Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Коли с газови уредби и КАТ 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение Re: Коли с газови уредби и КАТ
CarBeta написа:
Необжалвано наказателно постановление подлежи на изпълнение. При обжалване съда може да потвърди, да отмени или да намали наказанието, но в никакъв случай не може да го увеличи. Т.е. все в твой интерес е да си гониш нещата.

Така е не разбрах как точно стоят нещата. Понадлежи на изпълнение след като ти го връчат... Обаче в същото време на невръчено НП в системата им стои, че е неплатено. И как така е неплатено, като задължението за плащане все още не е настъпило... До днес, когато си го взех и се разписах.... абсурдистан. Също така и докто им работеше онлайн справката за НП си бях видял едно НП с глобата и си я бях платил..... ха познайте водеше ли се платена? Беше платена на 50% :D В момента имат две системи (една нова и една стара) и водят нещата едновременно и в двете (пак абсурдистан) и в едната система ми се водеше НП платено, а в другата не..... Добре, че предвидливо си носих копие от електронното банкиране за превода от преди повече от 2г.

А колкото за возенето имам и кой да ме вози, ама в момента не мога да се възползвам от екстрите... не ми дават временно да пия бира :evil:

Сря Авг 13, 2014 11:18 am
Профил
Ранг: Форумен бог

pechkov написа:
ПравоСПОСОБНОСТ не дава право за шофиране.

"правоспособност" и "право за шофиране" са едно и също нещо. Как само да дава себе си ?!?

Цитат:
Когато на някой шофьор му бъде отнето правото за управление (т.е. вземат му книжката според някой от горе-цитираните членове от ЗДвП), той не губи своята правоСПОСОБНОСТ, а само губи правото си да шофира.

Когато му отнемат правото за управление му отнемат правото за управление, т.е. правоспособността. И естествено я ГУБИ (нали това е целта на отнемането).
Дали книжката ще бъде взета/върната е съвсем различна бира.

Книжка и правоспособност са ДВЕ различни неща. Правоспособност да управляваш МПС и право да управляваш МПС са едно и също нещо. Толкова ли е трудно да го проумееш? 8O

Сря Авг 13, 2014 4:58 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Аватар

miro_atc написа:
Правоспособност да управляваш МПС и право да управляваш МПС са едно и също нещо.

Цитат:
В Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" се създава и поддържа регистър на преподавателите, извършващи обучение на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство.

И когато на някого му бъде отнето ПРАВОТО да управлява МПС за срок от например шест месеца, след това отново ли трябва да премине "изпит за придобиване на ПРАВОСПОСОБНОСТ"?

Това са термини, използвани в ЗДвП. Както казах - не съм ги измислил аз. Ако смяташ, че има нещо неправилно написано там - обади се на дУпЕтатите да си оправят бъркоча.

Сря Авг 13, 2014 6:29 pm
Профил ICQ

pechkov написа:
И когато на някого му бъде отнето ПРАВОТО да управлява МПС за срок от например шест месеца, след това отново ли трябва да премине "изпит за придобиване на ПРАВОСПОСОБНОСТ"?

Има си ред за първоначално придобиване на правоспособност, има си ред за отнемане, има си ред за възстановяване (по принцип не става автоматично)...

Като казвам "има си ред" значи че може да е повече от един вариант и при различни условия. Примерно ако ти отнемат правоспособността поради изчерпване на контролни точки може да я възстановиш след мин. 6м. след като ходиш на уроци и т.н. Но това е само в тая хипотеза, има вариант и тотално да загубиш правоспособност и да трябва да започнеш да я придобиваш от нула, но не по-рано от еди какъв си срок...

Цитат:
Ако смяташ, че има нещо неправилно написано там - обади се на дУпЕтатите да си оправят бъркоча.

Въпросът беше ти да разбереш, че има един ред за придобиване, отнемане и възстановяване на "правоспособност" и друг ред за издаване, получаване, подновяване и отнемане на "книжка". Това прави "книжката" и "правоспособността" ДВЕ РАЗЛИЧНИ неща СПОРЕД закона.
А че той не е перфектен е друга бира, но като гледам колко поста ми трябваха тук да обясня нещо толкова просто, хич не искам и да си помислям да пиша на дупетата...

Сря Авг 13, 2014 7:04 pm
Профил

В момента мисля че всяко отнемане за над 6 м, такова за алкохол и май за тежко ПТП изисква повторно явяване на изпит, не само изпит ами и целия курс, на мен вече ми се случва два пъти :) Абсурдно е че не само трябва да вземеш листовките но и кормуването, не знам каква е идеята, в смисъл ти веднъж си се явявал на изпит, взел си го карал си Н години. Добре направил си нарушение, пращат те на изпит за д апроверят занеш ли закона ама пък шьофирането ... както и да е, най-тъпата история е че при тези отнемания си губиш категориите и следва да ги вземаш една по една по надлеждният ред.

Сря Авг 13, 2014 7:35 pm
Профил

Ако спазваш закона, тая процедура с изпитите я правиш точно един път :D . Аз съм малко краен за алкохола, но тоя дето кара пиян трябва да лежи мин 5г. и след това, да има право да кара само лагерна количка :D

Сря Авг 13, 2014 8:49 pm
Профил

За алкохола е така, но трябва да се прави разлика, едно е да си пил две бири друго да си изпил две бутилки, т.е. между 0.6 о 2.6 има голяма разлика. Обаче в моя случай отнемането беше за точки, верно много точки, но повечето от тях бяха за говорене по телефон или каране без колан, не казвам че нямам и за превишение имам, но едни 60-70 точки ми бяха само за колани и телефони, а в книжката има само 39 ... колана почнах да си го слагам, но хендс фри да си пъхна в ухото няма наичин. Както и да е, всеки си отговаря за действията и последствията, не съветвам никого да кара нито пил нито да говори по-телефон или да кара без колан .

Сря Авг 13, 2014 9:07 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
... значи че може да е повече от един вариант и при различни условия...

Мда, горе-долу е така. И има вариант да отнемат правото за управление, без човека да губи правоСПОСОБНОСТТА за това.

Не съм броил постовете, но това, което остана като заключение е, че точно ти не даде отговор на човека, който питаше. :)

П.П. В контакта има и ток. Разбира се той не се вижда с просто око, трябва да пипнеш... :D

Сря Авг 13, 2014 9:38 pm
Профил ICQ

pechkov написа:
че точно ти не даде отговор на човека, който питаше. :)

той човека си изясни нещата още на първа страница... виж на теб и още 4 страници да ти отговарям файда няма да има.

Сря Авг 13, 2014 11:15 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
... виж на теб и още 4 страници да ти отговарям файда няма да има.

Каквито отговорите - такава и файдата.

Сря Авг 13, 2014 11:53 pm
Профил ICQ

Абе я и аз като неразбрал що разни адвокати пишат, че в контакта нямало ток а само напрежение а пък тока те удря. Аз не съм чул някой да се е оплакал от удар от напрежение. Туй е като в шкафа да има бормашина, тя да ти падне на главата и да се оплачеш, че те е ударил чук а не бормашина. Ако ти падне чук на главата - те удря чук. Щом от контакта те удря ток - значи в контакта има ток. :finga:
Я сега правистите да цитират закони и членове както и решения на съда по казуса.

Чет Авг 14, 2014 9:10 am
Профил
Аватар

Добре де... що не спрете вече!?
На следващата страница от безсмисления спор, може да докажете, че слънцето изрява от запад, а това вече е ерес...

Чет Авг 14, 2014 2:02 pm
Профил ICQ
Аватар

А какво е запад? Това е просто една посока дето хората са си я измислили. С други думи може да се тълкува къде е запад. Освен това защо Япония се води на изток, щом като тръгнеш на запад пак ще стигнеш до там? Само дето не можеш да караш до там без книжка - все някъде ще ти я поискат.

Чет Авг 14, 2014 2:17 pm
Профил ICQ

Gogo написа:
Добре де... що не спрете вече!?
На следващата страница от безсмисления спор, може да докажете, че слънцето изрява от запад, а това вече е ерес...

Ами не знам на кой свят живееш, естествено че изгрява от запад и залязва на юг, всеки който твърди обратното е за кладата.

Чет Авг 14, 2014 7:49 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ами не знам на кой свят живееш, естествено че изгрява от запад и залязва на юг, всеки който твърди обратното е за кладата.

Това - ясно. Ама ти знаеш ли, че Земята се била въртяла, и през нощта всички сме били с главата надолу... Аз ше си навия будилника за около 4 часа, да проверя дали е така.

Чет Авг 14, 2014 9:10 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4