|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:31 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
LPC2378 и WizFI210 безжична връзка
| Автор |
Съобщение |
|
breaniac
Ранг: Новодошъл
|
 LPC2378 и WizFI210 безжична връзка
Здравейте, поводът по който ви пиша е че в моментът работя с един WiFi модул – WizFi210, като идеята е да може да се кънектва към даден сървър и да обменя(изпраща информация) към него. Като освен това при някакви крашове от страна на сървърът или AP(Access Point)-ът, устройството (WiFi модулът заедно с микроконтролерът към който е вързан) да може да регистрира какъв краш е настъпил и даде някакъв статус (да върне грешка или нещо подобно). Въпросният сървър за който споменах е вързан към АР посредством кабел и има статично IP. Комуникацията с модулът е посредством UART, а микоконтролерът който комуникира с модулът е LPC2378. Това за което бих искал да се консултирам с хората тук е , може ли да ми препоръчате някакви линкове за примерни проекти с WiFi модули, за да видя най-общо какви функции се използват, или това си зависи от самият WiFI модул? Аз съм подкарал голяма част от поведението на устройството, при включване на захранването си търси мрежа, ако намери такава се връзва съм конкретното IP(което му е зададено), изпраща информация към него, след което влиза в режим на ниска консумация, събужда се след определен интервал и цикълът се повтаря. Ако пък има проблеми конкретно с IP или сървърът, след определен таймаут връща съответният статус (за моментът статусът го дисплейвам на 2х16 LCD). Това за което моля за допълнителна информация е да разбера какви функции съм пропуснал да допиша (към съобщението прикацам и хедър файлът с функциите които аз съм написал). Освен това модулът модулът поддържа и SPI комуникация, от двата протокола (UART или SPI) кой е по-удобен да се имплементира и приложи напрактика, понеже занм че скоростта при SPI е по-висока от UART, а за момента инициализацията ми най-големият пакет от данни който мога да изпратя и времето за изпращане и получаване на съответните отговори трае по-малко от 2 секунди. Благодаря ви предварително за съдействието !
Последна промяна breaniac на Пон Юли 28, 2014 9:31 am, променена общо 1 път
|
| Чет Юли 24, 2014 11:39 am |
|
 |
|
timt
Ранг: Форумен бог
|
 Re: LPC2378 и WizFI210 безжична пръзка
"безжична пръзка "Хем безжично хем да пръЗка идея си нямам как да стане. 
|
| Чет Юли 24, 2014 5:24 pm |
|
 |
|
breaniac
Ранг: Новодошъл
|
 Re: LPC2378 и WizFI210 безжична пръзка
Това за "пръзкането", е мой пропуск! Извинявам се за техническата греша  ))))).... "Пръзка" да се забира като "Връзка" 
|
| Пон Юли 28, 2014 9:31 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|