|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:29 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Какво става с ПИБ?
Със САЩ е глупаво да се сравняваме. Те отделят най-бруталните суми за здравеопазване в целия развит свят. Какво получават насреща е съвсем друга тема на разговор.Ако тук си мислите, че има пиявици по веригата, там са с размера на слон.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 04, 2014 10:51 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
В България и всички да плащат по 1000лв здравни на месец, здравеопазването все ще си е такова, защото неплащането на осигуровки е само една от причините, и далеч не най-важната. Тя е последствие от другото - система, нежелаеща да се реформира, политици, незнаещи как да го направят, нулева приемственост, огромна корупция и т.н. Самите лекари помежду си се дърлят като псета - спомнете си случая с уволнението на Чирков от здравния министър по време на тройната ламя. И двамата лекари. В последните сигурно 15 години всички здравни министри бяха лекари. Какво направиха? Всеки следващ тръгва в различно посока. На фона на това, кой е луд да дава по 1000 кинта на месец, ако ще получи същото като даващия 15? Изхода е прост - здравни застраховки с ясни правила срещу какви кинти какво получаваш. Ама те и застрахователите ни като всичко друго - като им плащаш приемат всичко с отворени обятия и големи приказки, като трябва да плащат - смешна история.
Последна промяна sparkybg на Пет Юли 04, 2014 10:59 am, променена общо 1 път
|
| Пет Юли 04, 2014 10:57 am |
|
 |
|
Edesign
|
Казвам, че не четете ама. За 2007 година в табличката горе дясно. А и всеки може да влезе в страницата им и да види отчетите. А и сам си го казал билетчето 10-15 евро. Ха сега ми кажи тук билетчето и то на сравнително голяма отсечка 2 евро, а пък частите, много от вагоните и изобщо материалите внос от там...
|
| Пет Юли 04, 2014 10:58 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Е ти с цената на един билет ли очакваш да се избият загубите? Какъв е проблема цената да е 4 лв. ако влака е пълен догоре с пенсионери на всеки курс? Айде направи цената 30 лв. и един няма да се качи. Влака тръгва в определен час, а не като се напълни. Въпросът не е в цената а в оборота. Няма как да пълниш всеки влак и в същото време да имаш редовни линии спазващи разписание. И това важи за цял свят
|
| Пет Юли 04, 2014 12:51 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Както вече казах, не съм им следил печалбите в скоро време, но съм 99% сигурен, че няма как да са на печалба, ако оперират на чисто пазарни принципи. Дотират ги под една или друга форма. Влаковете са икономически изгодни, само като са натъпкани догоре. Това обаче няма как да стане с пътническите превози. Проблема с цената на билета е по-друг. БДЖ (както и Дойче бан) изпълнява социални функции. Дали ще плаща БГ пенсионера 4лв. или немския пенсионер 4 евро (щото и там има намаления за определени групи) е все тая - и двата не покриват и 10% от разходите за транспорт. Както казах редовно пътувам в Германия и Франция с влак и знам, че и там се джуркат празни влакове. Ония са богати и могат да си го позволят... Ние - незнам. Явно и ние сме богати щом си го позволяваме. Същото е и с пощите например. Затова под една или друга форма из Европата тия компании са държавни.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 04, 2014 1:33 pm |
|
 |
|
741
|
И аз съм пътувал в празен вагон там, ама съм пътувал и прав, сутрин и вечер влаковете им са пълни. През останалото време, след като така или иначе имаш вагоните за пиковите часове, по-добре да ги пуснеш да се търкалят, отколкото да дремят в депото. Това им е хубавото, отиваш на гарата и знаеш, че до 15 минути или половин час ще дойде влак в твоето направление. И хората ги ползват. В БГ ще дремеш 2-3 часа, ако не си погледнал разписанието. Ако не си бдж-ец, близък на бдж-ец или пенсиониран бдж-ец да пътуваш без пари, ще отидеш на автобуса вместо да чакаш.
|
| Пет Юли 04, 2014 2:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
По нашенско от години пуснаха супер модерно влакче от няколко вагона, фацата му е като на влак-стрела. Хората го предпочитаха пред автобуса заради комфорта, цената е същата. Обаче от около година някой умник решил влакчето да не тръгва празно и разписанието отиде по дяволите (линията го позволява). Ние на няколко пъти го чакахме заради кефа на малкия и така не дочакахме. Вече май никой не чака, ама то си пътува поне два пъти на ден... Че и ферито в залива на "Занзибар": случвало се е зимата да превозва само 4-5 човека, ама смее ли да спре?!
|
| Пет Юли 04, 2014 4:47 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
То за в Гърция телепорти трябва да се измислят...
|
| Пет Юли 04, 2014 6:03 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тия са ебати олигофрените за малко да гътнат банковата система. данчо ментата - да се затворят банките румен гечев - не съм съгласен, ама не мога да обясня защо искров - да затваряме, щото не мога да мисля толкова бързо пиб - ако не ни затворите, ние ще ви викнем да ни затворите владимир горанов и ивайло московски - да затваряме, като минат изборите супер-боце ще ги отвори (някак си) самия Спасител - чобанов да подаде оставка! "Лидерът на ГЕРБ не се съгласил, като казвал, че искат от него да подкрепи правителство, което той не подкрепя." дудука - искам правителство "на националното съгласие". така ще отложим изборите с някоя година не видех ролята на мета стоянова каква е била много лоша банда, направо организирана група...
|
| Пет Юли 04, 2014 8:15 pm |
|
 |
|
bobihot
|
"За варианта с мораториум върху тегленията са били и представителите на присъстващите банки с български собственици - ПИБ и Централна кооперативна банка. От ПИБ директно са казвали, че ако не се стигне до такова решение, ще поискат квестори от понеделник. Освен това явно са очаквали това още от по-рано, тъй като са изплатили миналата седмица предварително заплатите на служителите си. Според банкови източници е много възможно този факт, както и мобилизацията на клоновете за покриване и бързо обслужване на тегленията в петък да са подтикнали служители да предупреждават свои близки и така да са поставили началото на слуховете." "Кой" и "Кога" е измислил идеята да замаже проблемите на две банки, като на практика съсипе цялата банкова система, са ключови, но засега нямаме отговори на тях. Знаем само, че "за" идеята за банкова ваканция са били: управителят на централната банка, ДПС, ГЕРБ и ПИБ." http://www.capital.bg/biznes/finansi/2014/07/04/2337495_na_kosum_ot_izkustvena_katastrofa/
|
| Пет Юли 04, 2014 8:48 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Аз лично съм много склонен да не вярвам на това, лично мога да потвърдя че от нито едно ниво в ПИБ не са давали съвети за теглене, обслужваме всички техни клонове. От момента в който започна паниката сме се чували с кой ли нем нито един човке от банката не каза абе по-добре теглете, напротив, точно обратното. Та ако изходим че това е в най-добрия случай е доста нескопосано предположение с цел да се подкрепи тезата която излагат започва съвсем да смърди сатията. Какво е ставало едва ли някой ще ти каже, аз принципно съм скептичен към журналисти, но като има и подобни нелепи твърдения съвсем скептичен ставам, както и с по рано изплатените заплати .... ми и на нас да ни бяха платили по-рано .... ама не би.
Чета Капитал редовно, и от доста време ми прави впечатление че упорито обслужват интереси но не мога да разбера кои, или по-скоро не са само едни, засичал съм няколко меко казано невярни статии касаещи включително сектори в които имаме не само пряко наблюдение а и много сериозно участие, но много често там нещатат се отразяват в една определена светлина.
|
| Пет Юли 04, 2014 8:57 pm |
|
 |
|
velio
|
 Re: Банковата ни система
Преименувах малко темата че така и така сме ги почнали банките...
Не съм специалист, честно казано не разбирам от банково дело и далавери но цялата работа ми се чини че е просто подготовка за нещо по-голямо. Прекалено бързо решиха и приеха да влезем т.нар "банков надзор". Някакси ей така от нищото, изневиделица. Никакви обяснения какво е това, какво ще правим там и какво ще ни струва. Един вид нещата се случват така - дай да бутнем еди коя си банка, после ще кажем че влизането в "банковия надзор" е неизбежно, необходимо и много полезно, и после ще си разиграваме коня... Напследък всички се държат като насрани и никой не смее да вземе решение, еле пък правилно такова.
|
| Чет Юли 17, 2014 1:17 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Банковия надзор е поредната инициатива на ЕС да изнесе дейности от отделните държави на всеобщо европейско ниво. Не че и с него няма да могат да стават далавери, но все пак предпочитам да ме контролира европейски далавераджия от колкото български!
|
| Чет Юли 17, 2014 2:02 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Лошото е че тия в европа са по корумпирани и от нашите. Това може много успешно да се използва като средство за нелоялна конкуренция, и да е в услуга на определени банки. Иначе лошо няма в това.
|
| Чет Юли 17, 2014 2:55 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
да - със сигурност там става въпрос за много повече пари, но все пак там корупцията е доста по-рафинирана и когато нещата лъснат - хората влизат в затвора което мен много ме кефи 
|
| Чет Юли 17, 2014 3:15 pm |
|
|