Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Редактор за гербер файлове? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Редактор за гербер файлове?
е, тебе ако ти трябва за един файл, дай го - ще ти го пипна.
аз разбрах, че разпитваш за постоянно решение.

Съб Юли 26, 2014 9:04 pm
Профил

ДедоБоре написа:
то дизайнер и педал са много сходни понятия, затова дан се засяга.

HSB,
не бях го виждал тоя VisualCAM. още повече има продукт със същото име за солида.
можеш ли да споделиш впечатления?

като стана въпрос за камове...
някой може ли да експортва гербера в IDF формат? може би трябва да пусна друга тема.

наи добре го пробваи и виж дали ти е удобен за твоите задачи.
Аз го ползвам откак беше само гербер тоол ,после WISE Software http://www.wssi.com/ продължиха да упдеитват Гербер тоол но и изкараха на пазара и този Вижуал КАМ.Не мисля че има нещо общо с тоя на Солида.

Относно втората част на въпроса ти - Гербер към IDF е доста общо - аз съм правил следното:
отварям Гербер във Вижуал кам и си копирам това дето ми трябва във слоя на боард оутлаин -след това има експорт към DXF.

После DXF като го отворя в друга кад система указвам да е боард оутлаин и готово.

При мене IDF е винаги контури , нон платет дупки, разни компоненти с фиксирано положение- конектори ,ЛЕД и т.н.
Във IDF има и височина но при герберите такова животно няма така че тоя параметър няма как да стане от гербер във IDF - но това мисля че всеки го знае ,така че само си почесвам клавиатурата с това изречение.

Версията е 16.3

Vcam.zip

Съб Юли 26, 2014 11:32 pm
Профил
Аватар

абе за дупки, компоненти, кавитита и т.н. - няма грижи. и в двете посоки.
проблема е медта. преди 2 версии имаше чафка дали да вади медта, ама нещо бъгаво го правеше. и след някой ъпдейт чафката изчезна, явно докато поправят фючъра, та си остана в бъдеще време. като ги питаш "що така, аджеба?" отговора е - ползвай нашия 3D тул. само той дето нито импортва нещо човешко, нито експортва. да не говорим колко е грозен.

в алтиума имаше също такъв фючър, ама и там го махнаха. може да е свързано със здравната реформа на обонго или с климактериума на хилари.

та мисълта ми беше някое утилити да фане гербера и да вмъкне съответната секция в IDF-а. не мисля, че е някакава сложнотия, ако вече можеш да парсваш гербери.

Нед Юли 27, 2014 12:27 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2