Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Търся партньор 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Търся партньор
Здравейте,
Не живея в България, нот тук няма развита електроника а имам някои проекти .... които може би ще донесат пари. Търся човек с когото да мога да работя в България и евентуално ще може да се изкарат някакви пари. Проектите обикновено са свързани с микроконтролери. Може да се окаже и че ще се изкарат и много добри пари .. но не се знае. До сега работих с един човек на този принцип ..... е не е нищо ама за 15 дена пуснахме изделие и продадохме малко но по една или друга причина вече не може да работим заедно ... искам да довършим с някои нещата.
Човека, който търся, трябва да може да прави спойки да мери с уред .... ако може и с осцилоскоп да погледне още по хубаво да има интернет и да има някакво ... свободно време не много ама да кажем няколко часа в седмицата. Да не очаква много ... може и да стане нещо може и не и да има желание да се правят интересни неща :)
Ми това е

Чет Юли 17, 2014 9:15 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Търся партньор
Кой ще инвестира в разработката?
Или партньора трябва да прави разни неща и ако продадете дадени бройки да изкарате пари тогава ?
Демек ти казваш кво ти трябва, той ти го прави и ако се продаде - се делят парите ?

Чет Юли 17, 2014 10:45 pm
Профил
Аватар

mite13 написа:
...имам някои проекти .... които може би ще донесат пари...
...и евентуално ще може да се изкарат някакви пари...
...Може да се окаже и че ще се изкарат и много добри пари .. но не се знае...
Човека...Да не очаква много ... може и да стане нещо може и не

С две думи се търси мераклия, който има задължение да разработи нещо за собствена сметка, пък ако някой случайно прояви интерес може и някой левец да изкара, но да не се надява особено и да не очаква много.

Иначе изискването "да може да прави спойки и да мери с уред" смъква летвата до земята, че даже и я вкопава леко

Пет Юли 18, 2014 11:12 am
Профил

:)
не за сега имам един проект, за който има клиент и е финансиран и почети готов

Пет Юли 18, 2014 12:39 pm
Профил

Колегата mite13 е в Африка - а това променя много ситуацията (освен ако не е в ЮАР или някоя от средиземноморските северно африкански държави). Жена ми скоро беше в командировка и впечатленията и от по централна Африка са доста стряскащи.
И аз съм скептичен дали ще се намери някой да се хване сериозно с цел печалба при така поставени условия - по скоро някой щур ентусиаст колкото за кеф ... Интересно няма ли някой местен черен юнак ...

Пет Юли 18, 2014 12:42 pm
Профил
Аватар

palavrov написа:
Колегата mite13 е в Африка - а това променя много ситуацията (освен ако не е в ЮАР или някоя от средиземноморските северно африкански държави). Жена ми скоро беше в командировка и впечатленията и от по централна Африка са доста стряскащи.
И аз съм скептичен дали ще се намери някой да се хване сериозно с цел печалба при така поставени условия - по скоро някой щур ентусиаст колкото за кеф ... Интересно няма ли някой местен черен юнак ...

Да, за това, мисля, е добре да се спомене естеството на проекта. Някой може да се хване заради хобито (не изключвам и себе си).

Пет Юли 18, 2014 1:39 pm
Профил

Не се заблуждавайте, точно в тия страни имай най-добър потенциал да се вадят добри пари от малки проектчета. Проектите са малки и прости, ако един не стане не си загубил почти никаква инвестиция, ако стане обаче може да изкараш добри пари. Точно сега получих оферта от едни подобни специалисти, как нямаха срам да напишат цента не знам, не за проект за у-во в производство уж, има два 232 чипа и два 485 доколкото видях, 150 УСД ... ако искаш и продават хиляди от това, те тва си е. И Африка е същото.
Palavrov жена ти или малко е пътувала по-света за да види страшни неща или някой е искал да я стресне и я е развеждал из най-тъмните кътчета, не е чак толкова страшно, верно си има мизерийка, но такава има навсякъде. Истина е че там по принцип човешкия живот не се цени много, но то това е естествено, това там му е реалната цена, на запад много сме го оскъпили, ама това е балон, като .com.
А и човека ясно е написал че търси партньор, мисля трябва да се прави разлика между партньор - изпълнител. Та доколкото разбирам той е партньора който осигурява проекти и се грижи за пазара, и си търси партньора който да се занимава с разработка и производство. Мен ми се вижда съвсем честно и нормално партньорство, и честно казано ако имах малко време бих се занимал, и за хоби а и потенциала не е малък, казвам го от личен опит.

Пет Юли 18, 2014 4:34 pm
Профил

Мизерията, мръсотията и мързела са я втрещили - извън Европа е била само в Сирия педи войната и сега в Сенегал :)
Иначе си прав де - в Африка потенциала е огромен - но краткосрочна печалба няма - там си е за дългосрочна инвестиция ...

Пет Юли 18, 2014 11:20 pm
Профил

Ooo и краткосрочни има не лоши, там можеш да печелиш буквално от почти всичко, стига да се усетиш и да ти пука много. За мръсотия, то това в Африка нищо не е, виж Индия да видиш, особенно пък Варанаси и наоколо, те таква мизерия и мръсотия ...Мързела да, това е и проблем, не са никак работни, особенно тия които са малко над бедните, и умствения потенциал е доста ограничен. Тия глупости които ги говорят че африка има потенциал да замести китай като евтина работна ръка, абсурд. Там никога не можеш да получиш производителност и качество, такъв е манталитета, почти като у нас :). Да ти кажа не случайно по плантациите са ги биели, и пак едва ли са били много производителни.
Мизерията пък, това го има навсякъде, зависи къде гледаш, просто там е малко по разпространена, но си има и места които хич не са мизерни, и не можеш да разбереш че си там. За разлика от там в Индия мизерията е повсевместна, там и богатите живеят в мизерията на бедните, нещо което не можах да разбера.

Съб Юли 19, 2014 12:33 am
Профил
Аватар

Здравей mite13
Занимавам се с електроника и имам и известен опит с Pic-микроконтолери.
Кажи за какво става въпрос, па да видим ше има ли бизнес :)

Нед Юли 20, 2014 4:18 pm
Профил
Аватар

Да не е оборотомер за генератора, работещ с пикня от нигерийски момичета?
Научно е доказано, че по-нецивилизованият човек е по-голям тарикат.

Вто Юли 22, 2014 1:09 am
Профил

:) Здравейте пак.
Много благодяря, че подходихте сериозно. Вече намерих човек.
Апропо да ви кажа ... Намирам се в Кения. Чесно да кажа тук е много хубаво. Да оставим, че климата е прекрасен, да оставим, че бял човек се чувства прекрасно тук ... но тук няма много работи и има страхотни възможности и имат пари. Все пак 49 милинна държава е и е втората икономика в Африка след ЮАР. Смятам, че даже е по-добре от ЮАР, защото там върви всичко стремглаво на долу а тук малко по малко но непрекъснато и постоянно върви напред. Има толкова много неща тук да се правят. С интернета са много назад (има 3 или 4 провайдера и са гола-вода) практически тук всичко почва електроники интернет .... софтуер. И така.
Поздрави на всички от слънчева Кения

Чет Юли 24, 2014 1:11 pm
Профил
Аватар

Те не се ли пуцаха там до скоро?
В Танзания как са нещата, там малко се надяваме да продаваме ама нещо се мотат. Не си дават много зор по тези ширини, важното е на човек да му е рахат, работата може да почака :) (което мисля не е чак толкова зле понякога)

Чет Юли 24, 2014 2:14 pm
Профил

Ми Velio да ти кажа честно не ми пука колко се пуцат. Ноо .... нещата наистина са така. Нещата вървят адски бавно, никой не бърза , на никого не пука за времето .... Но имат пари, коректни са и точни. В началото ме дразнеше, че всичко върви като на забавен кадър. Сега не ме дразни върви бавно спокойно .... но всичко върви напред и със сигурност става а не като в Бъгария бързо напрегнато и бързо се разбира, че от това нищо няма да излезе .. тук е бавно и всичко става с много спокойствие и без нерви.

Чет Юли 24, 2014 7:29 pm
Профил

И аз си помислих че си в Кения. Там не е зле, ако изключим че бавно вдяват, бавно върви всичко, и са доста мързеливи и непроизводителни. В Найроби бива, в курортите около Момбаса и там, ама пък е жега, по другите места май не е много за бели :).
Дай контакти, като идвам другия път може да се чуем/видим.

п.с. не са се пуцали много, в един мол малко, то от тогава и доста чужденци си тръгнаха, поне от тези които аз знам. Българи има не малко, половината са измамници, но то това не е нещо кой зане какво.

Чет Юли 24, 2014 10:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща