвача и доста повече нагреватели от някаква "халогенка". В гръчко си бях ремонтирал такава с грил отгоре и нагревател отдолу, донадих и отзад реотан с фърчилатор, притокът на въздух се регулираше, но нямах място в колата да си я взема. И пак само аз щях да мога да готвя на нея...
|
| Пет Сеп 05, 2014 5:17 pm |
|
 |
|
Cekins
|
То тая е с 1.5 kW отгоре и още толкова отстрани. Бъркалката за вълните не знам какво е - магнетрона въобще не сочи към печката - сочи нагоре и влиза в нещо което явно ще е вълновод. Абе няква английска изродия е, ама неръждаема цялата вътре. А и като цяло доста стабилно изпълнение. Има и някаква простотия дето не мога точно да и разгадая функцията - един фентилатор се включва няколко минути след "готвенето" и проветрява нещо си - май камерата някакси, макар че не мога да локализирам входящите отвори.....
|
| Пет Сеп 05, 2014 6:17 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
"Бъркалката" е пластмасова перка с ламаринка на нея, разпределя вълните и няма нужда от въртяща се чиния. Намира се зад пластмасов капак вътре-горе и обикновено се върти от течението на въздуха. Това с късното пущане на вентилатора е пак невидяна от мен функция, най-вероятно е да няма конденз. Късно изключване съм виждал - да се охлади магнетрона.
|
| Пет Сеп 05, 2014 7:59 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Ми не - тая система си е съвсем отделна от охлаждането на магнетрона. Намира се на гърба на камерата ама има капап който не съм махал да видя кво има там. А "бъркалка" май няма. То ше се окаже че и такава печка не си виждал 
|
| Пет Сеп 05, 2014 8:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Такава печка със сигурност не съм виждал. Но щом е на гърба е възможно и още реотани да има там, като на обикновените фурни с вентилатор, ама едва ли при толкова "халогенки". Както и да е, доближава се до моят идеал за ергенска печка, но на жена няма да се хареса и затова си пукай пуканките и си притопляй боба... само.
|
| Пет Сеп 05, 2014 10:58 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Уредих се!!!
По билбордовете почнали да сменят мутрата на Сидеров с тази на Бареков и отдолу пише: "Един милион нови работни места". Като се вземе предвид броя на останалите в БГ работоспособни значи, че след изборите шефовете ще се карат кой да ме назначи. Върти ми се из главата някаква работа като Шеф на борда на директорите 
|
| Пон Сеп 08, 2014 11:19 am |
|
 |
|
Cekins
|
Ми то има 1 милион работни места - реално погледнато 1 милион българи работят извън България. Той вероятно ще се опита да намери работа на още 1М като ги изгони от тука 
|
| Пон Сеп 08, 2014 1:06 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: Уредих се!!!
Е как пък никой не каза искам да работя  Не визирам батБонго - той така си говори, но генерално , рядко съм свидетел на изказване в стил:искам да работя, да печеля с труда си... Всеки иска да си драпа спицата по цял ден, и да се оплаква, че се е прежулил.. Оправия няма, няма и да има
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Сеп 08, 2014 4:51 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 ...
А бе аз съм си виновен: докато дрънках в кръчмата на село, че ако стана кмет няма да спа до обед ами само до 10 часа, те хората си регистрирали партии и отишли на национални избори. Ако се бях усетил: щях два милиона да обещая + безплатна екскурзия до луната за пенсионерите, пък на всички булки щях да пратя SMS, че билета на свекърва им ще е еднопосочен. Затова наричам Бареков "лайно" - не му стига пипето дори да лъже!
Муъ, да искат да работят за 300 лева ли?! И аз не ща - по-добре на село. Ама на Барековците нещо много им се губи...
А, пак да подчертая, че в БГ не са останали 1М работоспособни...
|
| Пон Сеп 08, 2014 5:07 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Бонго, умната с популизма, че ако снахата и сина са безработни и чакат на пенсийката на свекървата, едва ли ще ти се зарадват...
Иначе, като си тръгнал от кофти хард към пишман политик, кво да ти кажа ... все лай*а.
|
| Пон Сеп 08, 2014 7:51 pm |
|
|