|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:02 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
leotron
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Ное 28, 2005 10:49 am Мнения: 86 Местоположение: Русе
|
 Проблем с Icprog
Когато си стартирам Icprog-a ми изкарва съобщение "Privileged instruction"
и след това Icprog-a бъгва и се затваря. Пробвах да го преинсталирам(10-ина пъти) и пак нищо-същата грешка. Някой не може ли да помогне?
|
| Пон Яну 16, 2006 12:03 pm |
|
 |
|
relsys
Ранг: Форумен бог
|
Ето ви един готин софт. Пише бързо и се интегрира много добре с компилаторите на микроелектроника, поддържа доста хардуер и 10, 12, 16, 18 серия на pic i dspic.
|
| Пон Яну 16, 2006 12:53 pm |
|
 |
|
Dimiter
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
Трябва да инсталираш NT драйвера
Settings->Options->Misc Enable NT/2000/XP Driver
Иначе Виндоса пищи че някой го бара по ком портовете (превилигирована инструкция)
Тъпа работа 
|
| Пон Яну 16, 2006 12:55 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Колега кажи как се подкарва това чудо с ProPic2 ? Пробвах разни гимнастики, не става. Имитира че нещо чете, но програматора си остава мъртъв. Нито VDD, нито VPP се включват. Работи ли въобще с ProPic2, щото казват, че работел ?
Като се стартира ми изписва "Failed to install - > WP800IO.SYS", когато съм като обикновен потребител. Ако работи само като администратор не струва като софтуер. Като го старирам като администратор работи, но битовете на паралелния порт за ProPic2 не отговарят на схемата на ProPic2, така както е оригиналната схема. Иска да се насосват.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Яну 16, 2006 1:36 pm |
|
 |
|
relsys
|
Ами при мен работи и на домашния ми като администратор, и на служебния като потребител в домейн контролер.
Работи с пропик2.
|
| Пон Яну 16, 2006 3:45 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
@relsys, можеш ли да ми кажеш, дали на твоя ProPic2 е опроводено VPP3 ? Защото много хора не го опроводяват, съответно и разпространения софтуер за ProPic2 не го гаси/пали. IC-Prog & ProPic2 софтуера го поддържат. При мен VPP светодиода на програматора непрекъснато свети и съм убеден, че причината е в WinPic800, тъй като с IC-Prog & ProPic2 софтуера си работи коректно. А като обикновен потребител как го караш да работи, как се инсталира драйвера за достъп до паралелния порт ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Яну 16, 2006 4:14 pm |
|
 |
|
relsys
|
ами не знам дали е опроводено vpp3, би трябвало да е, и при мен светеше, но след тези настройки които съм постнал, всичко е ок, но с програматора който аз съм правил на базата на propic2 не иска нещо да работи.
btw, досега не съм срещал друг софт дето да работи толкова добре като този, тоя пише бързо като icd, опознава сам чиповете, управлява се коректно от команден ред и тнт, но дори и докато светеше vpp постоянно ми познаваше чиповете и ги четеше, а драйвер аз не съм инсталирал, само разархивирах и стартирах exe -to.
icq 145420966
|
| Пон Яну 16, 2006 4:27 pm |
|
 |
|
relsys
|
грешка, бачка и с моя програматор, на моя комп нещо не му е наред паралелния порт
|
| Пон Яну 16, 2006 5:01 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|