Отговори на тема  [ 77 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Софтуерно декодиране на mp3 с AVR ??? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Eee чакай сега ...

1. В Б-я този чип не може да го намериш така лесно ще чакаш 2седмици - 1 месец.

2. 500 броя ??? Говориме за наши нужди , било то проекти или някакви "почесваня" :-) Аз го виждам като 5-10 броя мах на веднъж. Ако пускаш сериино или масово производоство е въобще друга историята (там количествата са много повече от 500 броя , но това друга тема)!

3. dsPIC33 -> 40MIPS-a ЕЙЙЙ !!! :lol: :P Нема се ебавате с Microchip , че да не стане като в оният лаф и крайният резутлата да е М... да ... Вас :lol: :lol: :lol: :weedman:

----

Я виж каква е цената до 10броя примерно ще ти излезе доста над 10$ мисля.
Друго.

Колко му е да купиш МЦУ, което го има под път и над път, ако не на някои определен път/фирма, но го има.
Бам на програматора , бам """програминггггггЪ" хи-хи-хи .., бам готово ;) :-)

А това ще го поръчваш /ще го чакаш и ще си зависим малко или много.
Като говоря за наща идея (поне мисля , че моята идея съвпада с идеята за другите относно mp3 decoder с някое 'масово' MCU. :? ;)

:) Та тъй

Поне това е моето мнение.

Чет Яну 12, 2006 1:30 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
не трябва ли първо да се намери сорс и да седнем да го ОПТИМИЗИРАМЕ.... па кой на какъв процесор да го качва...

Чет Яну 12, 2006 12:55 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Абре то сорсове има, ама кво ще им оптимизираме, като това с целочислената аритметика.

Чет Яну 12, 2006 2:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
TheWizard написа:
не трябва ли първо да се намери сорс и да седнем да го ОПТИМИЗИРАМЕ.... па кой на какъв процесор да го качва...

Оптимизацята може да върви само в посока векторна обработка със SIMD, доколкото го има (DSP процесори). Обаче като ги гледам тия декодери, те са писани от абсолютни изроди, които явно години на ред се занимават само с това. А пък да го оптимизираш за векторна обработка... си е вече по силите единствено на фирми от калибъра на M$, Intel, IBM и т.н.

Чет Яну 12, 2006 4:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Маината му на тоя АТМега явно няма да мине номера с него ..... вчера ми пристигна кита за Спартан3-200К .... и за ЦПЛД'тата на Хилинукс (ХС95хх и КулРънерите) ..... ше го бутам тоя мп3 декодер в ФПГА ... :partyman:

Чет Яну 12, 2006 9:32 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Еми има ли готови? :) Ако успееш да го реализираш сам, направо кажи ква заплата искаш. :roll:

Пет Яну 13, 2006 1:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ако е настолно МП3 в FPGA става, ама ако е преносимо, не може смогна да купуваш батерии или да зареждаш акумулатори.
Някой предложи с dsPIC, ами бил слаб, кат не може с един не може ли с два dsPIC, а ? Единия за ляв канал, другия за десен канал. Ето ти 60 MIPS-a.
Я най-добре да се съберем повечко хора и да си поръчаме готовите МП3 чипове, ще ни излезнат по 15-тина долара на човек. Или пък да видим няма ли подходящи чипове с надписи по китайските МП3 плеъри, които са по 30-тина лефа. Че и памет имат по 256 МБ.

Пет Яну 13, 2006 4:09 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Айде и аз да драсна някой ред.
Това за МР3 декодиране с някакъв професор и на мен ми се върти в главата много отдавна. Ама все не се хващам. И ако помислим че DivX се декодира от i386 /по данни на разработчиците на QuickView плеера, аз съм го пускал най - ниско на Р1/, значи един dsPic трябва да свърши работа. А дори мисля, че и PIC18Fxxx ще се справи със задачата. Но вече се отказах от тая идея. Иначе това което съм успявал да изцедя от такъв процесор е да му вкарам 100 Mbit по LAN от компа.

А ето какво има в моя МР3 плеер:

http://www.s1mp3.org/files/datasheet/AT ... 48c78afee7

24 битово DSP със up to 48 MIPS, 8 bit MCU Z80 съвместимо, интерфейси за квото си искаш.... и тнт, но е софтуерен МР3 плеер.

А иначе колкото и голям ентусиаст да съм, мисля че най - добрия избор остава VS1002 + к'вото и да е MCU.

И сега някой да каже има ли такива чипове в BG и къде.

Пет Яну 13, 2006 10:20 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Siemens Infineon PMB 6850 (16 бит/56мипс) - (GSM A35, SL45)
- има MP3 като вградена периферия
- проблемите са два
нямам документациата на този процесор,
процесора е BGA....

Пет Яну 13, 2006 12:50 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
¶-rev написа:
Я най-добре да се съберем повечко хора и да си поръчаме готовите МП3 чипове, ще ни излезнат по 15-тина долара на човек.

Аз съм ЗА!! С готов чип ще стане най-бързичко и лесничко :D . Другото ми прилича на 120% мазохизъм :lol: :wink:

Пет Яну 13, 2006 3:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абре на готово и баба знае :lol: . Ако ще е готов чип с който ще си правя МП3-пищялка по добре да си купя една на готово.

Пет Яну 13, 2006 3:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@Bezmozachen

Ми хайде тогава да ни драснеш един софт, ние ще си го купим, ама гледай да се вместиш в цена за бройка с процесора $ 8-12. :wink:

Пет Яну 13, 2006 3:50 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Стих се !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Купуваме си по един готов.
Разглобяваме го.
Проектираме го със същия чаркалък наново, и платката според готовата кутиика.
Събираме го.
И се РАДВАМЕ :) :) :)

Пет Яну 13, 2006 3:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
@Bezmozachen

Ми хайде тогава да ни драснеш един софт, ние ще си го купим, ама гледай да се вместиш в цена за бройка с процесора $ 8-12. Wink

Въобще не обсъждам на създаването на комерсиална мп3-свирка. Просто ми е любопитно самата реализация с кво може да стане. Алгоритми, софтуер, хардуер и т.н.т. Ако ще е нещо което ще се продава, то трябва да се произвежда в десетки-хиляди бройки че да е конкурентно. Поне аз така си мисля, може и да не съм прав. Нямам намерение да ставам конкурент на Дейзито :wink: .

Пет Яну 13, 2006 6:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е добре де що мислите че е толкоз огромен мазохизам да се спретне тоз мп3 декодер в ФПГА ?

Не е чак толкова трудно (не казвам че е и лесно де) ..... :)

Ето какво мисля да направя в конкретния случаи :

Ще ползвам МикроБлазе (85 МИПСА) намирам един сорс за декомпресия на мп3 и го портвам за МикроБлазе ....

Разбира се че е по лесно да се ползва готов мп3 декодер ... ама като немога да го намеря в Булгаристан !!!????

Така е от немотия сме спозобни на невероятни подвизи :wink:

Нед Яну 15, 2006 9:23 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 77 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща