|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:21 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Банковата ни система
Даниел-е, колко банкери знаеш, дето да са влезнали в затвора, след последната криза от 2008 г.? Аз щото май не се сещам за нито един, даже не само че не влезнаха в затвора ами си и раздадоха рекордни бонуси. Сега примерно е много на мода тъй нареченото High Frequency Trading и ако поне малко знаеш какво реално представлява това нещо и ще ти се доповръща от цялата система. Даже в момента това нещо движи почти всичкия развой за бързи специализирани процесори и бързи комуникацинни линии, защото такива пари се въртят там, че вече подменят хардуера изцяло на всеки 6 месеца и заплатите на инженерите и програмистите, дето работят за тях наближават вече милион годишно с бонусите. Тия хорица в момента са около 50-60% от целия пазар на акции, а това, дето го правят си е чиста измама  .
|
| Чет Юли 17, 2014 4:01 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Вярно че само в Исландия няколко банкери ги съдиха (не знам подробности), а в Европа и в Щатите не съм чул да се е стигнало до присъди, но това е около финансовата криза.
Аз говорех, че когато в Европа лъсне случай на корупция - тогава хора влизат в затвора. Дори в братска Румъния вече има много такива случаи, само в България няма нищо, че на всичкото отгоре продължават да се кандидатират и народа гласува за тях...
|
| Чет Юли 17, 2014 4:25 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Хммм, и за такива много не знам, чат пат някой дребен рибок. Тия на високо обикновенно се разминават с преквалификация, да не са като нашите упорити да се бутат за високи постове, повечето де, ама ей го на Берлускони 
|
| Чет Юли 17, 2014 8:38 pm |
|
 |
|
zaphod
|
аз не знам за банкер влязъл в затвора, нито за инженер  не знам дали така е по-добре, но ако почнем да сечем глави на банкери, трябва да почнем и на инженери. внимателно с пожеланията с една дума. аз като цяло съм против, но не смея да съм категоричен докато не взема властта и не направя измервания на ефекта. принципно наблюденията ми са че наказанията на действието водят до мотивация на бездействието. в правовите държави е масова практика да се избягва действие от страх да не ти се търси отговорност, мерси за офертата, предпочитам си варварския булгаристан.
|
| Съб Юли 26, 2014 8:45 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Инжинери има, и то не малко, ама май не и по нашите ширини. В САЩ специално тези които се занимават със сгради, електро инсталации и най-вече сейфти инсталации, има доста осъдени, някои на солени глоби и със забрана за проектиране, други в затвора. Тук по европа май няма, не е смао БГ феномен, по някава причина инжинерите тук, както и всеки друг не носи много отговорност.
|
| Съб Юли 26, 2014 5:55 pm |
|
|