Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Някой експериментирал ли е с PT2262/2272 + радио модули? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Някой експериментирал ли е с PT2262/2272 + радио модули?
Здраво :)
От няколко месеца се канех да тествам гореспоменатата комбинация.Идеята е за просто дистанционно т.е фиксирания код върши прекрасна работа,понеже приложението не е свързано със сигурност,по-скоро за удобство и спестяване на разкарване ;).Радио модулчетата са тия евтинджоси от bay-a:
http://www.ebay.com/itm/2pairs-433Mhz-R ... 1c41ee2430

Кодера е PT2262 :
http://www.princeton.com.tw/Portals/0/P ... 2262_5.pdf

Декодера съответно е PT2272:
http://www.princeton.com.tw/portals/0/p ... pt2272.pdf

За теста ползвам схемата без предаване на инфо т.е тази от стр.4 от pdf-a на 2262-цата.
Когато свържа с кабел изхода на 2262-цата със входа на 2272-цата,всичко е цветя и кебапчета,обаче когато на изхода на 2262 вържа предавателя а приемника на 72-ката, не мъцва.Знам ,че тия предаватели/приемници са пипкави(трябва да пращаш синхронизиращи байтове и т.н,за да получиш смислена информация и т.н),щото преди си правих експерименти с тях и предполагам ,че там е проблема,но от друга страна в йбей гледам,че има готови двойки предавател/приемник,точно със същата ВЧ част + същия кодер/декодер ,което предполага ,че трябва да няма проблем и да работи,а при мен не е така,което значи че проблема е в моя телевизор,но не мога да разбера къде е :|
Ще съм благодарен,ако някой се е занимавал с подобно нещо и подхвърли някаква идея,къде може да е ключа от бараката? :)
П.П-Иска ми се да е максимално просто решението,за това ЗАСЕГА отхвърлям предложението за кодиране и декодиране с контролери.

Нед Юли 27, 2014 3:00 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Някой експериментирал ли е с PT2262/2272 + радио модули?
Манчестър кодиране направи ли?

Пон Юли 28, 2014 10:58 am
Профил

:oops: .Тц,мислех си да мина метър със UART-a,ама явно там ми е грешката.Хич не ми беше и минало през главата за кодирането :oops:
Мерси :idea:

Пон Юли 28, 2014 7:21 pm
Профил

Като искаш да макс просто - те това го има слобено и сковано за къде 20-30 лева.

Това си работи - едно време кога аз започвах с алармите за коли - къде 1990, около 90% от китаските аларми бяха с тия чипове или подобни с твърд код.

Инак за радио модулите-ползваи търсачката и намери рекомндация за RF ...нещо такова беше темата ..колегата е пуснал снимки на модулите -за 2 лева в Бг приемника е даже хетродинен а не дръвце като тоя дето си намерил.

Вто Юли 29, 2014 5:44 pm
Профил

Пак съм спал - какъв Манчестър,какви 5 кинта?.Нали чипа си плюва данните директно на предавателя т.е няма контролер ,като буфер между енкодера и предавателя,който да декодира,така че или аз нещо не съм доразбрал,или идеята пропада :?

Вто Юли 29, 2014 7:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]