|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 12:58 am
Паралелно свързване на алкални батерии
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Паралелно свързване на алкални батерии
Я да се поизцепя и аз: Алкалните батерии го играят леко акумулатори, официално казват до 30% от капацитета, но навремето напр. Тошибите ставаха почти като нови поне първите 3-4 пъти. Иначе: на всяко устройство си пише да не смесваш стари и нови батерии.
|
| Чет Авг 07, 2014 10:10 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Не съм го тествал, но след търсене с Гугъл излиза, че новите алкални батерии, могат малко да се дозаредят, но .... 1. Не трябва да се зареждат с голям ток, защото гърмят. Трябва да се зареждат с малък ток, за през ноща, не става като литиевтите батерии да се заредят за 1-2 часа. 2. Не трябва да се зареждат постоянно, а на импулси например 2 секунди зареждане, 4 секунди почивка иначе протичат. 3. Колкото са по-дълбоко разредени толкова по-малко капацитет може да им се зареди - точно както акумулаторите за автомобили. Автомобилен акумулатор, ако се разреди до край е за боклука, но ако го дозареждаш постояно може и 10 години да изкара.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Авг 12, 2014 3:14 pm |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
Като стана въпрос за балансиране на батерии , на какво се натъкнах преди малко........
Директно в паралел и то различни ........
|
| Пет Авг 29, 2014 9:38 am |
|
 |
|
Pif
|
Няма проблем да вързваш в паралел колкото си искаш батерии с еднаква химия вътре, независимо от капацитета. По темата за алкалните батерии - през 2003-та година снимах едно събитие и на светкавицата бях сложил ТДК батерии. Мисля, че 2 комплекта батерии изхабих (по 4 броя). Две от батериите изтощени почти до край ги сложих на едно фенерче с крушка. Миналата седмица го намерих това фенерче и освен, че не бяха протекли - фенерчето още свети като го включа. Та хората искат ли да правят батерии - могат.
|
| Пет Авг 29, 2014 2:31 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Първият ми челник беше с паралелни батерии за повече мощност- изтощаваха се по-бързо когато не работеше. И аз съм убеден, че през шотки трябва да се обединяват.
|
| Пон Сеп 01, 2014 6:58 pm |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
Каква химия са, защо да не е саморазряд? Аз пък имам 9 батерии ли-йон, паралелно свързани, които работят вече 4 години ( без зареждане).
|
| Пон Сеп 01, 2014 9:41 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Сеп 19, 2014 12:29 pm |
|
|