|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:30 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Какво става с ПИБ?
Е това не е изтеглено само от каса да, но не пречи да са само частни влогове, разбира се имало е и теглене от фирми. За PR не е PR, 2008 са изтеглени почти 2 млрд. За интернет банкирането няма причина да не работи, клоновете затвориха защото нямаха пари в кеш, то там им е проблема, нали си предтсавяш за какво количество става въпрос. Дори половината да са само на каса това са 4 млн банкноти по 100 лв, или 40 хил пачки, а то едва ли има толкова столевки в обръщение.
|
| Нед Юни 29, 2014 7:18 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
През Интернет банкирането не можеш да развалиш депозит. Поне в ПИБ е така. Кеш не можеш да теглиш повече от 2-3 хиляди без предварителна заявка.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Нед Юни 29, 2014 7:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
До 5, над 5 е със заявка, възможно е и без, в смисъл правил съм го, дължи се по-голяма такса, но принципно пише че трябва да е със заявка, така че предполагам са теглени суми до 5000 лв. Влог не можеш да развалиш, но никоя фирма не си държи парите на влог, в смисъл електронното банкиране е за юридическите лица, от там без да се редят по гишета могат да си прехвърлят парите. Въпроса е къде ... ние применро имаме само сметки в ПИБ, не че не може да се открие и в друга банка но дори и не сме се опитвали, дори очакваме доста голям превод, моите сметки са също там. Принципно трябваше да тегля пари да платя за ремонта на каруцата ама ще почакат, и без това ги чакам вече месец.
|
| Нед Юни 29, 2014 7:34 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
едно синхронно обирче на инкасото по главните им каси...
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Нед Юни 29, 2014 7:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами един вид .. вложителите сигурно си представят че като вложат 1000 лв в един клон тия пари отиват в касата и винаги са там, така е било преди 100 години, днес не е така. Банките държат санитарният минимум по клоновете, не само защото пари те се изпозлват, а най-вече за сигурност, пари се карат всяка сутрин според това колко средно му трябва на клона плюс колко са заявени.
|
| Нед Юни 29, 2014 9:10 pm |
|
 |
|
Vesko
Ранг: Популярен
|
Разваляш го и още как. със сигурност от едномесечен депозит преди падежа може да се прави превод, пробвано лично 
|
| Нед Юни 29, 2014 10:32 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Дивотията е пълна. Стадото като набере скорост няма спиране. В петък вечер с карта на ПИБ пазарувах през ebay. Плащането мина успешно. В събота жена ми плаща в един магазин пак с карта на ПИБ. Малко след това напълних големия варел с бензин. Пак дадох картата си на ПИБ. Отново плащането мина както трябва. Ще цитирам един приятел: Ако е вярно, че ухапаните от вампир се превръщат в вампири, то прекалено много хора в БГ са изпохапани от овце...
|
| Пон Юни 30, 2014 10:34 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абсолютна истина, за съжаление овцете са били доста кухи, от оная порода която се самоодира, самосготвя и самосервира.
|
| Пон Юни 30, 2014 11:26 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Нещо повече - в събота вечер жена ми тегли на банкомат на Raiffeisen от картата си в ПИБ. Никакви грижи. Интересното е че преди години пак имаше атака срещу ПИБ. Тогава ги напуснах, не защото съм се притеснявал за парите си, а защото освен че в клоновете се чака повече от в други банки (трябва да минеш и през гише и през каса), а на всичкото отгоре имаше разни грижи по въвеждането на нова софтуерна система, и ми прикипя. Сега пак имам 2 карти + сметка там. Отвориха клон, който ми е удобен. Теглеше се без заявка до 5000, поне от фирмена сметка. Ама, дано поне тоя път имащите кинти в тая държава се позамислят дали пък да не започнат да работят в посока "бяла държава". Току виж им излязло по-евтино. Не че имам особени надежди де. ПП: Пък и овцете - крайно време е и те да разберат че пари на депозит в банка значат загуба. Веднъж вече сума народ изгоря, живеейки цял живот в лишения за да има в банката. Сега тия със същия манталитет пак са на опашките, нищо че това сега няма нищо общо с онова тогава. То съдържимото на черепната кутия е дар свише, казват. И било константа.
|
| Пон Юни 30, 2014 11:31 am |
|
 |
|
ToHu
|
Спарки, къде според теб народа може да си държи парите ако не в банки ? Акциите не са за масовия български вложител, първо сумите са малки, и втора са много, много по-ненадеждни от банките. А и ще се появи съвсем друг ефект, като тръгне народа масово да продава акции защото чули нещо, и то най-вероятно тукашни акции, за нула време ще сриннат кое да е предприятие от няма нищо. В БГ е много опасно да имаш акции и да не са в твой контрол, всеки доброжелател с няколко слуха може да те съсипе, виждате какво става в банките, а те все пак имат ресурс някакъв.
|
| Пон Юни 30, 2014 3:07 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Парите са за харчене. Ако на някой са му в повече - влагат се в нещо, което дългосрочно си пази стойността. В банка се държи санитарния минимум, тоест пари, които да можеш да ползваш сега и веднага. На всичко останало мястото му просто не е там, защото се топи - дали заради банкови игрички или просто заради инфлацията - без значение.
|
| Пон Юни 30, 2014 3:13 pm |
|
 |
|
ToHu
|
 .... ти си готов за директор на ФЕД ... парите са за харчене ... спарки, по тия ширини така няма да стане по две причини, не е в маталитета на хората, и финансовата ситуация изисква д аимаш някакъв резерв. В какво може да инвестира обикновенно семейство ? В имот .. едва ли, това е скъп аинвестиция, и не по малко рисковано в средносрочен план. В злато .. много добре, но това първо че не е много развито тук, второ е свързано със същите тия трезори или подобни на тях. Дай идея в какво могат да се инвестират едни 150-200 лв на месец които да речем някой може да заделя .... та дори и да не са 200 и 1000 да са ...
|
| Пон Юни 30, 2014 3:19 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
За директор на FED със сигурност не ставам, ама знам че ония вече забравиха що е криза и вървят нагоре, докато ние тук все "кътаме за черни дни". Те "черните дни" няколко пъти идваха, и все изгаряха точно тия, дето цял живот мизерстват за да кътат. А не знам и някой да ги е отнесъл в гроба. Впрочем, какво и е на "финансовата ситуация", та да изисква сериозни резерви? Резерви за какво? Има народи на порадъци по-бедни от нас, живеещи на порядъци по-щастливо. Не е манталитет, не е. 
|
| Пон Юни 30, 2014 3:37 pm |
|
 |
|
velio
|
Ами... аз винаги съм си мислел че парите са средство за разплащане. Не са нито за кътане нито за харчене. Има неща за които трябва да се кътат - примерно жилище не можеш да си купиш с месечна, та дори и с годишна заплата. А това че някой е измислил начин да печели от шмекерия с нашите пари... еми не мисля че това е нормалния начин.
Едит: Не мисля че ще искаш да живееш в някое от тези "щастливи" местенца. Отделно че съм се нагледал на хора които смятат че "парите са за да се харчат" - в края на месеца винаги са на минус и когато възникне някакъв съвсем лек проблем (по-висока сметка за ток примерно) почват да се оплакват как държавата това, държавата онова... не могат да си покрият непредвидените разходи.
Последна промяна velio на Пон Юни 30, 2014 4:16 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Юни 30, 2014 4:09 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Затова се купува с кредит. Ако съм искал да живея на друго място, да съм там до сега. "Кой ми сра в гащите" също е типично нашенски патент. 
|
| Пон Юни 30, 2014 4:15 pm |
|
|